185
  • cateran
    #185
    Na jo, mi vagyok en, kiskertesz?:D Frissitgetem becsulettel, semmi fozott rom, minden hivatalos helyrol (mondjuk a Kies mar onmagaban megerdemel 1 kiados bazdmegezest....) Meg azt sem lehet ramondani hogy agyonterheltem, talan ha 10-15 ilyen-olyan app van fent ( chrome, 1-2 jatek, videolejatszo, stb)
    Szoval most kivetelesen az Androidot es a Samsungot ekezem, meghozza tulajkent es rendszeres hasznalokent...persze legkozelebb majd megint almaskodas lesz, mert szeretem szorakoztatni magam;D
  • M2 #184
    Nem rossz az Android, de én inkább tamagochi-telefonoknak hívom:
    - sok törődést és türelmet igényel,
    - meg lehet tanítani mindenre, ha van az embernek elég ideje rá,
    - profi kezekben olyan kezes jószág lesz belőle, hogy mindenki csak csodálja,
    - és ha sokáig nem gondozza valaki, akkor besértődik és elkezd alapműveleteket elfelejteni (például sms fogadás).

    Az iOS inkább a "használd és dobd félre" kategória, azoknak akiknek nincs idejük (vagy agykapacitásuk) a kütyüjüket gondozni.
  • cateran
    #183
    En imadom ekezni az Apple-t (meg persze az Apple fanokat:D) mert jo moka a veruket szivni es trollkodni veluk, de most nehany szot az Androidrol es a Samu galaxy S2-rol, amit lassan 1 eve nyuzok mar. Prozaian es egyszeruen fos..rakas fos mind a 2, egyutt meg kiemelten. Tipushiba (tele a net a jelzesekkel es a "ha evvan" megoldasokkal) hogy a terero idonkent lemegy 0-ra, majd visszamaszik az eredeti ertekre (kulonbozo szolgaltatok, kulonbozo teruleten) Ilyenkor persze se net, se hivas, semmi...Szoval a samu kb kapja be tovig (ugy hallottam az s3-nak is vannak ilyesfajta probleai, de erre azert passzolok)
    Android meg...gyari rom es minden frissites instabilabba es lassabba teszi. Pedig nem volt rossz amikor megvettem, de azota az elvezeti erteke alulrol surolja a minusz vegtelent...Listat nem irok, rengeteg dolog van, ami a bassza meg kategoria (mielott valami zseni benyogne a default settings rendszervisszaallitast, megvolt thx..)
    Szoval lehet ekezni az Apple-t (es kell is, mert jo moka:D) Csak eppen nem az Androiddal meg foleg nem a Samuval kellene pedalozni ellenuk, mert arban mar nagyjabol ugyanott vannak, hardverben erosebbnek tunnek, softwareben meg 200 evvel az Apple mogott kullognak..Evvan:P
  • narumon
    #182
  • GregSB
    #181
    Na, csak sikerült visszatérnübk ahhoz, ami már a #6-os hsz-ben leírtam:

    "Mindenki mérlegeljen a pénztárcájához és igényeihez mérten hogy melyik készülék fedi le jobban az igényeit. De ilyet kijelenteni hogy az egyik jobb mint a másik nem lehet, általánosítás nélkül."

    Ok, hogy neked nem fedi le minden igényedet a rendszer, de miért kell bicskanyitogató stílusban fikázni és jellemezni a juzereit?
  • MsUser
    #180
    A vita valóban felesleges mert az emberek döntő többségének nincs pénze a drága készülékekre! Ezért nem az itt jelenlévő márkák közül választ hanem OEM gyártó harmad annyiba kerülő azonos hardverét veszi. Így a többség tapasztalata sem igaz ezekre a reklámmal növelt árú tabletekre és telefonokra!
    Amiknek az erőssége a szolgáltatásban és szervizelésben rejlik!!!
  • Szefmester
    #179
    Nem fogok beszállni az Apple-Andorid vitába, de egy gyors kis történet egy vérfanboy dolgából.

