Berta Sándor

Androidos eszközökön is elérhető az Amazon virtuális fizető­eszköze

Az e-kereskedelmi óriáscég új szintre emelte az Amazon Coins rendszert, ami immár androidos okostelefonokon és táblagépeken is használható.

A tengerentúli társaság tavaly februárban jelentette be és májusban vezette be az új virtuális fizetőeszközét, amelynél egy coin egy centnek felel meg. A cél az volt, hogy megkönnyítse az alkalmazások, a játékok és a játékokon belüli extra tartalmak megvásárlását. A virtuális pénz eddig kizárólag a Kindle Fire tábla PC-n volt elérhető, a társaság ezt terjesztette most ki az összes androidos okostelefonra és táblára. A lehetőség egyelőre Nagy-Britanniában, Németországban és természetesen az Amerikai Egyesült Államokban érhető el.

A felhasználóknak első lépésként fel kell telepíteniük az Amazon szoftverboltját, ezután szerezhetnek virtuális pénzeket, amiket jóváírnak a számlájukon. A vállalat senkit sem kényszerít az átállásra, vagyis továbbra is megmaradnak az eddigi fizetési lehetőségek az Amazon alkalmazásboltjában. A játékokat és más programokat kínáló cégek számlázási modelljében sem változik semmi: ezentúl is a bevételek 70 százalékát kapják meg, míg a fennmaradó rész az Amazonhoz kerül.

Az új rendszer egyik előnye, hogy a szülők átadhatnak gyerekeiknek így megadott összegeket, akik ezután külön engedélykérés nélkül vehetnek alkalmazásokat és játékokat. A szülők ráadásul meghatározhatnak egy keretösszeget, amivel a csemetéjük rendelkezhet. A másik előny pedig a cég számára az, hogy eltűnik vagy háttérbe szorul a "sokat költöttem" érzés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!