Berta Sándor

A Microsoft megvédte a Windows RT-t

A Cnetnek nyilatkozó magas rangú menedzser megvédte az elmúlt hónapokban rendkívül sokat bírált operációs rendszert. Azzal érvelt, hogy a technológia idővel utat fog törni magának.

Michael Angiulo, a redmondi vállalat munkatársa kijelentette: a Windows RT túl fogja élni ezt a nehéz kezdeti időszakot és a jövőben is meghatározó szoftver lesz. A vállalatnak rendkívül sok munkája van a termékben és kibírja a kritikákat is. A menedzser szerint mindez egy stratégia, amely idővel eléri majd a hatását. Angiulo reagált arra az érvre is, hogy a hagyományos alkalmazások nem kompatibilisek a Windows RT platformmal. "Az emberek mindig arról beszélnek, hogy a régebbi asztali programok nem futnak, de nem gondolnak arra, hogy milyen előnyökkel jár, ha modern szoftvereket használnak" - emelte ki. Kiemelte, hogy a szoftverek menedzselése ugyanúgy történik, mint a telefonokoon vagy a táblagépeken, azaz egyszerűen csak le kell töltenünk azokat az áruházból, így stabil felhasználói élményt biztosít.


Az RT olcsó hordozható eszközökre készült

A menedzser ugyanakkor dicsérte az ARM architektúrát, mondván különösen a ventilátor nélküli dizájnok és a kompakt építésmód tekintetében nagyon sok olyan dolgot tesz lehetővé, ami másképp nem lenne megvalósítható. Szerinte az ARM chipek előtt komoly jövő állnak, különösen az integrált 3G-s és 4G-s modemeket tartalmazó táblagépek területén lehet fontos az alacsony fogyasztásuk.

Korábban Jim Wong, az Acer elnöke bírálta élesen a terméket, mondván az nagyon bonyolult és a használata ezért túl sok magyarázatot igényel. Ezt követően Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke a Windows 8 kapcsán így foglalta össze a lesújtó véleményét: "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a Windows Vista." Néhány nappal ezelőtt pedig Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezetője nyilatkozott némileg csalódottan a Windows RT-ről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #13
  Reszemrol otthonra android, munkahoz debian kde-s desktoppal. Egyebkent ahogy nezem egy atlag otthoni felhasznalonak egy raspbian is eleg... (ez a malnaspite operacios rendszere)
 • sola #12
  A Windows-ról való meneükléshez:

  Nekem a Mac ár/teljesítményben egyáltalán nem tűnik jó üzletnek. Klassz hardver eszetlen árakon, az oprendszer pedig nem mindenkinek tetszik annyira. Nekem például a globál menü rendkívül unszimpatikus és un-intuitív. Ezt leginkább akkor konstatáltam, amikor az Ubuntu is átváltott erre és jónéhány emberkének kellett utána magyarázgatnom, hogy nem tűnt el a menü, csak elbújt. Mondjuk, az Mac-nél legalább nem bújik el (de ugyanúgy elkülönül az alkalmazástól).

  A Linux-ok között ma már vannak olyanok, amelyek kinézetben megközelítik a Mac-et (Linux Mint, Ubuntu: bár nyilván ízlések és pofonok) és ár/teljesítményben sokkal jobbnak érzem őket. Ha a Mac-es gép árából veszel mezei x86 hardvert, majd megspékeled Linux-al, sokkal jobb üzletet kötsz. Ma pedig már minden szegmensben van Mac-hez hasonló hardver (pl.: ultrabook-ok).
 • sola #11
  Igen, a Linux desktop-ok többasztalos módja szerintem is kényelmes és jó funkcionalitás. A Microsoft pedig ahelyett, hogy ilyeneket építene a WIndows-os desktop-ba, inkább kicsinálja az egészet.

  A Windows RT eléggé döglöttnek néz ki jelenleg. Mivel nincs benne normális desktop és nem kompatibilis az x86-os Win progikkal, ezért csak a Metro-s programokra támaszkodhat. A WinRT jelenleg nem versenyképes az Android-os és iOS-es ökoszisztémával.
 • Papichulo #10
  A linuxban az az egy ami nagyon tetszik, hogy több asztal van

  Erre szerintem biztosan van 3rd party megoldas Win-re...

  "Sok ismerőstől hallottam már, hogy inkább macbookot fog venni ha laptopot cserél"

  Ha az ar nem problema, akkor megertem oket... es az elozo temahoz kapcsolodva:  http://en.wikipedia.org/wiki/Mission_Control_(Mac_OS_X)
 • csimmasz #9
  Ez nekem magas!
  Inkább a kényelem felé vinnék az egyszerü melőst nem a kurva csempék irányába.

  A linuxban az az egy ami nagyon tetszik, hogy több asztal van, valami rohadt kényelmes lehet, egyiken az email meg a word, böngésző, ami kell mindíg a másikon a grafikai programok a harmadikra mehetne mondjuk a nyomtatáshoz ami kell, csak kapcsolnék egyet és már előttem is lenne nem kéne ledobálni a sok programot.
 • csimmasz #8
  Ámen!
 • Csaba161 #7
  Ez még haggyán, de az M$ folytatja az ámokfutását:

  Nem_lesz_asztal_a_windowsban?
 • a_n_d_r_e_w #6
  Felbomlott a nagy wintel szovetseg, az intel az android utan, a MS meg az ARM utan kajtat. Remelem jol pofara esik mindketto. Marmint nem a teljes bukasukat kivanom, de a jelenlegi 80-90%-os egeszsegtelen uralom helyett inkabb olyan 40%-ra visszaeshetnenek. Jo uton haladnak.
 • csimmasz #5
  Azt azért látni, hogy megkopott a fénye, az android és az Apple most nagyon sok embernél megszüntette azt a függőséget ami régen volt, hogy számtek cucc= windows.
  A sok táblagép amin nincs windows elég komoly tényező.
  Sok ismerőstől hallottam már, hogy inkább macbookot fog venni ha laptopot cserél, persze ebben a divat nagy szerepet játszik, de akkor is megtöri az egyeduralmot.
 • a_n_d_r_e_w #4
  A Microsoft megvédte a Windows RT-t

  A Cnetnek nyilatkozó magas rangú menedzser megvédte az elmúlt hónapokban rendkívül sokat bírált operációs rendszert.


  Ez miert hir? A hir pont az ellenkezoje lenne, ez meg egy minddennapos es termeszetes dolog...