69
 • M2 #69
  Hogy csináljanak egy olyan tartalomfogyasztó eszközt, ami profibban tálalja azt és aztán szarosra keressék vele magukat?

  Mert eddig is ezt csinálták és bejött nekik?

  Amit majd az Apple tévéje fog tudni, azt akár ma is összerakhatja bárki. Kell egy jó tévé + xbox + kinect + AppleTV kombó és minden megvan: a hang-, gesztusvezérléstől kezdve az iTunes-on keresztül az AirPlay-ig...
  Csak kicsit macerás használni, a kábeltévé előfizuról nem is beszélve.

  Például ott a Kinect konfigurálós, embert nem találós, érzékeny rendszere. Na ezt az Apple úgy fogja megcsinálni, hogy meglát első alkalommal, megkérdi ki vagy és már kész is a profilod. Ennyi. Hülyebiztos lesz és akár egy majom is tudja majd használni. (<- feladott labda neked, karira :-) )
 • NEXUS6
  #68
  Hát ez az!
  Ha már most is meg tud az ember mindenféle tartalmat szerezni magának az ember a netről, akár tv-n, akár telón, akár PC-n keresztül, akkor minek kéne az Apple-nek valamivel is próbálkoznia ezen a területen!?
 • M2 #67
  "Szal kb mintha a Youtube, a wiki, meg valami értelmes portál egybe lenne gyúrva"

  www.ted.com
  Okostévén vagy medialejátszókon is behozható.
 • narumon
  #66
  Én pl minden héten megnézem EPG-t (műholdvevőm van, fogok kb 4-5000 csatornát alsó hangon :D) legalábbis az érdekes csatornák EPG-jét és ami olyan műsor azt beállítom felvételre. Így mindig van a vinyón valami érdekes amit még nem láttam amikor tévézni akarok és a reklámokat is egy pillanat alatt átlépem :P
 • narumon
  #65
  Akkor meg mit magyarázol itt egy tévés hírnél :)
  Nálunk a tévé még mindig központi eleme a lakásnak szinte egész nap megy de nálunk sem a tévé csatornák miatt. Vagy legalábbis nem a klasszikus értelemben. Én világ életemben fociztam és elég nagy focibuzi vagyok, szóval a focimeccseket szinte mindig megnézem, egyébként meg az ismeretterjesztő csatik mennek éjjel nappal, vagy amikor csak háttérben kell menni akkor sokszor 1-1 zenecsatorna megy. Meg sok filmet nézünk párommal, esténként azt is tévén tesszük (médialejátszóval). Szóval én egyelőre egy jó tévé nélkül nem tudnám elképzelni a lakást (ezért van most is 3 :D), de annyira pl már nem izgat, hogy a bevált Samsung LCD-t (még jó vastag :D) lecseréljem valami ledes vagy smartnak mondott butatévére vagy gagyi3D-re. Hátha az apple le tud valami olyat rakni az asztalra aminek látnám is értelmét. Ha nekik sem sikerül akkor ez a tévé marad még jó ideig a nappaliban.
 • NEXUS6
  #64
  De most elgondolkodtam, hogy miért nincs.
  Szal eltudnék képzelni egy olyan csatornát, amiben nincsenek reklámok, és a valahogy úgy működne, mint a Youtube. Csak azzal ellentétben inkább értelmes anyagok lennének fenn. Szal kb mintha a Youtube, a wiki, meg valami értelmes portál egybe lenne gyúrva, na azt bírnám!

 • NEXUS6
  #63
  Höhöhö.
  Nem tudom, mert nekem vagy 6 éve nincs tv-m!
 • narumon
  #62
  No de hát a tévéről van szó ahhoz meg nem írtál semmi ötletet. Te mi látnál szívesen egy apple tévében. Minek kellene benne lennie ahhoz hogy megvedd?
 • NEXUS6
  #61
  Unatkozom, mert nincs itt senki, akivel dumálhatnék, úgy értem csak ez a SENKI volt itt.
 • narumon
  #60
  Mármint az lemaradt, hogy tök másról :)
 • narumon
  #59
  Öcsém egy tévé koncepciónál milyen jót elpörögtök :D
 • NEXUS6
  #58
  Kötözködsz?
  ;)
 • M2 #57
  Direkt nem akarod érteni. :-)
 • M2 #56
  "Egy 50-éves csákónak nem ugyan az teccik, mint egy 20-as csajszinak azért."

