Alex

A Canon elkészítette az 50 milliomodik EF objektívjét

A Canon ma ünnepli 50 milliomodik EF objektívjének elkészítését. Ezeket az objektíveket az EOS fényképezőgépekhez gyártja több mint 20 éve.

Ezt a mérföldkövet a cég az EF 100 mm f/2.8L Macro IS USM gyártásával érte el. A Canon csak az utóbbi két évben több, mint 10 millió objektívet gyártott, és jelenleg több mint 60 objektívből álló sorozatot kínálnak. A történetet 1987-ben az első EOS rendszerű fényképezőgép, az EOS 650-es születése indította el, mely jelentős technikai fejlesztésekkel azóta is folytatódik. 1987-ben jelent meg az első ultrahangos motorral szerelt objektív, az EF 300 mm f/2.8L USM professzionális sport és természetfotózáshoz. 1995-ben dobták piacra a világ első cserélhető képstabilizátoros objektívjét az EF 75-300 mm f/4-5.6 IS USM-et a sportért és természetért rajongó fotósok számára.

2001-ben jelent meg a Canon többrétegű diffrakciós elemeket tartalmazó objektívje, az EF 400 mm f/4 DO IS USM utazó sport és természetfotósoknak. 2008-ban jelent meg a gyártó első SWC (Subwavelength Structure Coating, bevonatos objektívje, az EF 24 mm F/1.4L II USM, professzionális tájképfotósok számára. 2009 a világ első hibrid képstabilizátoros objektívjének születési éve, a makró felvételekre való EF 100 mm f2.8L Macro IS USM-é. Ezt követte 2010-ben az EF 70-200 mm f/2.8L II IS USM tele zoom objektív, melyet általános professzionális használatra ajánlanak.

"A mai bejelentés bizonyítja fejlődési és alkalmazkodó képességünket, hogy céljainkat ilyen rövid idő alatt elérjük" - mondta Kazuyuki Suzuki, a Canon objektívek marketingjével foglalkozó részlege vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk rá, hogy DSLR-jeink bőséges választékával, bővíthetjük oly sok fényképész lehetőségeinek körét, többek között a legújabb 7D-vel, mely teljesen új fényképezési tapasztalatokat kínál."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!