    Melóhelyen a kajánál az asztalnál neki default hogy előveszi a mobilját és nyomkodja, netezi. Egyszer odaadta egy mellettem ülőnek mert egy játékot mutatott. Előtte nem sokkal volt egy kellemes beszélgetés hogy a kijelzője samu-féle és hogy nem kéne ezért rácuppani SJ rotható farkára. Mikor megjegyeztem hogy szép a játék, egyből nekem esett hogy mégis tetszik a kijelzője. Mintha annyira függne egymástól a kettő... A hiányosságok, és azok amiért szidta a többi telefont (legyen samu vagy nokia vagy bármi) azt az ő szeretett telója is produkálta már. Jajj jajj. Mi lesz most vele. Hát persze! Az nem a telefon hibája, hanem az övé mert ezt vagy azt csinálta, míg a többinél a user soha semmit nem baszhat el csak a telefon a szar!

    Most ti is kb ezt csináljátok. Itt már nem Apple vs Android vs Minden más vita megy, hanem vérfanboyok szófosása. Fogadjátok már el hogy van akinek kellenek a korlátok és a központosított világ ahol megmondják mi a jó, másoknak meg a szabadság a lényeg. Én is inkább szabad vagyok. S hogy a másik oldalnak fegyvert adjak: "minden ember szabadon lehet hülye". ;)
  • skinnyman
    #178
    Az inkompetens nyilvan relativ fogalom. A semminel nyilvan sokkal tobb dolgot meg lehet rajta igy is csinalni, es lehet hogy neked is funkcionalisan kielegito (illetve a hianyossagaival/korlataival egyutt is a legjobbnak gondolod), viszont pl az en igenyeimhez keves, illetve ha ugy tetszik, sok dologra inkompetens amire nekem szuksegem lenne, szamomra a mindennapos hasznalatra egyszeruen tul sok korlattal rendelkezik, es emiatt funckionalisan kozelebb all a butafonok vilagahoz, mint akar az Androidhoz, akar pl a Symbianhoz, amiken kozel tenylegesen sosem talalkoztam semmilyen az OS miatt nem megoldhato problemaval.

    A tobbiek kommentjei kozben elertek egy olyan szintet (a tolvaj ciganyozas volt az eeges tetejere a korona) hogy tobb kommentet inkabb nem is fuznek hozzajuk.
  • M2 #177
    Mellesleg aki ért is hozzá és tudja mi és hogyan működik a grafikus felület alatt, azok számára teljesen egyértelmű, hogy ma a legfejlettebb mobil operációs rendszer az iOS. Nincs vita.

    Akik meg az Androidra esküsznek, azok olyan mezei júzerek akik beszopják a sok csili-vili parasztvakító baromságot. Animált hátterek, egy mobil operációs rendszernél, de komolyan, kell ez bárkinek is!? LOL! :-)
  • GregSB
    #176
    Ok, felejtsük el ezt a butatelefon vonalat, mert csak eltérített az eredeti vonaltól.

    Itt arról volt szó, hogy az iOS egy inkonpetens rendszer, amit csak inkonpetens emberek használnak, és akinek ez kielégíti minden igényét az csak az embert jellemzi.

    Ezt állítottad.

    Ezt cáfoltam egy sor példával. Elfogadod, hogy fasztágoz állítottál, vagy továbbra is tartod, hogy az általam felsorolt dolgokra képes OS egy inkonpetens rendszer, ami semmire nem jó?

  • M2 #175
    Jól látszik, hogy te a telefonodtól azt várod el, hogy folytathasd amit a pécéden: zenék lopkodását miközben a háttérben torrenten lopod a filmeket.

    Az Apple nagyon nem a te világod! :-) De még csak nem is a hozzád hasonló tolvaj cigányoké, azok tényleg csak divatból veszik, aztán pofára esnek és jön a MacEra.
  • M2 #174
    Nem kell ezt túlértékelni szerintem, egyik jól ismert Apple-hater barátunk csinált egy új reget és azon osztja tovább a hülyeségeit, meg iderendelte az egyik köcsögjét, hogy ne féljen egyedül. Ennyi. :-)

    Az Androidosok ezeknél sokkal értelmesebbek.
  • narumon
    #173
    Amúgy vicces, hogy egy tabletekről szóló cikknél már megint iOS vs Android vita folyik (persze megint nem az "almások" kezdték). Nekem az a furcsa, hogy minden ilyen hírnél jön egy megmondó ember aki elmondja a "tutit" hogy miért szar az iOS és olyanokat hoz fel érvnek amiket már 88 forumban 40 ember rég megcáfolt.
    Hát igen az urban legendák lassan halnak ki :(
  • narumon
    #172
    "Egy rakas program van amivel sokkal egyszerubben, atlathatobban, gyorsabban, es jobban tudod kezelni az osszes cuccod android-on,"

    Pl?

