Gyurkity Péter

iPad 5 és olcsó táblák érkezőben

Egyes források szerint az Apple már tavasszal piacra dobná az iPad család ötödik tagját, ezzel egy időben pedig készülnek a második iPad mini változattal is. Az Acer és az Asus az olcsó tábláknál indítana versenyfutást.

Az eddig többnyire megbízhatónak bizonyult japán Macotakara portálon látott napvilágot a hír, miszerint az almás cég már gőzerővel dolgozik a soron következő fejlesztéseken. Saját forrásra hivatkozva azt állítják, hogy az iPad 5 (amelynek hivatalos neve valószínűleg nem ez lesz) már márciusban befuthat.

Amennyiben beigazolódik az értesülés, az azt jelentené, hogy az Apple valóban módosította eddig megszokott menetrendjét, és jelentős mértékben felgyorsítja azt, hogy kevesebb esélyt hagyjon a riválisoknak a megkapaszkodásra. Az ötödik iPad tábla a mini egyes elemeit venné át, vékonyabb és könnyebb lenne a család negyedik generációjánál, mérete egészen pontosan 237 x 169 x 7,4 mm lehet. Az iPad mini 2 ezzel egy időben az iPad 4-ben megismert A6X chipet, valamint a Retina kijelzőt kapná meg, hogy orvosolják az eredeti megjelenéskor elhangzó panaszokat.


Az Acer és az Asus a maguk részéről saját 7 hüvelykes táblát dobnának piacra, mégpedig igencsak kedvező áron, kifejezetten a fejlődő piacokra szánva ezen termékeket. Az Acer 7 hüvelykese MediaTek chipre támaszkodna, kínai beszállítóktól származó kijelző mellett, gyártásáért pedig a Compal lenne a felelős. Ára mindössze 99 dollár, amely további széles tömegeket hódíthatna meg, míg az Asus 149 dolláros címkével szállítaná le saját változatát, Wondermedia chippel és szintén kínai cégektől származó kijelzővel. Ők idén 6,3 millió táblát adhatnak el világszerte, ebből azonban 4,5 millió a Google Nexus 7 eredménye, míg jövőre 12 millió táblát és 24 millió noteszgépet értékesíthetnek.

A Lenovo és a Samsung közelről figyeli majd a két cég eredményét, ezt követően ők is hasonló megoldásokkal jelentkeznének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #185
    Na jo, mi vagyok en, kiskertesz?:D Frissitgetem becsulettel, semmi fozott rom, minden hivatalos helyrol (mondjuk a Kies mar onmagaban megerdemel 1 kiados bazdmegezest....) Meg azt sem lehet ramondani hogy agyonterheltem, talan ha 10-15 ilyen-olyan app van fent ( chrome, 1-2 jatek, videolejatszo, stb)
    Szoval most kivetelesen az Androidot es a Samsungot ekezem, meghozza tulajkent es rendszeres hasznalokent...persze legkozelebb majd megint almaskodas lesz, mert szeretem szorakoztatni magam;D
  • M2 #184
    Nem rossz az Android, de én inkább tamagochi-telefonoknak hívom:
    - sok törődést és türelmet igényel,
    - meg lehet tanítani mindenre, ha van az embernek elég ideje rá,
    - profi kezekben olyan kezes jószág lesz belőle, hogy mindenki csak csodálja,
    - és ha sokáig nem gondozza valaki, akkor besértődik és elkezd alapműveleteket elfelejteni (például sms fogadás).

    Az iOS inkább a "használd és dobd félre" kategória, azoknak akiknek nincs idejük (vagy agykapacitásuk) a kütyüjüket gondozni.
  • cateran #183
    En imadom ekezni az Apple-t (meg persze az Apple fanokat:D) mert jo moka a veruket szivni es trollkodni veluk, de most nehany szot az Androidrol es a Samu galaxy S2-rol, amit lassan 1 eve nyuzok mar. Prozaian es egyszeruen fos..rakas fos mind a 2, egyutt meg kiemelten. Tipushiba (tele a net a jelzesekkel es a "ha evvan" megoldasokkal) hogy a terero idonkent lemegy 0-ra, majd visszamaszik az eredeti ertekre (kulonbozo szolgaltatok, kulonbozo teruleten) Ilyenkor persze se net, se hivas, semmi...Szoval a samu kb kapja be tovig (ugy hallottam az s3-nak is vannak ilyesfajta probleai, de erre azert passzolok)
    Android meg...gyari rom es minden frissites instabilabba es lassabba teszi. Pedig nem volt rossz amikor megvettem, de azota az elvezeti erteke alulrol surolja a minusz vegtelent...Listat nem irok, rengeteg dolog van, ami a bassza meg kategoria (mielott valami zseni benyogne a default settings rendszervisszaallitast, megvolt thx..)
    Szoval lehet ekezni az Apple-t (es kell is, mert jo moka:D) Csak eppen nem az Androiddal meg foleg nem a Samuval kellene pedalozni ellenuk, mert arban mar nagyjabol ugyanott vannak, hardverben erosebbnek tunnek, softwareben meg 200 evvel az Apple mogott kullognak..Evvan:P
  • narumon #182
  • GregSB #181
    Na, csak sikerült visszatérnübk ahhoz, ami már a #6-os hsz-ben leírtam:

    "Mindenki mérlegeljen a pénztárcájához és igényeihez mérten hogy melyik készülék fedi le jobban az igényeit. De ilyet kijelenteni hogy az egyik jobb mint a másik nem lehet, általánosítás nélkül."

