Berta Sándor

Technológiai céget vásárolt az Apple

Az amerikai konszern megerősítette, hogy felvásárolta az Anobit nevű vállalatot, amely a flashmemória-piac egyik meghatározó szereplője. Az Anobit olyan technológiát fejlesztett ki, amely meghosszabbíthatja az SSD-meghajtók élettartamát.

Steve Dowling, az Apple szóvivője hivatalosan megerősítette az Anobit felvásárlását - erről a Globes izraeli napilap számolt be. A sajtós ugyanakkor nem árult el részleteket az üzletről, így azt sem lehet tudni, hogy pontosan mennyit fizetett a társaság az Anobitért. Meg nem erősített hírek alapján ez az összeg elérte a 350-400 millió dollárt. Ez volt az Apple első izraeli cégvásárlása.

"Időnként megveszünk kisebb technológiai vállalatokat, de általában ezekről a szándékainkról vagy a terveinkről nem szoktunk beszélni" - nyilatkozta Dowling a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek. Az Anobit 2006 óta létezik és azóta 76 millió dollár támogatást kapott a Battery Ventures, a Pitango Venture Capital és az Intel Capital befektetési cégektől. A Globes bennfentesektől úgy értesült, hogy az Apple emellett azt tervezi, hogy egy félvezető-fejlesztő központot is létrehoz Izraelben, ez azonban független az Anobit-tranzakciótól.

A lépés elsőre talán furcsának tűnik, azonban az amerikai társaság jelenleg a világ legnagyobb NAND-flashmemória vásárlójának számít. Az Anobit Memory Signal Processing nevű technikája segíthet az MLC-NAND chipekre épülő SSD-meghajtók élettartamának meghosszabbításában, mivel az írási ciklusok számát több mint 50 000-re növelheti. Mindez az Anobit szerint komoly előrelépés a jelenlegi 3000 írási ciklushoz képest. Az izraeli cég a technikát gyakorlatilag egy felturbózott ECC-nek nevezi. Az Anobit technológiáit már jelenleg is használja az Apple az iPhone, az iPad és a Macbook Air termékeiben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NullZ3r0 #6
    Én nem tudom a zsidó szó mióta antiszemita. Az egy vallás és egy nép neve, ők is így hívják magukat.
  • richard45 #5
    Elöszőr a cikk cime nem az volt hogy "Izraeli céget vásárolt fel az Apple"?
    Mivan már lassan a "zsidó" szó mellet az "izraeli" is antiszemita szó lesz?
  • NullZ3r0 #4
    Szóval az sg.hu direkt provokálja és vonzza a zsidózókat. Ez mondjuk eddig is nyilvánvaló volt, miután folyamatosan olvasni lehet a fórumban a tengernyi gyűlöletet, anélkül hogy ez ellen bármit is tennének. Több flame -> több látogatottság -> több pénz. Na itt abba is hagyom, mielőtt én is része leszek.
  • sanyicks #3
    bizonyos értelemben az is :)
  • Pares #2
    Én azt hittem, hogy Izrael egy cég...
  • hurkaur #1
    Elkepeszto, es kulon hangsulyozzuk ki, hogy izraelit... anelkul egyszeruen nincs hirerteke :<