Berta Sándor

Több tévékoncepciót is tesztel az Apple

Amerikai lapértesülés szerint egyre több jel mutat arra, hogy az Apple partnerei már javában tesztelik az Apple TV több változatát. A konszern nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta az értesülést.

A The Wall Street Journal szerint az amerikai társaság és ázsiai beszállítói különböző koncepciókat tesztelnek. A munkában oroszlánrészt vállal a Foxconn és a Sharp. "Ez még nem hivatalos projekt és nagyon korai tesztszakaszban van" - idézett az amerikai újság egy névtelenséget kérő forrást. A kaliforniai vállalat már évek óta tesztel a partnerei segítségével különböző Apple TV prototípusokat, idén februárban arról írtunk, hogy a tesztben a Rogers Wireless és a Bell kanadai cégek laboratóriuma is részt vettek.

A mostani hír megerősíti azt a feltételezést, hogy hamarosan megjelenhet az új termék. Szintén ezt támasztják alá Tim Cook december elején elhangzott szavai is, miszerint: "Amennyiben a nappaliba megyek és bekapcsolom a televíziót, akkor olyan érzésem van, mintha 20-30 évet visszamennék az időben. Ez a terület nagyon érdekes. Ennél többet nem tudok mondani."


Nem műszaki tekintetben, hanem a szolgáltatásokkal lehet nagy dobás a cég tévéje

A legnagyobb problémát a televízióadókkal folytatott tárgyalások jelentik, a műsorszórók ugyanis ragaszkodnak a bevált üzleti modellekhez és attól tartanak, hogy az új üzleti rendszer miatt elveszíthetik a nézőket és a hirdetőket. Az Apple helyzetét nehezítheti, hogy nagyon sok konkurenssel kellene szembenézni és az elmúlt időszakban csökkent a kereslet a tévék iránt. Különösen az olyan nagy gyártók kénytelenek komoly veszteségeket elkönyvelni, mint a Sony, a Sharp és a Panasonic. Egyelőre tisztázatlan az is, hogy miként érvényesülhetne ezen a területen az Apple, hiszen a termékei általában drágábbak az átlagosnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #69
    Hogy csináljanak egy olyan tartalomfogyasztó eszközt, ami profibban tálalja azt és aztán szarosra keressék vele magukat?

    Mert eddig is ezt csinálták és bejött nekik?

    Amit majd az Apple tévéje fog tudni, azt akár ma is összerakhatja bárki. Kell egy jó tévé + xbox + kinect + AppleTV kombó és minden megvan: a hang-, gesztusvezérléstől kezdve az iTunes-on keresztül az AirPlay-ig...
    Csak kicsit macerás használni, a kábeltévé előfizuról nem is beszélve.

    Például ott a Kinect konfigurálós, embert nem találós, érzékeny rendszere. Na ezt az Apple úgy fogja megcsinálni, hogy meglát első alkalommal, megkérdi ki vagy és már kész is a profilod. Ennyi. Hülyebiztos lesz és akár egy majom is tudja majd használni. (<- feladott labda neked, karira :-) )
  • NEXUS6 #68
    Hát ez az!
    Ha már most is meg tud az ember mindenféle tartalmat szerezni magának az ember a netről, akár tv-n, akár telón, akár PC-n keresztül, akkor minek kéne az Apple-nek valamivel is próbálkoznia ezen a területen!?
  • M2 #67
    "Szal kb mintha a Youtube, a wiki, meg valami értelmes portál egybe lenne gyúrva"

    www.ted.com
    Okostévén vagy medialejátszókon is behozható.
  • narumon #66
    Én pl minden héten megnézem EPG-t (műholdvevőm van, fogok kb 4-5000 csatornát alsó hangon :D) legalábbis az érdekes csatornák EPG-jét és ami olyan műsor azt beállítom felvételre. Így mindig van a vinyón valami érdekes amit még nem láttam amikor tévézni akarok és a reklámokat is egy pillanat alatt átlépem :P
  • narumon #65
    Akkor meg mit magyarázol itt egy tévés hírnél :)
    Nálunk a tévé még mindig központi eleme a lakásnak szinte egész nap megy de nálunk sem a tévé csatornák miatt. Vagy legalábbis nem a klasszikus értelemben. Én világ életemben fociztam és elég nagy focibuzi vagyok, szóval a focimeccseket szinte mindig megnézem, egyébként meg az ismeretterjesztő csatik mennek éjjel nappal, vagy amikor csak háttérben kell menni akkor sokszor 1-1 zenecsatorna megy. Meg sok filmet nézünk párommal, esténként azt is tévén tesszük (médialejátszóval). Szóval én egyelőre egy jó tévé nélkül nem tudnám elképzelni a lakást (ezért van most is 3 :D), de annyira pl már nem izgat, hogy a bevált Samsung LCD-t (még jó vastag :D) lecseréljem valami ledes vagy smartnak mondott butatévére vagy gagyi3D-re. Hátha az apple le tud valami olyat rakni az asztalra aminek látnám is értelmét. Ha nekik sem sikerül akkor ez a tévé marad még jó ideig a nappaliban.
  • NEXUS6 #64
    De most elgondolkodtam, hogy miért nincs.
    Szal eltudnék képzelni egy olyan csatornát, amiben nincsenek reklámok, és a valahogy úgy működne, mint a Youtube. Csak azzal ellentétben inkább értelmes anyagok lennének fenn. Szal kb mintha a Youtube, a wiki, meg valami értelmes portál egybe lenne gyúrva, na azt bírnám!

  • NEXUS6 #63
    Höhöhö.
    Nem tudom, mert nekem vagy 6 éve nincs tv-m!
  • narumon #62
    No de hát a tévéről van szó ahhoz meg nem írtál semmi ötletet. Te mi látnál szívesen egy apple tévében. Minek kellene benne lennie ahhoz hogy megvedd?
  • NEXUS6 #61
    Unatkozom, mert nincs itt senki, akivel dumálhatnék, úgy értem csak ez a SENKI volt itt.
  • narumon #60
    Mármint az lemaradt, hogy tök másról :)