  Itt kezdődik a terméktervezők munkája, amiben viszont jelenleg a legjobb az Apple, meg a Nokia. A Samsung meg leragadt ott, amit utoljára le bírt másolni. Talán az SGS4-nél már lépnek majd egyet előre.
 • NEXUS6
  #55
  Szerintem nálunk is, meg Amcsiban is nagyobb a 20-35 évesek korcsoportja, mint a 35-50. Vagy is valszeg azért az előbbi az elsődleges. Egy 50-éves csákónak nem ugyan az teccik, mint egy 20-as csajszinak azért.

  "Minden más az amit már te költesz hozzá a magad és a környezeted (Magyarország) alapján, a hülyeségeid: sznobok, buzik, ficsúrok..."
  buzik????
  ficsúrok????
  Én ilyenekről nem is beszéltem, opppá, ez valami Freud-i elszólás volt a részedről!?
  Te melyik vagy, ha nem vagyok indiszkrét?
  ;D
 • NEXUS6
  #54
  Na ez nálam is pontosan így van pedig!
  ;)
 • M2 #53
  Nekem viszont - ellentétben veled - van Samsung telóm, több mint Apple.
  Ezért is tudom mit beszélek, mikor összehasonlítom a rendszereiket.
 • M2 #52
  Apple fő célközönsége a 35-50 év közötti, már meggazdagodott, beérkezett amerikai, fogyasztó polgár volt (meg akiknek munkához kellett a gép: zenész, nyomdai előkészítő, szerkesztő stb.), ebből nyitottak a 20+ évesek felé a trendi tömegcikkeikkel (iPod, iPhone, iPad). De jól látható, hogy ez nem váltás volt, hanem bővítés. Így lett ma a célközönség a 20-50 éves, tehetősebb polgár.

  Minden más az amit már te költesz hozzá a magad és a környezeted (Magyarország) alapján, a hülyeségeid: sznobok, buzik, ficsúrok...
 • NEXUS6
  #51
  Hol hibáztam?
  Nem vagy fiatal?
  Az ájfonon kívül az utóbbi években milyen más telód volt?
  Nem rajongsz a Cégért?
  Milyen szakértőt hülyéztem le?
  Téged?
  Nos?
 • NEXUS6
  #50
  Sok lesz az, de azért igyál az én egészségemre is!
  ;)
 • NEXUS6
  #49
  Nekem ellentétben veled, nincs ájfonom!
  ;)

  Rólad beszéltem, ha nem tűnt volna fel.
 • M2 #48
  Megint a pia! :-)
 • M2 #47
  Már leírtam neked sokszor, hogy ha magadból indulsz ki, akkor az az egy személyes mintád, és mint ilyen, nem használható semmire. Nem lehet vele statisztikákat megdönteni, szakértőket lehülyézni, tényeket megmásítani vagy más embereket jellemezni.

  Egy embert viszont jól be lehet vele mutatni: önmagadat. :-)
 • GregSB
  #46
  "A nokiát meg a samsung telefont is ugyanolyan pofonegyszerűen használja az akinek van."

