Ötvös Tibor

Új mentési rendszerrel jön a Dead Rising 2: Off the Record

A Capcom számos sikersorozatot tudhat már a háta mögött, de akadnak olyan hősök, akik kissé kilógnak a képből. Az elsősorban ázsiai piacra termelő cégnél ugyanis rájöttrk, hogy érdemes a nyugati piacra is nyitni, így Mega Man és Chun-Li mellett megjelent például Frank West is.

A Dead Rising első része nagyon szép sikereket ért el és ezért nem volt meglepő, hogy folytatást kap a zombis akció. Az már annál inkább, hogy végül Chuck Greene lett az új epizód főszereplője, aki nem minden rajongó tetszését nyerte el. Ennek ellenére a Dead Rising 2 is szépen kaszált a kasszáknál és sokan már a harmadik rész bejelentésére vártak.



Épp ezért okozott meglepetést, mikor a Capcom a héten bejelentette a Dead Rising 2: Off the Record című részt, mely egy teljesen új játék lesz. Először egy rendezői változatot akartak készíteni a fejlesztők, ám rajongói nyomásra végül úgy döntöttek, hogy engednek a kérésnek és visszahozzák Frank Westet. Aki azt gondolja, hogy az Off the Recordban mindössze annyi történt, hogy lecserélték a főszereplő skinjeit, az téved: a program egy teljesen új kalandot kínál.

Az első rész óta eltelt időben igen megváltozott Frank West, a hős fotóriporter élete. A Willamette Mallban történtek után amolyan celebbé vált: könyvet adott ki, műsorokat vezetett. Ám mindez már a múlté. Mostanra egy lecsúszott ex-sztár lett, aki többnyire valamilyen kétes minőségű tévéműsorban bukkan fel. Így kerül a Terror is Reality kulisszáiba is, ahova is meghívták fellépni.



Itt vesszük át az irányítását. Frank épp egy birkózó ruhában veri a zombikat, majd a végén kikerül egy nagyobb területre, ahol folytatja a dolgot. Ezután szabadul el a pokol és West szemtanúja lesz, amint Greene elmenekül a lányával. A második rész hősével egyébként többször is összefutunk majd, hiszen az Off the Record is Fortune City területén játszódik.

Azonban számos új területet is kapunk, szóval nem csak az egyszer már megismert részeken kalandozhatunk. Visszatérnek a fotózásért járó extra pontok is, de West új mozdulatokat is kapott. Az egyik ilyen, amikor odarántja maga mellé a zombit, készít egy közös képet és utána bedobja a társai közé. A legnagyobb újdonság azonban a régóta hiányolt checkpoint rendszer bevezetése lesz.

Végre nem kell egy több órás kalandot újrakezdeni, ha esetleg meguntuk a küldetés közepén a játékot, hanem megfelelő időközönként a játék automatikusan ment egyet. Ennek azonban ára van: az Off the Recordból kimarad az online Terror is Reality játékmód.

A Dead Rising 2: Off the Record az év végén jelenik meg konzolokra és PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #2
    Nem kellene ezt a játékot annyira erőltetni... Az előző is elégm unalmas volt már egy idő után.
  • Hornymut #1
    Ez végre egy jó legondolás, az elődök hibája a checkpoint hiánya volt, itt legalább ez meg lesz oldva. A TIR-ért meg nem kár, hihetetlen módon képes volt belassulni bármilyen beállításnál :-(