    "Csak nem vagy raeroltetve egyik ilyen programra sem es azt hasznalod amelyiket akarod, szemben a fos tunes-al, ami ra van eroltetve minden szerencsetlenre aki almas cuccot hasznal."

    Hol van ráerőltetve? Van alternatíva választhatsz. Miért ignorálod amit korábban már leírtak?
  • Papichulo
    #171
    " az is ertelmesebb vitapartner lenne, igy itt be is fejeztem."

    Az a szornyu, hogy te nem vitatkozol. Egyetlen ervet, egyetlen forrast sem hoztal. SEMMIRE. A szomoru, hogy mar a #126-ban prediktaltam mindezt... meg ez a nevetseges reszlet is engem igazaol :)

  • skinnyman
    #170
    "Skinnyman te sem képzelheted, ha egyszer az Apple tud fullextrás oprendszert is kínálni (Mac OS X), akkor az általad felvetett 'hiányosságokat' nem szándékosan valósította meg így."

    Ki allitotta ennek az ellenkezojet? Nyilvanvaloan mesterseges korlatozasokrol van szo, kulonben cydia-val sem lehetne semmit csinalni. De errol senki nem beszelt, szo nem volt arrol hogy milyen okbol csinaltak. Ami a lenyeg es amit vegeredmenyben minden felhasznalo tapasztal, aki nem jailbreak-el exploitokat kihasznalva, aki nem tori szarra a rendszert, az annyit lat, hogy az iOS agyon van korlatozva mindenfele szempontbol, es ez tenylegesen igy is van. Az okait senki nem feszegette. End of story.
  • skinnyman
    #169
    Egy rakas program van amivel sokkal egyszerubben, atlathatobban, gyorsabban, es jobban tudod kezelni az osszes cuccod android-on, mint a fos itunes-al tudnad. Csak nem vagy raeroltetve egyik ilyen programra sem es azt hasznalod amelyiket akarod, szemben a fos tunes-al, ami ra van eroltetve minden szerencsetlenre aki almas cuccot hasznal.

    #166: attol hogy ugyanazt a baromsagot ismetelgeted (beakadt a szalag?), semmivel nem lesz kevesbe baromsag amit mondasz. Vilagosan leirtam mindent, pontosan tudnod kene mirol beszelek, hiaba csinalsz ugy mintha csak keptelen lennel a szovegertelmezesre - es emiatt szandekosan mindent felremagyarazol - amivel egyebkent csak tovabb rontod a helyzetet. Mivel tudatosan nem akarod felfogni amit irok, a falnak is beszelhetnek, az is ertelmesebb vitapartner lenne, igy itt be is fejeztem.
  • Papichulo
    #168
    "akkor az általad felvetett 'hiányosságokat' nem szándékosan valósította meg így."

    Pontosan ezt mondtam, hogy ezek az Apple mesterseges korlatazasai es nem az OS hianyossagai. Foleg, hogy az iOS az az OSX 10.4 forkja, annak minden funkciojaval egyutt. Lehet szidni az Apple hozzaallasat, de mindezt technikai hianyossagnak beallitani badarsag!

    Szintugy, lehet azt mondani, hogy szar az iTuneson keresztuli sync - en is utalom - de azt kijelenteni, hogy "semmi mas lehetoseg sem letezik", az is maximalisan ignoranciara vall. Foleg ha minden forras is ellentmond neki.
  • Selbamaci
    #167
    Egy kicsit egyszerűsítsük le ezt a hitvita kérdést. Az Apple az iOS-iTunes ökoszisztémájának rengeteg olyan összetevője is van, ami nem pusztán technikai vagy technológiai determináltságú. Skinnyman te sem képzelheted, ha egyszer az Apple tud fullextrás oprendszert is kínálni (Mac OS X), akkor az általad felvetett 'hiányosságokat' nem szándékosan valósította meg így. A szempontjai lehetnek:
     jogiak - pl zenemásolás kapcsán világszintű hm felelősség
     felhasználói élmény a széles nagyközönség felé - ki a fene akar torrentezni mondjuk mobilhálózaton
     vírusvédelem, még inkább rendszerintegritás védelem
     gazdasági - vertikális portfólió kínálata és értékesítése
     más 3d party piaci szereplők érdekeinek védelme
     bármi egyéb, amiről valljuk be, a leghalványabb fogalmunk sincs itt Magyarországon.