  Mostmár igen. 2007-ben amikor megjelent az iOS akkor egyedülálló volt, és még utána is jópár évig. Hasonlítsd össze az akkori Symbianos Nokiakkal meg Samsungokkal, meg a menürendszereikkel. Asszem nem igényel több magyarázatot melyik készüléken = rendszeren volt egyszerűbb a netezés, emailezés.
 • NEXUS6
  #45
  Neked bármikor, cicus!
  XXX
  ;)
 • NEXUS6
  #44
  Szerintem te tökéletes célpontja vagy az Apple marketing eddigi célcsoportjának:
  Először is egész nap a neten lógsz, de zéró élettapasztalatod van, így nem fenyeget az hogy a cég termékeit objektíven ítéled meg, összehasonlítod valamivel, ezért váltasz, sőt valami belső, vagy külső egzisztenciális bizonytalanság miatt biztos pontot keresel az életben, amit az Apple, mint egy nagy család megad.
  Ennél ráadásul többet ad, mert a rejtett ksiebbségi komplixusodat a cég nem titkolt elitista imidzsével sikeresen kompenzálja. Azt üzeni: vedd meg ezt a drága terméket, amit nem mindenki tud megtenni, birtokold ezt a kúl dolgot, tartozz ehhez a nagyszerű "nyitott"(höhö), fiatalos emberekből álló klubbhoz, az az légy örökké fiatal (legalább lélekben), tehát oldd meg egyszer és mindenkorra az életed azzal, hogy elindulsz a jó irányba!

  És te ezt beszoptad. Kell-e rajtad kívül jobb bizonyíték, példa a célközönségre!?
  ;)
 • M2 #43
  "Tudható, hogy az Apple termékciklusa egy éves. Melyik gyártóé rövidebb? Te állítottál valamit, ne tőlem kérdezd, hogy mit.
  Samsungnak melyik terméke frissül rövidebb ciklusokban? Mondjuk egy iPad3-iPad4 ciklusnál rövidebbet ha mutatnál, hogy ne megint csak a levegőbe beszélj sületlenségeket."
  És miért ne?


  Ha felvállalod, semmi gond. Felvállalod?
 • M2 #42
  "Valahonnan csak szedted, hogy a fiatalok az Apple célközönsége - ha már állítod. De honnan szedted?"
  Te hány éves vagy vazze? 75?


  Ebből? Hogyan? Nem az Apple-nél döntik el, mi lesz az ő célcsoportjuk? Nem az Apple megjelenési világát kellene elemezni, ha a választ keressük? Fiatalos? Minimum design fiatalos? És a fehér háttér? Reklám-spotjaik a fiataloknak szólnak? Gyors pörgő ritmusban ugrálnak bennük menő fiatalok?
 • NEXUS6
  #41
  "Szerinted az Apple célcsoportja, és a magyar "retekklubbot" néző idősek csoportjának mekkora a metszete?
  Az amerikai öregek nem néznek tévét, sorozatokat?
  A középkorúak?
  Mennyi pénzük van ezeknek a korosztályoknak?
  Nem Magyarországon, hanem ott kint, tudod, ahol ez az Apple nevű cég tevékenykedik."
  Megmondom az őszintét ezt most nagyon alaposan meg fogalmaztad te itt.
 • NEXUS6
  #40
  "Valahonnan csak szedted, hogy a fiatalok az Apple célközönsége - ha már állítod. De honnan szedted?"
  Te hány éves vagy vazze? 75?

  "Tudható, hogy az Apple termékciklusa egy éves. Melyik gyártóé rövidebb? Te állítottál valamit, ne tőlem kérdezd, hogy mit.
  Samsungnak melyik terméke frissül rövidebb ciklusokban? Mondjuk egy iPad3-iPad4 ciklusnál rövidebbet ha mutatnál, hogy ne megint csak a levegőbe beszélj sületlenségeket."
  És miért ne?
 • NEXUS6
  #39
  "Ezt majd a tenyleges keszuleken meglatjuk, de gondolom mindenfele tartalom ami most megtalalhato az iTunes Store-okban, plusz ha meg valamit esetlegesen kitalal az Apple."
  Engribőrc for grandpa!


  "Igen, az iTunes megis viragzik. Raadasul itt a "live tv" is szerepeket kapna, ami egy NFL/NHL/NBA/stb... kornyezetben potolhatatlan."
  Igen és az az itunes adatforgalmát hasonlítod a teljes net médiaforgalmához, akkor vajon mennyire elenyésző törtszámot kapsz?

