Berta Sándor

Tulajdonrészt szerezne a JMicronban a Kingston

A Kingston szeretné biztosítani az SSD-vezérlőkhöz való állandó hozzáférését, ennek pedig a legegyszerűbb módja, ha a gyártó bevásárolja magát az egyik fejlesztőcégbe.

A DigiTimes tajvani IT-portál bennfentesektől származó információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a Kingston kiszemeltje a JMicron Technology. Mindez nem véletlen, hiszen jelenleg a gyártó SSD-meghajtóinak 30 százalékát a JMicron által készített vezérlőchipekkel szerelik fel. Az üzlet elvileg gond nélkül összejöhet, hiszen a JMicron korábban már megpróbálta a Toshibát egy hasonló tranzakcióba bevonni, igaz a társaság vezetői később pont azért vetették el ezt az elképzelést, mert nem akarták a többi gyártóhoz fűződő üzleti kapcsolatukat veszélyeztetni és a függetlenségüket feladni.

A JMicron Technology azt tervezi, hogy január 25-ére összehív egy befektetői találkozót, a Kingston tulajdonrész-vásárlását ekkor jelentenék be és engedélyeztetnék a részvényesekkel. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Kingston mekkora tulajdonrészt vásárolna a cégben. A JMicron egyébként hivatalosan a United Microelectronics Corporation (UMC) tulajdonában van és a vállalatot az a Tsai Ming-Kai vezeti, aki egyben a Mediatek felügyelőtanácsának az elnöke is. A Mediatek az optikai meghajtókhoz készít mikrovezérlő-egységeket.

Amennyiben az üzlet létrejön, úgy kitűnően illeszkedik a Kingston terveibe. A gyártó ugyanis tavaly óta egyre nagyobb figyelmet fordít az SSD-meghajtók készítésére és 2010 második fele óta kizárólag a JMicron vezérlőchipjeit használja termékeiben. A DigiTimes rámutatott, hogy a fejlesztőcég tavaly több mint egymillió SSD-meghajtóhoz szállított vezérlőegységeket.

A felvásárlások nem állnak távol a Kingstontól, hiszen a társaság korábban már részesedést szerzett számos fontos beszállítójában, többek között a Phison Electronics, a Skymedi és a Solid State System (3S) cégekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!