Gyurkity Péter

Windows Phone 7 mobilok a neten

Egymás után futnak be az újabb és újabb modellek az internetes magazinok és blogok hasábjain, amelyek a Microsoft operációs rendszerét futtatják - hivatalos lista még mindig nincs, de a részletek sokasodnak.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a szoftvercég három fő partnerre számíthat a rajt idején, ezek sorrendben az LG, a HTC, illetve a Samsung. Mindhárom vállalat saját készülékeken dolgozik, hogy megfelelő választékot biztosítsanak, ám a helyzetet jól jellemzi, hogy hivatalos lista nem jelent meg, így az internet távoli zugaiból kell összevadászni az információmorzsákat.

Szerencsére vannak olyan bátor harcosok, akik megteszik ezt helyettünk, így például az alábbi oldalon egy amolyan félhivatalos listát találunk, amelyen minden eddig megemlített mobiltelefon szerepel - némely esetben a szolgáltató nevével megtűzdelve. A három fontos partner megoldásairól pedig külön-külön jelentek meg hírek, rövidebb beszámolók, illetve felvételek, amelyekből nagyjából kirajzolódik a teljes kép, így tudhatjuk, hogy mire számíthatunk az ősszel esedékes rajt környékén. Lássuk, mire is jutunk ezen részletek tanulmányozásával!


Az LG rögtön három különböző telefonnal készül, ezek között található a billentyűzettel ellátott c900, az érintőképernyővel érkező e900, valamint az FCC-hez korábban engedélyezésre benyújtott W910 - ez utóbbihoz még felhasználói kézikönyvet is mellékeltek, néhány kép kíséretében. A HTC a maga részéről a Mozart névre keresztelt mobilon dolgozik, míg a Samsung eddig a kizárólag fejlesztői használatra szánt Taylort (amivel a nemrég ismertetett mobilos Xbox Live funkciót is reklámozták), valamint a majd kereskedelmi forgalomban is megjelenő i917-etvillantotta meg.

A beszámolókban megjegyzik, hogy a fenti készülékek alapjában véve hasonlítanak egymásra (gyakorlatilag egy kaptafára készülnek), az igazi eltérések csak a kijelzőben/billentyűzetben, illetve a kamerákban mutatkoznak meg. A Microsoft a maga részéről szeptember 16-ra ígéri a szoftveres fejlesztői eszközök véglegesítését, ezt követően jöhet a megjelenés előtti utolsó roham.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #12
    Az xbox live games elég érdekes lesz...
  • Thaison #11
    Nem tudom ti hogy vagytok vele de szerintem a Microsoft-nak hagynia kéne ezt a mobilos vonalat. Valahogy nagyon nem megy nekik ezen a fronton az újítás. De ez az én véleményem....
  • who am I 7 #10
    Nem vitattam egy percet se, de ha valami lehet jobb, akkor miért ne? :) És egy designos,előremutató cucc is lehet letisztult BŐVEN..és ezzel mégtöbb embert megtudnának fogni.Nah mind1...nem én vagyok a projectleader :D
  • passatgt #9
    lehet, hogy úgy néz ki az ui mint egy faék, de hidd el, van ebben tervezés, sokkal több, mint egy iphone vagy android ui-ban
  • Bandee #8
    biztos az ms spórol valamin ... :D nanemár ... az meg h ui milyen. szerintem a letisztult áttekinthetőségre törekednek, lehet sokaknak bejön majd. btw desire user vagyok szóval nem kell az ms fan szöveg ;)
  • who am I 7 #7
    Nem lesz xar, de nem maxra járatott.Egy winből qva sokat ki lehetne hozni, rengeteget...de ne szorakozzanak már ilyen hüjjegyerekmenüvel meg uival még se..2010-ben....Gondolkozzanak már mennyit számít a külcsíny..elég csak az iphonet megnézni.Gyors op, szép ikonok (voltak még 3 évvel ezelőtt most már gagyi szerintem), és szép teló (az 1,2,3 szappan már nem adja, de a 4-es megüti a mércét).Szóval..szerintem, izléstelen makik dolgoznak a wp7en, és spórol az ms azon, hogy egy durva interfacet dobjanak össze.
    De egyébként csak bíztam benne, hogy jobb lesz mint az előd winmo..de csalódott vagyok az eddigiek alapján na.
  • roliika #6
    Ez tudod mi?
    Visual Studio emulátor. :D
    Asus? És ezis gigabit lappal? :DDD Gigabit + Asus = Gigasuss.
    Csak jó hamar kileheli a lelkét.
  • passatgt #5
    itt az asus:)

  • passatgt #4
    attól, hogy hozzá vagy szokva a mustani ui-khoz, még nem lesz szar az ms megoldása

    videóka tláttál egyátalán róla? szerintem állat, és eddig a htc mozart nálam a nyerő
    viszont megnéznék egy asus-t is
  • coolbboy83 #3
    nagyon próbálkoznak/szenvednek.....kell a fasznak a ratyi win telefonokra... inkább egy Android vagy iPhone.