Berta Sándor

Heteken belül jön a Samsung okos órája

A dél-koreai cég szeptember elején akarja hivatalosan bemutatni a Galaxy Gear nevű termékét, ami akár egy okostelefont is kiválthat. A készüléken az Android operációs rendszer fut majd.

A Bloomberg két bennfentesre hivatkozva arról tudósított, hogy az eszköz szeptember 4-én Berlinben mutathatják be. A Galaxy Gear (SM-V700) nem igazán óra lesz, sokkal inkább egy miniatűr okostelefon, amin egy böngésző vagy egy levelezőkliens is használható lesz. Emellett a készülékről akár telefonhívások is kezdeményezhetők lesznek.


A Sammobile.com nevű blog már korábban két hírben is foglalkozott az új termékkel. Először a megjelenési időpontról számolt be, de más konkrét részleteket nem árult el, majd egy későbbi hírben már műszaki információk is olvashatók voltak. Ezek alapján a Galaxy Gear fő egysége az Exynos 4212 típusú kétmagos processzor lesz, aminek az órajele 1,5 GHz és ehhez társul majd 1 gigabájt memória, valamint az ARM Mali-400 MP4 grafikus chip. A beépített AMOLED-kijelző 1,67 collos lesz, míg a felbontása 320 x 320 képpont, a mérete pedig 3 x 3 cm. Az órába beépítenek 2 megapixeles kamerát is és támogatja a Bluetooth-, illetve az Near Field Communication (NFC) technológiát.

A szeptember 4-i időpont az jelenti, hogy a Galaxy Geart két nappal a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) előtt mutathatja be a Samsung. A dél-koreai óriáscéggel kapcsolatban már március közepén kiderült, hogy készül az iWatch kihívója és olyan készüléket fejleszt ki, amely szintén az alkaron viselhető és amely a jövőben átviheti az okostelefonok bizonyos funkcióit. A Canalys elemzői szerint hamarosan áttörés következhet be az okos órák piacán és jövőre ötmillió okos órát értékesíthetnek világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hzolika #29
    Ezzel meg az a baja a nepnek, hogy nem Samsung, Apple, LG, Nokia, akarmi trendi

    Ez csak sima noname (tok mindegy, hogy ugyan azok a funkcioi)
  • hzolika #28
    Attol fugg, mire hasznalja az ember. En peldaul telefonalasra hasznalom a telefonomat, szoval ehhez tokeletesen megfelelo...
  • errorista #27
    már régóta van.

    Telefont meg nem fog tudni kiváltani, hacsak nincs 4-5 colos kijelzője.
  • atis78 #26
    De pl itt is lehet nézegetni androidos okos órákat.
  • atis78 #25
    Miért?
  • Linkout #24
    Azért ez nem ugyanaz, mint egy androidos "óra"
  • atis78 #23
    Már rég van ilyen és hasonlók ez már elkésett vagy 4-5 évet.
  • Mekong Delta #22
    n*
  • Mekong Delta #21
    dehogy nincs, az 'okos'óra meg a gyémátberakásos kakaóscsigaóra amit a diszkósok meg a pojácák hordanak!
  • Nos #20
    Én letojom hogy néz ki (na nem teljesen), futáshoz, túrázáshoz baromi jó lenne, ha lenne benne gps. Ez még csak az első verzió, de ha sokat fejlődik én nem bánnám, ha leváltaná a telefont. Nem vagyok egy divatbuzi, inkább a praktikum számít nálam, szóval az én kezemen elférne, ha ezzel megszabadulnék a zsebemben lévő telefontól. Minél kevesebb, kisebb, de többfunkciós cucc annál jobb. Egy időben a mobilt is bunkofonnak hívták, aztán rájöttek, hogy kényelmes. Simán cserélném le rá a mobilomat, ha teljes értékű telefon lenne, és nem kerülne hatszor annyiba. Ja és a súlya is rendben lenne.