    Végeredményben kínál egy szolgáltatásplatformot, amit ő így képzel el, ezt találta jónak, veszi, aki veszi. Eddig úgy tűnik, neki van igaza, mert elég sokan veszik, és nagyjából teljesen érdektelen is, ki miért veszi, mit lát benne, amiért hajlandó pénzt áldozni.
  • Papichulo
    #166
    Magyarul otleted sincs mirol beszelsz... az OS az maximalisan tudja mindezt, csak az Apple nem engedi be az AppStore-ba es igy nincs sign-olva az executable. Emiatt kell a jailbreak, nem azert mert valami hianyzik az iOS-bol es ezert ne futna. Az iOS az mindent tud ami ehhez kell.

    Emiatt is teljesseggel nevetsegesek az ilyen kijelentesek :
    "az iOS mennyire alkalmatlan a legalapvetobb feladatokra is."
    "Rendes multitasking sincs rajta"
    "egy normalis hatterben futo torrent kliens is kivitelezhetetlen feladat ott"
    "Nem is neveznem okostelefon OS-nek, olyan buta, mint a fold."
    "Teljesen inkompetens OS, inkompetens embereknek"

    Ilyeneket csak egy buta vagy tudatlan ember allit. Dontsd el melyik vagy ;)
  • narumon
    #165
    "SOKKAL egyszerubb, gyorsabb, es kenyelmesebb, mint barmelyik iOS-es eszkozon."

    No ebben nem értek én nagyon egyet. Kényelmesen, gyorsan egyszerűbben a legtöbb embernek ez bizony az iTUnes vagy hasonló program.

    Látod érdekes különbségek vannak mert ami neked hátrány (itunes) az nekem előny. Én ugyanezt szoktam mondani androidról, hogy amíg nem lesz egy erős központosított rendszer / szoftver addig pl én biztos nem lesz a táborban. Én nem összevissza akarom tárolni a szoftvereimet meg zenéimet. Csináljon a google is egy ilyen mindent lekezelő szoftvert!
  • skinnyman
    #164
    Lehetove teszi olyan appok olyan jellego futtatasat, amilyet 3rd party programok soha semmilyen modon nem tennenek lehetove, ergo amiket egy normal halando soha nem tudna rajta futtatni semmilyen iOS eszkozon anelkul hogy exploitokat kihasznalva szet ne hackelne az egesz rendszert. Innentol kezdve nincs mirol beszelni.
  • Papichulo
    #163
    "Egy pelda volt, ezermilliard masik peldat lehetne mondani ami az alabbi 5 kategoria egyikebe sem fer bele."

    Persze efelol is hatalmas ketsegeim vannak, de vagyok olyan rutinos, hogy veled nem megyek ebbe bele. Eleg hulyeseget mondtal mar igy is... ;)

    ". Az iOS-en alapbol kivitelezhetetlen lenne a dolog, csak ha beleganyolsz es szethackeled, akkor valik lehetsegesse."

    Ok, szerintem a jailbreak mindossze annyiban jarul ehhez hozza, hogy engedelyezi az unsigned code futtasat, de semmi formaban nem boviti az OS tudasat mely szukseges lenne a torrent kliens mukodesehez. Akkor most fejtsd ki es tamaszd ala forrasokkal, hogy mi egyeb olyat tesz a jailbreak ami esszencialis egy torrentklienshez!
  • skinnyman
    #162
    Egy pelda volt, ezermilliard masik peldat lehetne mondani ami az alabbi 5 kategoria egyikebe sem fer bele.

    "Nem, ez az Apple korlatja, nem az OS-e, "
    "For those jailbroken iOS users who " - vagyis de. Az iOS-en alapbol kivitelezhetetlen lenne a dolog, csak ha beleganyolsz es szethackeled, akkor valik lehetsegesse. Maga az iOS erre hackeles nelkul teljesen alkalmatlan.

