Berta Sándor

Megállapodna az Apple és a Samsung

A két óriáscég évek óta pereskedik egymással - váltakozó sikerrel. Most azonban kiderült, hogy a kulisszák mögött a gyártók folyamatosan egyeztetnek és próbálnak megállapodni, hogy lezárják a komoly összegeket felemésztő pereskedéseket.

Az Apple és a Samsung szabadalmi vitája évek óta tart. A felek folyamatosan igyekeztek bizonyítani a saját igazukat: keresetek és ellenkeresetek, fellebbezések váltották egymást a világ számos országában. A The Wall Street Journalnak köszönhetően most bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögé. A lap cikkében rámutatott, hogy a szabadalmi vita lezárása koránt sem annyira elképzelhetetlen, mint amilyennek korábban tűnt. A két társaság igyekszik mindent elkövetni azért, hogy mielőbb félretegyék a nézeteltéréseiket és megállapodjanak egymással. Képviselőik már tavaly decemberben találkoztak Szöulban, majd februárban úgy tűnt: már közel a megegyezés. Végül nem tudtak megállapodni, de bennfentesek arról tájékoztatták az amerikai lapot, hogy a tárgyalások ennek ellenére folytatódtak.

Egyelőre semmi jele nincs annak, hogy a közeljövőben egyezség születhet. Ennek oka, hogy a Samsung egy olyan szerződést szeretne kötni, amelynek értelmében a két cég szabadon hozzáférhet egymás szabadalmaihoz. Kérdéses azonban, hogy az Apple mennyire nyitott erre. Bob O'Donnell az IDC elemzője szerint az Apple és a Samsung klasszikus szimbiotikus kapcsolatban vannak egymással, vagyis közel sem mindegy, hogy mi lesz a vitasorozat vége.

Az elmúlt napokban egy érdekes hír is napvilágot látott, eszerint a Samsung mégis az Apple chipszállítója maradhat, a kaliforniai társaság ugyanis új szerződést kötött dél-koreai partnerével, amelynek értelmében az rendszerchipeket fog készíteni az iOS-t futtató eszközökhöz. Steve Jobs és Tim Cook egyébként számos kérdésben szögesen ellentétes álláspontot képviseltek, Cook például rendkívüli módon ellenezte a Samsung elleni jogi eljárás elindítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!