Berta Sándor

Sikeres az Amazon Marketplace

Jól zárta a tavalyi esztendőt a kereskedelmi cég, amelynek Marketplace nevű szolgáltatása egyre sikeresebb. 2013-ban a Marketplace rendszerét használó kereskedők több mint egymilliárd árucikket rendeltek meg.

A szolgáltatás tekintetében mindenképpen rekordévet zárt az Amazon. A konszern csomagküldési lehetőségeit kihasználó aktív Marketplace-eladók száma a 2012-es szinthez képest több mint 65 százalékkal nőtt. Az így továbbított több mint egymilliárd termék összértéke több tízmilliárd dollárt tett ki. A platformot világszerte több mint kétmillió Marketplace-kereskedő használja. A tavalyi karácsonyi szezonban rekordnövekedést sikerült elérni. Az úgynevezett Cyber Monday keretében az ügyfelek világszerte több mint 13 millió terméket rendeltek meg így. 2012-höz képest a megrendelések száma több mint 50 százalékkal nőtt.

"Ez egy hihetetlen esztendő volt a Marketplace-eladók számára, akik az árucikkeiket az Amazonon keresztül továbbítják. Az ügyfeleink arról tájékoztattak minket, hogy nagyra tartják a kereskedők több százmillió termékes kínálatát, amiben a divatáruk éppúgy megtalálhatók, mint az elektronikai cikkek. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy annyira egyszerűvé tegyük az Amazonon keresztüli értékesítéseket, amennyire csak lehetséges. A csomagküldés egy nagyszerű szolgáltatás, mert így minden Marketplace-eladónak lehetősége nyílik arra, hogy az árucikkeit a társaság logisztikai központjaiban tárolja. Ráadásul kihasználhatják a Prime-program előnyeit, azért, hogy növelhessék a bevételeiket és az ügyfeleiknek szélesebb áruválasztékot kínálhassanak" - jelentette ki Peter Faricy, az Amazon Marketplace platformért felelős alelnöke.

Tavaly márciusban még közel sem voltak elégedettek a platform partnerei, ugyanis több tucat szerződéses kereskedő közös keresetet nyújtott be a társaság ellen, mert az a vevői védelmére hivatkozva 90 napig visszatarthatja bevételeik kifizetését. A beadvány benyújtói azt állították: a vállalat kihasználja a szerződésben álló 90 napot, sőt, gyakran még azon túl is ül a pénzen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!