    Es akkor te beszelsz iszonyatos tudatlansagrol, meg vergodesrol
  • skinnyman
    #161
    Elobb meg csak azt kerdezted h melyik buta telefonnal lehet megcsinalni ezeket a dolgokat, most pedig ez mar nem eleg es ugyanolyan kenyelmesen/gyorsan/konnyen is akarod? Tul sokat azert ne akarjunk mar :) De abban pl biztos lehetsz, hogy egy kep atkuldese bluetooth-on, vagy egy mp3 felmasolasa ugy hogy az utana zenelejatszobol kenyelmesebb legyen, SOKKAL egyszerubb, gyorsabb, es kenyelmesebb, mint barmelyik iOS-es eszkozon. Azt pedig nem mondtam hogy az iPhone nem tud semmivel tobbet egy J2ME-s telefonnal, de azt sem mondom, hogy egy J2ME-s telefon nem tud tobbet egy iPhone-nal, mert sok szempontbol az sem lenne igaz.
  • Papichulo
    #160
    "Ha egy "altalanos celu, tetszoleges funkcioju feladat"-rol van szo amirol beszeltem"

    Latom azert porogsz annyira ezen a torrent kliensen mert mas ertelmes felhasznalasi modot nem tudsz kitalalni... bar ez is csak azert nincs az AppStore-ban mert az Apple nem engedi.

    "Es ez az iOS hibaja, hianyossaga, korlatja, inkompetenciaja."

    Nem, ez az Apple korlatja, nem az OS-e, mivel azon lehetseges a torrent kliens megvalositasa: "iTransmission 2: A Functional BitTorrent Client For iOS 5.x" - http://www.redmondpie.com/itransmission-2-a-functional-bittorrent-client-for-ios-5.x/

    Tehat olyat kijenteni, hogy "egy normalis hatterben futo torrent kliens is kivitelezhetetlen ", iszonytos tudatlansagra vall, mivel amint bar bizonyitottam is, kivitelezheto!

    Nem is ertem miert vergodsz meg mindig...
  • GregSB
    #159
    Mi van? Najó, én itt szálltam ki a vitából. Ha szerinted egy 10 éves J2ME-telefonon végigszenvedni ezeket a feladatokat ugyanolyan kényelmes, gyors és könnyű mit egy iPhoneon, akkor nincs miről vitáznunk. Ne gyere azzal, hogy "de meglehet csibálni", mert itt nem csak arról van szó, hanem arról is hogy mennyire gyors / kényelmes! Lovaskocsin is át lehet menni Budapeatről Pécsre, ha szerinted az iPhone nem tud semmi el többet mint egy J2ME-s telefon akkor te utat lovaskocsival B+
  • skinnyman
    #158
    Nem tudsz. Megint ott tartunk hogy tudatosan felreertelmezed amit irtam es olyan dolgot probalsz megmagyarazni amivel evek ota pontosan tisztaban vagyok. De utoljara akkor meg elmagyarazom a nyilvanvalot.
    Meg amit ideztel, ott is vilagosan leirjak, hogy csak 5 specialis tipusu alkalmazasnak engedelyezett a tetszolegesen sokaig valo hatterben futasa (hatter audio, navigacio, voip, newsstand, accessories). Ha egy "altalanos celu, tetszoleges funkcioju feladat"-rol van szo amirol beszeltem, es az nem fer bele egyik emlitett kategoriaba sem (mint pl egy torrent kliens) akkor buktad a dolgot, arra hogy ilyen, altalanos feladatot tetszoleges hosszu ideig a hatterben futtass, iOS-en nincs semmilyen lehetoseg jailbreak nelkul. Es ez az iOS hibaja, hianyossaga, korlatja, inkompetenciaja.
  • skinnyman
    #157
    Ezeknek kb a haromnegyedet barmilyen butafonnal meg tudod csinalni amiben van bongeszo, mert mas nem kell hozzajuk. Es a maradekbol sem latok hirtelen egyet sem, amit ne tudnal megcsinalni egy 10 eves J2ME-t tamogato butatelefonnal.
  • narumon
    #156
    "Akkor elmagyarázom neked, mire gondolnak mások, hogy nem tudsz elrugaszkodni a saját kis világodtól, amiben az összes gépre feltelepítetted az iTunest. Mész valahova, és ott van egy gép, amin szól egy mp3. Nem fog menni a rádugom és dobd át rá, ha nincs ehhez megfelelő szoftver a gépben. Míg egy másik telefonnál elég, ha rámásolod a telefon memóriájába akármilyen szoftverrel, ami fent van. TC vagy intéző vagy akármi."

