Berta Sándor

Az Apple mellett foglalt állást az Obama-kabinet

A Fehér Ház nem hagyta magára a kaliforniai konszernt a Samsung elleni vitában. Michael Froman amerikai kereskedelmi megbízott eltörölte a cég korábbi termékeire vonatkozó importtilalmat.

Aligha mondható, hogy meglepő fordulat történt az Apple kontra Samsung vitában. Mint ismeretes, a kérdésben az Obama-kabinetnek is állást kellett foglalnia, el kellett döntenie, hogy megvétózza vagy elfogadja a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) korábbi döntését. Az ügy így Michael Froman amerikai kereskedelmi megbízott, Barack Obama amerikai elnök egyik legfontosabb tanácsadója elé került, aki úgy döntött, hogy feloldja az ITC által korábban elrendelt és az Apple régebbi termékeire (iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 3G, iPad 2 3G, iPad 3) vonatkozó importtilalmat.

A Samsung azért bizakodhatott, mert a Fehér Ház csak nagyon ritkán szokta megváltoztatni az ITC döntését és felfüggeszteni vagy eltörölni a hozott vétót. Legutóbb ilyesmi 1987-ben történt, így a mostani döntés jelzésértékű. Az Apple egyébként sem szenvedett volna hatalmas károkat az importtilalom miatt, hiszen az kizárólag az Amerikai Egyesült Államok területére vonatkozott volna és csak régebbi modelleket érintett volna. Froman azzal indokolta a döntését, hogy az ITC tilalma az egyik technikai szabvány alap szabadalmán alapult és ezekre különleges szabályok vonatkoznak. E szabályok szerint ezeket a szabadalmakat tisztességes feltételek mellett és a vetélytársak diszkriminálása nélkül szabad csak licencelni.

A Samsung természetesen csalódottan fogadta a döntést, míg Kristin Huguet, az Apple szóvivője üdvözölte a vétót, mondván az hozzájárul az innovációhoz. A vita nem ért véget, hiszen az ITC augusztus 9-én tárgyal a Samsung készülékeire vonatkozó Apple-beadványról, amelyek célja szintén az, hogy az ITC rendeljen el importtilalmat a dél-koreai gyártó termékeire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #143
    Igen, sajnos a rá jellemző elvtelen vitatempót hozza, hiszen javarészt képben van avval, hogy nincs igaza, ezért hoz olyan 'bizonyítékot', amivel talán maga felé billentheti a mérleget, ha nem ért hozzá a vitapartner.

    Magyarul, úgy vitázik, hogy nem az igazság kiderítése a cél, hanem az önigazolás akár aljas módon is, így, mikor be kellene ismernie, hogy oké, ott a pont, inkább még guglizik párat, hogy egy egyébként simán lesöpörhető érvvel rukkoljon elő.

    Tipikusan az a vitázó, akivel kifejezetten tilos vitázni, mert aljas.

    Életben valószínűleg szintén ilyen és az első percekben faképnél hagyja minden értelmes, így gyökerekkel veszi körbe magát, akiknél értelmesebb és azokat vezetgeti meg ilyen módon. Ha szerencséje van, akkor ilyen főnöke van és a tudálékoskodással eléri, hogy megbecsüljék.
    Ismerek pár ilyen selejtet jó pozícióban, ez Magyarország egyik átka, máshol feltérképezett tudással lehet megmaradni, itt egy összehazudott önéletrajz és egy kis tehetség a tehetségtelenség leplezésére elegendő.
  • Jakuza1 #142
    Levente ez a teljesen kesz. :P

    Megkedezik tole, mennyiert kapja a tularazot kartyat a gyartotol az Apple es jon az E-Bay-el, mint viszonyitasi alap. :P

    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1376504185

    Beszarsz a rohogestol ezen a makin. :PPPP
  • levente68 #141
    Na, ez a te igazi éned...

    Értelem semmi, ékezet nuku, idegen szó tudálékoskodva feleslegesen és annak a ténynek az elegáns átlépése, hogy mocskosul beégtél sokadszorra...

    Ez vagy te, ostoba és aljas.
  • Jakuza1 #140
    Na de ha egyszer linkelesen kivul semmi egyebet nem tud, mert nem volt ott amikor az eszt osztogattak, legalabb konyorgom ne olyat linkelne, be ami sajat maganak ellentmond. :P

    Vagy minek linkel angol szoveget, ha ugy sincs tisztaban a jelentesevel ?
    Ja es a legszebb, hogy ez a kis pattanasos ket eves hulyegyerek, azt hiszik mindenki ket eves mint o akit az ovodaban is bolondgomba jellel illettek. ROTFL
  • Papichulo #139
    Ugy latom a tenyekkel es a forrasokkal meg mindig baj van nalatok... de feltetelezem az iskolaban ti vagytok a kemeny gyerekek, mert ti tudtok a leghangosabban karomkodni. Biztos vagyok benne most is feszul a mellkasotok, hogy mennyire megmondtatok nekem, holott egyetlen ertelmes ervetek nem volt, csak egymas rectumat kenyeztettetek. Tokos sracok! :)
  • levente68 #138
    Linkelni mindig tud, ez igaz. Sőt, csak linkelni tud, mert egy segg mindenhez.

    Az a vicces, mikor a saját érdekében berakott idézet cáfolja őkelmét, vagy bizonyítja, hogy nincs a témában otthon és csakis guglizva tud hozzábrekegni a témához...
  • Jakuza1 #137
    Latta mar fenykepen ? Vagy olvasott rola a wikin ?
    Csak azert mert mindig a wikivel jon, meg sajat mondatot nem tudott kibofogni magabol.
    Szerintem meg azt se tudja, hogy kell altalaban a hangerogombokkal es power gombbal resetelni egy android mobilt. :P

    Wait, az le van irva wikin vagy mashonnan fogja idelinkelni ? :P
  • levente68 #136
    Veled? Csakis. Azért jöttem, hogy megkérjelek, dögölj meg... ;o)

    Vagy akkor már írj okosakat, de az nem megy, so: GoTo1 ;o)
  • Jakuza1 #135
    Szerinted kepes lenne egy agytekervennyel erre a muveletre ?
    Osszekapcsolni mit ? Max arra eleg, hogy a galandfereg lete az urulekkel jol lakjon.
  • levente68 #134
    Mondd csak, miért tereled a szót másra, mesélj inkább a Titanium Backup-os tapasztalataidról, édeske!

    Ja, az csak égést hoz, így gyorsan mindenről van már szó?

    Grat!