Gyurkity Péter

Jól rajtolt a Windows Phone 7 Európában

Amennyiben az Egyesült Királyságot a kontinenshez számítjuk (amiről a lakosság egy részének azért megvan a különvéleménye), elmondhatjuk, hogy az amerikai rajt előtt jól melegített a Microsoft operációs rendszere.

Alig egy hét van hátra a debütálásig az Egyesült Államokban, ezért a lapok némi figyelmet szenteltek a szigetországból érkező beszámolóknak, kiemelve, hogy az Orange UK kénytelen volt visszafordítani a vásárlók egy részét, miután kifogytak az eredeti készletekből. Még bónokat is kaptak azon érdeklődők, akik végül nem jutottak hozzá egy-egy készülékhez, a kereslet pedig továbbra is jól alakul.

Az indulás nem ezt vetítette előre, hiszen az Egyesült Királyságban eleinte egyetlen üzlet sem reklámozta a hivatalos megjelenést, a telefonok elérhetővé válását. Ennek köszönhetően az október 21-et követő néhány napban igencsak lanyha érdeklődést regisztráltak, amely hamarosan kisebb rohammá alakult át, miután végre befutottak a televíziós reklámok és nagyméretű poszterek - utóbbiak nyilván az értékesítő pontokat díszítik. Az elsők között a HTC 7 Mozart, a HTC 7 Trophy, valamint a Samsung Omni 7 vette fel a küzdelmet a vetélytársak ellen, a 17 millió előfizetővel rendelkező szolgáltató pedig másfél hét után közölte a hiányt.


Mindez különösen a készülékeket előrendelőket érinti hátrányosan, hiszen ők azok, akik meglehetősen nagy arányban nem jutottak még hozzá a termékekhez, miközben ők jelezték elsőként igényüket. Amerikai források ehhez annyit tesznek hozzá, hogy minden bizonnyal az AMOLED-érintőképernyők hiánya okozza az alacsonyabb ellátottságot, ez ugyanis mind a HTC-t, mind pedig a Samsungot érinti, ahogy azt a Nexus One és a Droid Incredible korábbi megjelenésekor már érzékelni lehetett.

Az biztos, hogy ezen úrrá kell lenniük, hiszen november 8-án jön az amerikai debüt, és Steve Ballmer korábban 10 különböző készüléket mutatott be, amelyhez nemcsak a fenti két cégtől, de a Dell, valamint az LG háza tájáról is érkeznek majd résztvevők, ezek pedig mintegy 30 országban és 60 szolgáltató kínálatában lesznek végül megtalálhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #14
    ps: ja és azt sem látom kiírva, hogy almások azonnal személyeskedjetek.
  • who am I 7 #13
    mindenki jobban jár, ha visszamész az almatopikba nyáladzani...Remélem tudsz olvasni, gyk: nem szifon cikk.
  • Ferrer #12
    Iphone 4-et visszavitted? Te nem vagy normális, már bocs :DD
  • acdc #11
    Hat az android nekem sem jott be es az iphone 4-el is megszivtam de visszavittem.
    A win7-nel allandoan melleutottem gepelesnel (mondjuk batar ujjamim vannak de iphonnal ez nagyon ritka),az amugy szep effektek miatt varni kell neha mondjuk en samut neztem htc biztos jobb es idovel progik is lesznek meg majd kiforr.Vegul is neked akkor nem marad mas valasztasod, de nagyobb a fustje mint a langja.Kerdes milyen alkalmazasokra van szukseked microsotf office elonyban.
  • coolbboy83 #10
    Szerintem a telefon miatt kerül annyiba :-)..... egyébként nekem pl jobban bejön ez az animálódó felület, vagy hogy mondjam. Jó lesz ez, 1 - 2 frissítés kell.... ahogyan az a többinél is kellett....
    Az első 2 android verzió szó szerint egy szemét volt..... de ezalól az iOS első változatai sem kivételek...
    Itt valószínű, hogy rákapcsolnak majd a lemaradás miatt... és gyorsan hatékonyan frissítenek majd dolgokat..... nem kell őket féééééteni :-D
  • Troppauer #9
    Kicsit idegesítő, hogy fele annyi tudású mint az Android2.2-os v. iphone4-es telkó, de közel annyiba kerül...... Ja és nagyon rusnya.
  • sanyicks #8
    hogy ne menne? Elég sok pénzt fektetett az ügyvédekbe meg a gyártók zsebébe hogy jól menjen :)
  • coolbboy83 #7
    Hmm..... én is megnéztem, érdekesnek találom a felületet, és egy programozó ismerős szerint ez egy új dolog, de nagy lehetőségek rejlenek benne.... és sok frissítés várható itt is, hogy kialakuljon.
    Te nem javaslod?? Az android nekem nem jön be pl.... bár a 3. az már lehet hogy olyan lesz mint kellene.
    iOS meg csak iPhone, az pedig kő drága nekem, és mindig hiánycikk.
  • acdc #6
    Ma vegre megcsodalhattam (sokaig nem mertek bekapcsolva kirakni (pedig itt szinte mindegyik ugy van kirakva) mar tudom miert......)
    Ha ilyet akarsz mindenkepp probald ki!!!
  • coolbboy83 #5
    A HTC Mozart, a HD7 és a Samsung Omnia 7 is mind nagyon jó készülékek lettek..... természetesen ezt is képtelenek beszerezni a Trénél... nem csak az iPhone hiánycikk.
    A Vodafone és a Telenor is elmehet a francba már........ egy rakat előfizetőt veszítenek, mert képtelenek időben szállítani.....

    Az AMOLED kijelző hiánycikk, de nem a Samsungnál.... nyílván saját részre gyért főként :-)