    És erre van az iFiles nevezetű program ami a telefonomon van rajta és egy gombnyomásra létrehoz egy webszervert és az adott gépen csak az ip címet kell bepötyögni a böngészőbe. Tudom tudom most jönnek majd a levente féle érvelések, hogy de olyan gép ahol nincs böngésző meg nincs semmi a a hegy tetején vagyunk ahol csak egy PC van mp3-akkal de böngésző nincs rajta, net sincs rajta, kábel sincs nálam meg a telefonom sem.
    No így valóban nem lehet másolni rá.
  • GregSB
    #155
    Tévedsz. Nem csak a zene app tud lehátszani zenét. Ha dropboxal másolsz fel zenét ugyanúgy le tudod játszani, a dropbox beépített lejátszójával.
  • Papichulo
    #154
    "Vagy pl multitaskingnal: nincs rendes multitasking iOS-ben, azaz altalanos celu, tetszoleges funkcioju feladatot nem tudsz a hatterben tetszolegesen hosszu idon at futtatni"

    Tudsz. Megint ott tartunk, hogy nem olvastad el a linket, amit kuldtem:

    "Implementing Long-Running Background Tasks
    For tasks that require more execution time to implement, you must request specific permissions to run them in the background without their being suspended. In iOS, only specific app types are allowed to run in the background:

    Apps that play audible content to the user while in the background, such as a music player app
    Apps that keep users informed of their location at all times, such as a navigation app
    Apps that support Voice over Internet Protocol (VoIP)
    Newsstand apps that need to download and process new content
    Apps that receive regular updates from external accessories"

    Mar alig varom, hogy kitalalj valami agyament alkalmazasi modot, amire nem lehet ezek kozul egyiket sem rahuzni, de az azert mar eleg kinlodas szagu lesz.

    Mindazonaltal ha mar jailbreak utan meg lehet csinalni, akkor maris nem az OS hibaja, hanem max. az Apple nem engedi, hogy kihasznaljak a rendszer minden lehetoseget. Tehat itt sem maga az iOS ami buta, ahogy te azt allitottad...
  • GregSB
    #153
    Ok, mester, akkor mond meg hogy melyik "butatelefonnal" tudom megcsinálni az alábbiakat, mert nekem nagyon úgy tűnik hogy te szerinted az iOS az nem okostelefon rendszer és csak én hiszem azt, mert alacsonyak az igényeim! Amint megmutatod adom el egyből az az idézőjeles "okostelefonomat", és rohanok venni olyat!

    - netrádiózás
    - sportolások és túrázások trackelése, térképre rögzítése (MotionX, Runkeeper)
    - útvonaltervezés ismeretlen városokban, helyek keresése (maps, navigáció)
    - aktuális forgalmi viszonyoknak megfelelő útvonaltervezés (Waze)
    - környéken található étteremek értékelésének olvasása, ajánlások átnézése
    - ismeretlen zenék felismerése (shazam, soundhound)
    - taxi rendelés, egy olyan listából ahol folyamatosan frissülnek az árak, és elérhetőségek
    - GPS koordinátához kötött emlékeztetők kétrehozása
    - VOIP hívások, videotelefonálás
    - céges web-meetingekre becsatlakozás (Adobe Connect)
    - céges fileok elérése dropbox-al, esetleges szerkesztésében quickoffice-al.

    A szar inkompetens rendszerű telefonommal többek közt ezeket csinálom, és még sok minden mást. Mutasd meg melyik butatelefonnal tudom mindezt megcsinálni!
  • Vol Jin
    #152
    "Ezt én eddig minden forumban feltettem kérdésként de nem jött rá még válasz. Más telefonra, hogy tudsz felmásolni bármit szoftver nélkül? Szoftver mindenképpen kell, ha meg már elindítod a Total Commandert vagy windows intézőt akkor az mennyivel más, hogy ha egy más nevű szoftver indítasz el?"

