Gyurkity Péter

Windows és WP8 appokra fókuszálnak a cégek

A vállalati szegmensben az Apple már elérni látszik népszerűségének tetőfokát, míg a cégek a legnagyobb arányban Windows és WP8 appokkal készülnek a következő 12 hónapban.

Egy frissen elkészült, hamarosan teljes terjedelmében is megjelenő felmérés szerint a vállalati szegmensben a legtöbb szereplő az Apple és a Google platformjára szavaz, e két óriás támogatása a megfelelő alkalmazásokkal általában megoldott (legalábbis azok körében, akik egyáltalán tervezték annak megvalósítását), és bár a Microsoft befolyása itt még kicsinynek mondható, ez egyetlen év alatt megváltozhat.

A mintegy 350 különböző szervezet válaszaiból ugyanis az derült ki, hogy durván egynegyedük tervezi a szükséges appok elkészítését és alkalmazását a Windows Phone platform alatt, míg a Surface táblák esetében ez már a megkérdezettek egyharmada számára tűnik fontosnak. Az iPhone és az iPad támogatása (hasonló appokon keresztül) a cégek több mint 60 százalékánál megoldott, itt már csak 15 százalék tervezi meglépni ugyanezt az elkövetkező egy évben, míg az Android okostelefonok 55, valamint az Android táblák 40 százalékos aránya további 17 és 23 százalékkal javulhat ugyanezen időszak alatt.


Egy éven belül rengeteg új alkalmazás lesz Windows telefonra és táblára

A legnagyobb növekedés azonban egyértelműen a Microsoft mobil és asztali szoftverei esetében következhet be, hiszen itt - ahogy azt említettük - további 25 százalék szeretne megfelelő alkalmazásokat elkészíteni a céges munkához a Windows Phone alatt, a Surface tábláknál ez pedig 35 százalék érdeklődését keltette fel. Ezzel a szoftvercég a mobil appok terén felzárkózhat a BlackBerry mögé, és nem sokkal lemaradva követné a terület két óriását. A helyzet rendeződni látszik a mobil szegmensben, az illetékesek is szeretnék ismét kezükbe venni a gyeplőt, ez pedig azt jelenti, hogy a teljes töredezettség és összevisszaság helyett jóval átláthatóbb vállalati környezetben tevékenykedhetnek majd a hordozható kütyüket használó alkalmazottak.

A Microsofthoz kapcsolódó hír - amely talán nem véletlenül április első napján látott napvilágot -, hogy a Blue kódnéven készülő új operációs rendszer Windows 8.1 néven kerülne a boltokba. Ebben látnak némi rációt a piaci elemzők, tekintettel arra, hogy a Windows Phone esetében hasonló számozási sémát követnek a cégnél. Bárhogy is legyen, augusztusra már felbukkanhat az RTM, amelyet nem sokkal ezután a végleges példány követne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #3
    3 %az elterjedtség a Windows 8nak, semmi értelme sincs ilyen kis szines kockás alkalmazást csinálni rá
  • skinnyman #2
    Tenyleg eleg erosen "fizetett hirdetesunket olvastak" szagot erzek, az osszegyujtott adatok is nagyon erosen kamu szaguak, az abbol levont kovetkeztetes (beleertve a cikk cimet) pedig egyszeruen rohejes.
  • DrFantastikus #1
    EZ a cikk egy orbitalis KAMU ! ! !

    SENKI nem tervez app-t irni wingozPhone-ra ! ! !