Berta Sándor

Megszűnik az első iPades újság

Két évvel ezelőtt komoly reményeket fűzött Rupert Murdoch az első digitális újsághoz, amelyet kifejezetten iPad készülékekre szántak. Mostanra a projekt végérvényesen megbukott.

Hivatalossá vált, hogy december 15-től megszűnik a The Daily nevű digitális lap, amit eleinte kizárólag az iPad készülékeken lehetett olvasni, igaz, később elérhetővé vált Androidra is. Az újságot a Rupert Murdoch vezette médiabirodalom, a News Corporation adta ki. A The Daily nem most jutott nehéz helyzetbe, már néhány hónappal ezelőtt sejteni lehetett, hogy szomorú sors várhat rá. A News Corp. ugyanis már augusztus elején bejelentette, hogy kirúgja a munkatársak egyharmadát. A társaság most közölte, hogy a projektet végleg leállítja. A kizárólag digitális lapkiadáson alapuló üzleti modell gyakorlatilag megbukott és az első kifejezetten iPad-újság utoljára december 15-én jelenik meg. Az már korábban kiszivárgott, hogy a News Corp. évente 30 millió dollárt bukott a The Daily kiadásán.


A bejelentés mellett kiderült, hogy alaposan átszervezik a társaságot. Robert Thomson, a The Wall Street Journal eddigi vezetője lesz az új laprészleg vezérigazgatója, és ezt a szervezeti egységet különválasztják a szórakoztatórészlegtől (Fox News, 20th Century Fox). Az előbbi neve News Corporation, az utóbbié Fox Group lesz. Jesse Angelo, a The Daily eddigi első embere lesz a The New York Post nevű bulvárlap kiadója. A munkahely nem lesz ismeretlen számára, hiszen a digitális újságot megelőzően 12 éven át dolgozott a Post szerkesztőségében. A digitális átszervezés keretében leállítják a The Daily-App megjelenését is, a márka azonban más csatornákon keresztül tovább él majd.

A The Daily munkatársait és technológiáját a The New York Postba fogják integrálni, miként a tapasztalatokat is felhasználják a bulvárlap nyomtatott, online és mobil változatainak továbbfejlesztéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!