    Akkor elmagyarázom neked, mire gondolnak mások, hogy nem tudsz elrugaszkodni a saját kis világodtól, amiben az összes gépre feltelepítetted az iTunest. Mész valahova, és ott van egy gép, amin szól egy mp3. Nem fog menni a rádugom és dobd át rá, ha nincs ehhez megfelelő szoftver a gépben. Míg egy másik telefonnál elég, ha rámásolod a telefon memóriájába akármilyen szoftverrel, ami fent van. TC vagy intéző vagy akármi.
  • narumon
    #151
    Bele ne ess abba a hibába amit levente nevű forumtársad követett el. Pont így kezdte mint te a végén meg nem tudott egyetlen egy feladatot sem mondani amit ne lehetett volna iphone-al megoldani. Szerintem te sem tudsz ilyet.
  • Papichulo
    #150
    "Csak egy kérdés. Az OS9 nem PPC-s volt, az OSX meg inteles?"

    OS9-bol nem volt Inteles valtozat, viszont OSX-bol volt PPC-s. A 10.4 volt az elso inteles release (ebbol forkoltak egyebkent az iOS-t is) es a 10.6-tol mar nem tamogattak tovabb a PPC platformot.

    Erdekesseg gyanant a 10.5 volt az elso BSD alapu OS, mely megkapta a UNIX tanusitvanyt is.
  • narumon
    #149
    "lenyeg hogy kulon szemet szoftver nelkul nem megy,"

    Ezt én eddig minden forumban feltettem kérdésként de nem jött rá még válasz. Más telefonra, hogy tudsz felmásolni bármit szoftver nélkül? Szoftver mindenképpen kell, ha meg már elindítod a Total Commandert vagy windows intézőt akkor az mennyivel más, hogy ha egy más nevű szoftver indítasz el?
  • narumon
    #148
    "Nagyon jo hogy ra tudod masolni, csak azt aztan majd probald meg lejatszani a zenelejatszobol. Nem fog sikerulni, mert onnan csak azt tudod lejatszani amit a fos itunes-al masoltal ra, igy pedig kb semmit nem ersz vele."

    What? Ekkora hülyeséget sem hallottam még. Mindjárt szólok az iphone-omnak, hogy álljon le annak a számnak a lejátszásával amit az előbb iFiles-al másoltam rá.
    By the way akkor a te analógiád szerint a több száz médialejátszó szoftver sem működik rajta csak dísznek csinálták? Honnan jön ennyi hülyeség?
  • skinnyman
    #147
    Nyilvan nem disznek akarsz ramasolni mp3-at, hanem hogy azt egy lejatszoval le is jatszd. Pontosan tudod hogy mire gondoltam. Az pedig teljesen lenyegtelen hogy itunes vagy egy azt szimulalo/helyettesito szoftverrel, lenyeg hogy kulon szemet szoftver nelkul nem megy, itt is pontosan tudnod kellett volna hogy mire gondoltam a tudatos felreertelmezes es felremagyarazas helyett.
    Remeltem hogy kelloen ertelmes legyel hogy igy is ertsd amirol szo van, de ha ragaszkodsz hozza, akkor ertsd igy: nem tudsz ramasolni egy mp3-at sem itunes (vagy masik, azt helyettesito szoftver) nelkul ugy, hogy azt a zenelejatszobol meg le is tudd utana jatszani.
    Vagy pl multitaskingnal: nincs rendes multitasking iOS-ben, azaz altalanos celu, tetszoleges funkcioju feladatot nem tudsz a hatterben tetszolegesen hosszu idon at futtatni (jailbreak, cydia nelkul).
    Nem mintha nem kellett volna eddig is vilagosnak lennie hogy errol beszelek, de igy mar remelem nem lesz tobb felramagyarazas es bullshit.
  • Vol Jin
    #146
    "Akkor miert volt annyi virus OS 9-ra es miert esett vissza szinte nullara az OSX megjelenesevel? Ebbol meg nagysagrendekkel tobbet is adtak el raadasul.
    Az iOS-nel a security-through-obscurity meg egyaltalan nem erv. Az piacvezeto volt egy idoben."

    Csak egy kérdés. Az OS9 nem PPC-s volt, az OSX meg inteles?