Berta Sándor

A Chromecast ellenfele lehet az Amazon új beltéri egysége

A legújabb információk alapján a készülék a Google streaming-eszközére fog hasonlítani.

Az új modell operációs rendszere - a Kindle táblagépeknél megszokott gyakorlathoz hasonlóan - egy némileg módosított Android lesz, ami egyszerű módon lehetővé teszi a streamelt videók megtekintését a televíziókon. A The Wall Street Journal arról írt, hogy az új termék áprilisban kerülhet kereskedelmi forgalomba és támogatni fogja az olyan videoszolgáltatásokat, mint a Netflix és a Hulu Plus, s természetesen az Amazon saját ajánlatait. Az Amazon Prime-tagok alighanem külön kedvezményekre vagy plusz funkciókra számíthatnak majd.

A TechCrunch IT-portál több forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az Amazon megoldása nem csak a tartalmak, hanem a PC-s játékok átjátszását is lehetővé teszi majd az androidos eszközökre, például a Kindle Fire táblákra. Amennyiben ez beigazolódik, akkor a készülék közvetlen vetélytársa lehet a Microsoft Xbox One és a Sony PlayStation 4 konzoloknak, az Amazon pedig így közvetlenül kínálhatna játékletöltéseket mind a PC, mind a Mac platformra. A játékstream-szolgáltatás egyébként nagy mértékben hasonlítani fog az OnLive megoldására, a játékokat pedig másodpercenként 30 fps sebességgel lehet majd továbbítani.

A Roku által az Amerikai Egyesült Államokban piacra dobott termék szintén ugyanúgy HDMI-kimenet segítségével csatlakozik a televízióhoz, mint a Google által tavaly júliusban bemutatott Chromecast, ami az idén számos országban elérhetővé válik. Február végén derült ki, hogy saját beltéri egységgel indít stream-szolgáltatást a konszern.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!