  "Van esetleg valami statisztikad arrol, hogy az idosebbek (nalad mi idosebbek?) milyen aranyban hasznalnak VOD-ot, TiVo-ot es hasonlo szolgaltatasokat?"
  Persze, ismerőseim azt sem tudják, hogy tudja a tévéjük vagy nem.
 • NEXUS6
  #38
  A 4-et úgy néz ki februárban bemutatják. De majd meglátjuk.
 • Papichulo
  #37
  VOD = Video On Demand
  TiVo = DVR = Digital Video Recorder
 • TheCunami
  #36
  tudom hogy a google a barátom de valaki árulja már el mi az a VOD MEG a TIVO
  mer én sem tudom nehogy öregapám
 • M2 #35
  Szerinted az Apple célcsoportja, és a magyar "retekklubbot" néző idősek csoportjának mekkora a metszete?
  Az amerikai öregek nem néznek tévét, sorozatokat?
  A középkorúak?
  Mennyi pénzük van ezeknek a korosztályoknak?
  Nem Magyarországon, hanem ott kint, tudod, ahol ez az Apple nevű cég tevékenykedik.
 • M2 #34
  Valahonnan csak szedted, hogy a fiatalok az Apple célközönsége - ha már állítod. De honnan szedted?

  Ezt írtad:
  "az Apple viszonylag hosszú ideig árusít 1-1 generációt, az öszes versenytársa sokkal rövidebb termékciklussal rendelkezik."

  Tudható, hogy az Apple termékciklusa egy éves. Melyik gyártóé rövidebb? Te állítottál valamit, ne tőlem kérdezd, hogy mit.
  Samsungnak melyik terméke frissül rövidebb ciklusokban? Mondjuk egy iPad3-iPad4 ciklusnál rövidebbet ha mutatnál, hogy ne megint csak a levegőbe beszélj sületlenségeket.
 • Papichulo
  #33
  "Kérdés a tv-nél a műsoron kívül mi minősül lényeges szolgáltatásnak!?"

  Ezt majd a tenyleges keszuleken meglatjuk, de gondolom mindenfele tartalom ami most megtalalhato az iTunes Store-okban, plusz ha meg valamit esetlegesen kitalal az Apple.

  "ezek a tartalmak más formában is fenn vannak a neten."

  Igen, az iTunes megis viragzik. Raadasul itt a "live tv" is szerepeket kapna, ami egy NFL/NHL/NBA/stb... kornyezetben potolhatatlan.

  "Az idősek pl azonban sajna marhára nem vevők erre ma sem"

  Van esetleg valami statisztikad arrol, hogy az idosebbek (nalad mi idosebbek?) milyen aranyban hasznalnak VOD-ot, TiVo-ot es hasonlo szolgaltatasokat?
 • Papichulo
  #32
  "Nem tudom melyik, szabad a gazda, Samsung?"

  SGS1 "Available. Released 2010, June"
  SGS2 "Available. Released 2011, April"
  SGS3 "Available. Released 2012, May"

  Forras: http://www.gsmarena.com/
 • NEXUS6
  #31
  Az idősek marhára nem kíváncsiak ezekre a tartalmakra, ezt mondtam az előbb is. Ha azok lennének megtanulták volna már használni az okostévéket, vagy ők is netről szednék le a sorozatokat.
  Számukra az ideális tv az lenne, ha leülnek elé és az megy benne, ami nekik a legjobb, anélkül, hogy bármennyire is meg kéne magukat erőltetni, pl választani valamiből összeállítani egy műsort. És ezt egy sima tv meg a retekklubb biztosítja, ennél többet az Apple a gondolatolvasó szuperműsorválasztékú-ondemand-tv-vel sem fog tudni megadni!
 • NEXUS6
  #30
  "a fiatalokat (Apple szokásos célközönsége)"
  Ezt miért gondolod?"
  Miért, mit gondoljak?

  "az Apple viszonylag hosszú ideig árusít 1-1 generációt"
  Melyik gyártó az aki valamelyik telefon típusát 1 évnél rövidebb ciklussal frissíti?"
  Nem tudom melyik, szabad a gazda, Samsung?