Alex

Öt új kompaktot mutatott be a Canon

A Canon frissítette a PowerShot családot, a CES alkalmából egyszerre öt új fényképezőgépet mutattak be. Tökéletesen átlagos gépek a tömegek számára.

Az A800 kivételével az új kompaktok mindegyikében a gyártó DIGIC 4 képfeldolgozó processzora van, ez gondoskodik a készített fotók feldolgozásáról, azok minőségéről, és mindenféle érdekes effektről. Ilyen például az élő megjelenítés-vezérlési mód, ami lehetővé teszi az alapvető beállítások módosítását a kijelzőn úgy, hogy a módosítások hatása még a kép rögzítését megelőzően megtekinthető. A követő autofókusz (AF) biztosítja, hogy a mozgó témák élesek maradjanak az azonosítás pillanatától kezdve egészen a zár kioldásáig.

Az új modellek közül négy - a PowerShot A3200 IS, a PowerShot A3300 IS, a PowerShot A1200 és a PowerShot A2200 - hat kreatív szűrőt kínál a felhasználók számára, amelyek segítségével különböző perspektívákba helyezhetők a képek.


PowerShot A800

A gyártó közleménye szerint ez "tökéletes első fényképezőgép", ennek megfelelően egyszerű gombelrendezést, Integrált Smart Auto technológiát és intuitív felvételi módokat kínál. A kép elkészítéséhez a felhasználóknak mindössze a témára kell irányítaniuk a gépet, és le kell nyomniuk a zárkioldót. Egyébként 10 megapixeles, háromszoros optikai nagyításra képes. Nagy hátránya, hogy objektívja 37 mm-ről indul, azaz kis terekben használata nem ajánlott. Hátsó kijelzőjének képátlója 2,5 coll, videót VGA minőségben (640 x 480 képpont) tud rögzíteni.


PowerShot A1200 és PowerShot A2200

Mindkét gép 14 megapixeles, hátuljukon 2,7"-os LCD van, négyszeres zoom objektívet kaptak (28mm-ről indulnak) és képesek 720p felvételre. A két gép közötti legnagyobb különbség, hogy a 2200-as lítium-ion akkumulátorral működik, az 1200-as viszont AA méretű elemekkel. A PowerShot A2200 a cég eddigi legvékonyabb terméke. Számos felvételkészítési funkcióra képes. A PowerShot A1200 elmosódás csökkentő móddal és optikai keresővel segíti azokat a felhasználókat, akik képeiket inkább hagyományos módon szeretnék megkomponálni.


PowerShot A3200 IS és PowerShot A3300 IS

Az A sorozat csúcsán szereplő vékonyka gépek háza fémből készült. Mindkettő 5-szörös zoom objektívvel (28-140 mm) és dinamikus képstabilizátorral rendelkezik, áramellátásukat lítium-ion akkumulátorok biztosítják. A 3300-as 16 megapixeles szenzort és 3"-os LCD kijelzőt tartalmaz, ezzel szemben a 3100-as "csak" 14 megapixeles, LCD-je pedig 2,7 collos. Képesek 720p videófelvételre. A PowerShot A3300 IS csillogó vörös, kék, rózsaszín és ezüst színben, míg a PowerShot A3200 IS modell rózsaszín, narancssárga, ezüst és tengerkék színváltozatban érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lateralus #3
    Az a jó a 21. században, hogy ma már le lehet kicsinyíteni a képeket.
    Ha már az 5 Mp a sztenderd.
  • Thrawn #2
    Pontosan. A 14-16 megapixeles képet agyonvágják a kényszer - illetve megapixel hegyek - szülte zajszűréssel, így annyi részlet se lesz benne, mint egy tisztességes 5 megapixelesben. Csak hát a népnek megapixel kell.
  • Citrooom #1
    Elkeserítő ez a MP hízás . Max 5MP, egy kicsit igényesebb lencse és kenterbe vághatnának minden mai kompaktot képminőségben.
    14 meg 16 MP, siralmas .