Berta Sándor

100 000 alkalmazás van a Windows Store kínálatában

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Microsoft alkalmazásboltja, amelynek a rendszerében már 100 000 szoftver található meg. Mindehhez hét hónapra volt szükség, ami jóval több az eredetileg kitűzött időnél.

A Windows App Builders Twitter-üzenetükben jelentették be, hogy a Windows Store kínálatában immár 100 000 program szerepel. Mindez azt jelenti, hogy a bolt sokkal gyorsabban fejlődik, mint a Windows Phone Store, amelynél ugyanis 18 hónapra volt szükség a 100 000 alkalmazásos határ eléréséhez. Érdekesség, hogy az egykori Android Market, mai nevén Google Play Store esetében másfél év, míg az Apple App Store esetében 14 hónap kellett ugyanehhez.

Fontos viszont, hogy az elérhető szoftverek között sok a "szemét", erre a WinBeta hívta fel a figyelmet. A megnevezés arra utal, hogy sok fejlesztő hasonló vagy csak részben módosított néven szerepelteti ugyanazokat a termékeket az alkalmazásboltban. A WinBeta szerkesztője csodálkozott is azon, hogy a Microsoft miért engedi meg ezt a tevékenységet és miért hagyja, hogy ilyen másolatok is jelen legyenek a Windows Store kínálatában. Kérdéses az is, hogy sikerül-e valaha is kitakarítani a felesleges ajánlatokat. A kritika egyébként nem új, már az év elején is voltak hasonló felvetések. A WinBeta ugyanakkor rámutatott, hogy az Android és az iOS esetében is tapasztalható ez a jelenség. Az Androidnál gyakrabban, az iOS esetében ritkábban, de vannak ilyen másolatok.

A Microsoft 2011 decemberében mutatta be a Windows Store-t, amely szinte mentes a kezelőelemektől, a felülete megfelel egy tipikus Metro-szoftver kinézetének, így tökéletesen beleillik a Windows 8 koncepciójába. Van keresési funkció és listás megjelenítés, s minden tartalom megjeleníthető a böngészőkben, így az alkalmazások a Google vagy a Bing segítségével is felkutathatók. Az már februárban ismertté vált, hogy a fejlesztők idegenkednek a bolttól, ezért annak kínálata csak lassan bővül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #5
    hát igen sajnos a mobil appboltok borzasztóak mint szar szemetet felengednek rájuk, és nagyon nehéz kiszűrni az értelmes programokat, a sok hulladék között.
    Olyan programokból áll a kínálat 90% amiket ki sem mernék adni. A fingó appok mellett olyan szintű cuccok amik kiírják a wifi ip címed és jelerősséged... ami amúgy is alapból ott van a beállításoknák, és hasonló nulla appok.
  • cloud.strife #4
    Egy biztos. Van még hova fejlődni. Már maga az áruház is botrány. Pl. amikor bemész egy alkalmazásba és odab@sz 200db kép nélküli valamit. Neszeparaszt találd meg amit keresel.
  • sirpalee #3
    A legfontosabb appok ott vannak. Én egyedül egy normális dropbox klienst hiányolok, amikor pár hónapja vadásztam még mindig nem volt. :(
  • Elemir #2
    mennyire igaz!! :D
  • usersg #1
    999 000 fingós szutyok, meg 900 valamivel komolyabb, és vagy 100 használható..
    Már ha a többi "okos" platform arányait követik.. :)