Gyurkity Péter

Új-Zélandon rajtol el a Windows Phone 7

A Microsoft új mobil operációs rendszere a következő héten mutatkozik be a nagyközönség előtt, az első készülékek pedig a hónap második felében érkezhetnek meg - elsőként a csendes-óceáni térségben.

Az elmúlt napokban több pletyka is felmerült a Windows Phone 7 várható bemutatkozásával kapcsolatban, ezekre pedig most a szoftvercég válaszolt azzal, hogy hivatalosan is bejelentette a rendezvény helyét és időpontját. Eszerint az új szoftvert New York városában mutatják majd be a nagyközönség előtt, mégpedig október 11-én, a T-Mobile amerikai részlegével karöltve, amely természetesen maga is készül az első telefonok piacra dobására.

Ezen készülékek megjelenési ideje még nem ismert, ám egyre közelebbi időpontot határoznak meg a vállalat körül szaglászó, jól értesült források. A legfrissebb hírek szerint a telefonok várhatóan Új-Zélandon és Ausztráliában bukkannak majd fel elsőként, október 21-én, vagyis 10 nappal az operációs rendszer debütálását követően. Azért e két ország kerül majd valószínűleg a lista elejére, mert az időeltolódásnak köszönhetően ők lépnek majd be elsőként a bűvös dátumba, őket pedig néhány órával később követi majd az ázsiai államok jó része, a helyi viszonyoktól függően. Európa még szintén aznap csatlakozik a rajtolókhoz, a nap későbbi szakaszában - arról még nincs szó, hogy pontosan mely országokkal.

Természetesen mindez egyelőre pletykaként, nem hivatalos hírként kezelendő, hiszen a Microsoft a maga részéről egyetlen szóval sem említette a megjelenési sorrendet. Ugyanúgy óvatosan kell bánnunk a november 8-i amerikai megjelenéssel, bár az biztosnak tűnik, hogy a tengerentúlon tovább kell majd várni az operációs rendszert futtató mobiltelefonokra. A szoftvercég elkészült az RTM-változattal, az illetékesek szerint pedig az egyik legfontosabb és egyben legérdekesebb fejlesztési szakasz zárult le a vállalat eddigi történetében - meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég.

Addig is várjuk a további híreket, és nyilván a hivatalos bemutatóról érkező részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • MsUser #5
  A csemre menüs WP7 mint valami kocka kirakó, és ha még a megszokott lassúsággal is működik akkor a szokásos bukás lesz ez a Mobil Win.os!
 • coolbboy83 #4
  Android , iOS..... nem kell windows ide is......
 • Chriss745 #3
  Jo ez az androidos LG telefon reklam a cikkben. "a tied legyen okos is: ANDROID"
 • passatgt #2
  remélem lesz valami asus telefon, azok jók voltak régebben a sima windows mobile-ban, meg tetszettek is
 • okosan gyerekek #1
  brhuuuuuuu! *.* Mint a libabőr a hátamon, úgy fog végig szaladni a világon a windows csúcsszuper telefonos operációs rendszere! *.* Alig várom!