Alex

128 GB-os memóriakártya a Lexartól

A Lexar Media bejelentette új SDXC termékvonalát, melyek csúcsán két profiknak szánt megoldás, a 64 és a 128 GB-os flash memóriakártyák állnak.

A 128 GB-os modell egyértelműen előzi a rivális CompactFlash formátum legnagyobbját, mely csak 64 GB-os, azonban adatátviteli sebességben nem veheti fel vele a versenyt. Míg a Lexar új kártyái 133x-os sebességre képesek, azaz minimálisan 20 MB/sec sebességgel tudnak adatot írni és olvasni, addig a csúcskategóriás CompactFlash termékek 600x-os sebességgel képesek erre. Éppen ezért a cég közleménye nem a sebességet, hanem a mai nagy megapixelszámú digitális fényképezőgépek és a Full HD felvételi minőségű videókamerák igényelte nagy tárolási igényt emeli ki.

Természetesen az SD tábor is tudatában van az elmaradásnak, nem ülnek ölbe tett kézzel. A fejlesztések jelenlegi állása szerint a csatlakozók kibővítése által 2012-ben várható a 300 MB/sec-os adatátviteli kapacitású kártyáik megjelenése. Az elektronikai eszközök jórészébe ilyen formátumú tárolóegységek kellenek, az Apple laptopjaitól kezdve a Panasonic 3D videókamerájáig. A szabvány nyújtotta kapacitás felső határa 2 terabyte. A CompactFlash következő verzióját a Nikon, a Sony és a SanDisk csoportja fejleszti, 500 MB/sec adatátvitelt és 6 TB-os elméleti kapacitást kínálva.

. A Lexar új kártyái már az első negyedévben boltokba kerülnek, a 128 GB-os kártya ára 700, a 64 GB-os változaté pedig 500 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gothmog #3
    microSD-ben nincs?
  • RoyalPredator #2
    Gondolom arra gondolsz, hogy felvétel után egyből tölthetjük fel youtube-ra, facebookra, vagy privát szerverre akár. Tehát nem kell az adatokat rögzíteni belső memóriába. Végülis mindegy. Egy nyaraláson, ha pl csak Samsung Wave-met viszem, elég lenne 64Gb mindenre, laptopra se kéne ott mentenem dolgokat.
    De átlag 32Gb is bőven elég 1 telefonba, még ha lejátszónak is használjuk.
  • culas25hc #1
    mire elérik a 6TB-os határt, addigra úgy sem fog már senki memóriakártyát használni. Lassan már az erdei fákra is wifi-adót szerelnek :P, és a kávéfőzőkön is bejön HD minőségben az RTL....
    Leginkább csak az értelmes szellemi alkotás hiányzik, amivel megtöltsük ezt a nagy tárhelyet.