    Ok, hogy neked nem fedi le minden igényedet a rendszer, de miért kell bicskanyitogató stílusban fikázni és jellemezni a juzereit?
  • MsUser #180
    A vita valóban felesleges mert az emberek döntő többségének nincs pénze a drága készülékekre! Ezért nem az itt jelenlévő márkák közül választ hanem OEM gyártó harmad annyiba kerülő azonos hardverét veszi. Így a többség tapasztalata sem igaz ezekre a reklámmal növelt árú tabletekre és telefonokra!
    Amiknek az erőssége a szolgáltatásban és szervizelésben rejlik!!!
  • Szefmester #179
    Nem fogok beszállni az Apple-Andorid vitába, de egy gyors kis történet egy vérfanboy dolgából.

    Melóhelyen a kajánál az asztalnál neki default hogy előveszi a mobilját és nyomkodja, netezi. Egyszer odaadta egy mellettem ülőnek mert egy játékot mutatott. Előtte nem sokkal volt egy kellemes beszélgetés hogy a kijelzője samu-féle és hogy nem kéne ezért rácuppani SJ rotható farkára. Mikor megjegyeztem hogy szép a játék, egyből nekem esett hogy mégis tetszik a kijelzője. Mintha annyira függne egymástól a kettő... A hiányosságok, és azok amiért szidta a többi telefont (legyen samu vagy nokia vagy bármi) azt az ő szeretett telója is produkálta már. Jajj jajj. Mi lesz most vele. Hát persze! Az nem a telefon hibája, hanem az övé mert ezt vagy azt csinálta, míg a többinél a user soha semmit nem baszhat el csak a telefon a szar!

    Most ti is kb ezt csináljátok. Itt már nem Apple vs Android vs Minden más vita megy, hanem vérfanboyok szófosása. Fogadjátok már el hogy van akinek kellenek a korlátok és a központosított világ ahol megmondják mi a jó, másoknak meg a szabadság a lényeg. Én is inkább szabad vagyok. S hogy a másik oldalnak fegyvert adjak: "minden ember szabadon lehet hülye". ;)
  • skinnyman #178
    Az inkompetens nyilvan relativ fogalom. A semminel nyilvan sokkal tobb dolgot meg lehet rajta igy is csinalni, es lehet hogy neked is funkcionalisan kielegito (illetve a hianyossagaival/korlataival egyutt is a legjobbnak gondolod), viszont pl az en igenyeimhez keves, illetve ha ugy tetszik, sok dologra inkompetens amire nekem szuksegem lenne, szamomra a mindennapos hasznalatra egyszeruen tul sok korlattal rendelkezik, es emiatt funckionalisan kozelebb all a butafonok vilagahoz, mint akar az Androidhoz, akar pl a Symbianhoz, amiken kozel tenylegesen sosem talalkoztam semmilyen az OS miatt nem megoldhato problemaval.

    A tobbiek kommentjei kozben elertek egy olyan szintet (a tolvaj ciganyozas volt az eeges tetejere a korona) hogy tobb kommentet inkabb nem is fuznek hozzajuk.
  • M2 #177
    Mellesleg aki ért is hozzá és tudja mi és hogyan működik a grafikus felület alatt, azok számára teljesen egyértelmű, hogy ma a legfejlettebb mobil operációs rendszer az iOS. Nincs vita.

    Akik meg az Androidra esküsznek, azok olyan mezei júzerek akik beszopják a sok csili-vili parasztvakító baromságot. Animált hátterek, egy mobil operációs rendszernél, de komolyan, kell ez bárkinek is!? LOL! :-)
  • GregSB #176
    Ok, felejtsük el ezt a butatelefon vonalat, mert csak eltérített az eredeti vonaltól.

    Itt arról volt szó, hogy az iOS egy inkonpetens rendszer, amit csak inkonpetens emberek használnak, és akinek ez kielégíti minden igényét az csak az embert jellemzi.

    Ezt állítottad.

    Ezt cáfoltam egy sor példával. Elfogadod, hogy fasztágoz állítottál, vagy továbbra is tartod, hogy az általam felsorolt dolgokra képes OS egy inkonpetens rendszer, ami semmire nem jó?