Rónai György

Robbie Williams Greatest Hits memóriakártyán

Ez az első alkalom, hogy egy ilyen nagy sztár memóriakártyán is értékesíti dalait. A szóban forgó album még videóanyagot is tartalmaz, és kifejezetten a csúcsmobilok és PDA-k tulajdonosai számára készült.

Az MMC kártyára írt album 29,99 fontba kerül majd, és jövő hónaptól lesz elérhető Anglia szinte összes áruházában. Ezek az MMC kártyák akár több mint 1 GB adatot hordozhatnak, tehát a CD-vel szemben több mint másfélszeres méretük van.

Danny Van Emden, az EMI Music-tól elmondta, hogy az angolok odavannak a mobil készülékekért, és ezeket az eszközöket a zene-rajongók is egyfolytában magukkal viszik. Így a memóriakártya szimplán a következő logikus lépés a zeneiparban. A Carphone nevű áruház máris tárgyalásokba kezdett az EMI-vel, hogy már idén karácsonyra még több zene elérhetővé váljon memóriakártyán.

Az EMI szóvivője elmondta, hogy igen nagy reményeket fűznek a memóriakártyákhoz, de egyelőre nem bocsátkoznak becslésekbe, hogy mekkora kereslet lesz rájuk. Ez egyébként nem az első ilyen jellegű próbálkozás, 1999-ben ugyanis Bill Wyman, a Rolling Stones alapítója is kiadott már memóriakártyán, MP3 lejátszóba integrálva egy albumot. Most azonban egy kicsit nagyobb léptékben, nagyobb sztárokkal akarják népszerűsíteni a formátumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #10
    Ez logiukus. De nagyon remélem, olyan formátumban lesz rajta az anyag, ami kompromisszum-mentes minőséget szolgáltat.
  • Athlon64 #9
    Én mindig is mondtam, hogy a jövő adathordozója az Flash technologián alapuló memoriakártyák!
    Hát csak így tovább!
    Néhány év és ismeretlen fogalom lessz a rázkódásvédelem..
  • Sityi #8
    Én speciel arra gondoltam, hogy a normál CD-t sem tudod írni...
  • Yfel #7
    Ugyanazokrol a kiadokrol beszelunk amelyikek egyike altal elfogadott masolasvedelmet a "shift" lenyomasaval ki lehetett kerulni?

    :o)

    Y
  • Sityi #6
    Ha tudod, törlöd. Nem vagyok róla 100%-ig meggyőződve, hogy lehet arról a kártyáról törölni. Azért gondolom a kiadók sem teljesen hülyék...
  • Xboxman #5
    " nagy sztár "

    nagy szart akartatok írni,nem?
  • item #4
    Mondjuk ha beszarik a kártya akkor kinél cseréltetem ki a cuccot ? Egy CD-nél mindegy, mert arról csinálhatok biztonsági másolatot de a memkártyánál más a szitu, mert ott azért nemdobnám ki a kártyát ha nemtudom olvastatni a PDA val vagy más kütyüvel. A CD-n lévő zene az csak arra jó, de egy memkártya másra is alkalmas,akár cipelhetek rajta adatot is és ezzel egyből más célra is használható ergo nagyobb az értéke mint egy gyári cd-nek.
  • item #3
    Mondjuk 12K ért egy több mint 1GB os MMC azért az nemrossz nemigaz ? az albumot meg letörlöm és kész.
  • dez #2
    Remélem, tömörítés nélkül, vagy valamilyen loss-less tömörítéssel (mint pl. a FLAC) kerül rá az anyag, mert régen rossz, ha egy zene csakis mp3-ban elérhető. (Mondjuk Robbie Williams zéró érdeklődést indukál nálam.)
  • Laalee #1
    de kinek kell 12K ért egy album? amit csak mmc/sd kártyaolvasón tudok meghallgatni, tehát egy hifiben sem.