Berta Sándor

Összeköthetők lesznek a magán cloud-platformok

Az Amazon webszolgáltatása új lehetőségeket kínál a felhasználóknak: akár egy cég egyes részlegeinek is lehet saját felhője, és azok összeköthetők.

Az Amazon lehetővé teszi a virtuális magán cloud-platformok (VPC) összekapcsolását, így azok akár kommunikálhatnak is egymással. A peeringnek biztosítja, hogy a privát felhők úgy viselkedjenek, mintha egy egységes hálózat részei lennének. A funkciót az Amazon Web Services (AWS) Summit elé időzítve mutatták be. Akár 50 magánfelhő is összeköthető ilyen módon, az egyetlen feltétel, hogy ezek mind ugyanannak az AWS-régióhoz tartozzanak. Az óriáscég állítása szerint a felhasználó teljesen ellenőrzése alatt tarthatja a cloud-környezetet, beleértve az IP-címeket és a hálózat más részeit.

A társaság blogbejegyzésében azt ecsetelte, hogy mennyire hasznos lehet az új megoldás. Többek között egy cégen belül minden részlegnek lehet egy saját virtuális magán cloud-platformja, amelyek tetszőlegesen összeköthetők. Ugyanakkor a megoldás akár a vállalatokon kívül is működhet, például az egyes piaci szereplők hálózatai is összekapcsolhatóvá válnak.

Az Amazon egyúttal bejelentette azt is, hogy az amerikai védelmi minisztérium minden egyesült államokbeli régióban engedélyezte az AWS használatát, mert a szolgáltatás minden biztonsági előírásnak megfelel. Az AWS egyúttal bekerült a minisztérium minősített felhőszolgáltatókat tartalmazó katalógusába is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!