Berta Sándor

Saját beltéri egységgel indít stream­szol­gál­tatást az Amazon

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a kereskedelmi óriáscég márciusban bemutatja az új készülékét.

A hírről a Re/code számolt be. A kiszivárgott információk alapján az eszköz operációs rendszere - a Kindle táblagépeknél megszokott gyakorlathoz hasonlóan - egy némileg módosított Android lesz, ami egyszerű módon lehetővé teszi majd a streamelt videók megtekintését a televíziókon. Az Amazon céljai között szerepel ehhez kapcsolódóan saját streamszolgáltatás elindítása is. A társaság az Apple és a Roku megoldásaihoz hasonlóan biztosítani fogja, hogy a beltéri egységen keresztül más szolgáltatók is továbbíthassák - alkalmazások segítségével - az általuk készített vagy elérhetővé tett médiatartalmakat.

Amennyiben a hír igaznak bizonyul, úgy az Amazon immár - az elektronikus könyvolvasók és a tábla PC-k után - a harmadik termékkategóriában jelenhet meg hardverekkel. A Re/code ugyanakkor rámutatott, hogy egyelőre nem világos: a készülék alkalmas lesz-e videojátékok futtatására vagy sem. A beltéri egységet Cinnamon kódnéven fejlesztik, de a konszern már levédette a Firetube nevet. A mozaikszót a Kindle Fire és a Tube szavak összevonásából hozták létre.

Tavaly októberben már kiszivárgott, hogy a kereskedőcég több partnerével is tárgyalásokat folytat, hogy elkészítse és minél előbb bemutathassa beltéri egységét, amelynek neve várhatóan Firetube lesz. Akkor úgy volt, hogy az eszközt 2013 karácsonya előtt piacra dobnák és az első kompatibilis alkalmazások már tavaly október közepére elkészülhetnek. Mindebből semmi nem lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Remélem jön új e-olvasó is. ;-)