Gyurkity Péter

Október 11-én rajtolhat a Windows Phone 7

A jelek szerint a Microsoft október 11-én kerít sort új mobil operációs rendszerének útnak indítására, amelyhez igen nagy reményeket fűznek, legalábbis az okostelefonok területén - több gyártó készülékei érkeznek egyszerre.

A jól értesültek még a múlt héten kezdték rebesgetni a pontos dátumot, amely érdekes módon pontosan egy héttel követné Steve Ballmer korábban beharangozott fontos bejelentését, amely szintén az operációs rendszerrel lesz kapcsolatos. Erre New York városában kerülne sor, a forrás szerint pedig az első okostelefonok nem az eseménnyel egy időben, hanem némileg azt követően válnak majd elérhetővé.

Az értesülés nagyjából egybevág a korábban felbukkant hírekkel és pletykákkal, valamint a tengerentúlon a szövetségi kommunikáció bizottsághoz (FCC) eljuttatott beadványok tartalmával. Arról már Kevin Turner, a szoftvercég ügyvezető igazgatója is beszélt az elmúlt hetekben, hogy az első készülékek októberben bukkannak majd fel, mégpedig Európában, ezt pedig gyorsan, egy hónapon belül, vagyis még novemberben követi az észak-amerikai megjelenés. Egyszerre több gyártó nevét is bedobták a köztudatba, a listán ugyanis megtalálható az Asus, a Dell, a HTC, az LG, valamint a Samsung is, tehát kisebb özönre számíthatunk rögtön a bejelentések után.


A Microsoft nemrég készült el a Windows Phone 7 sokszorosításra kész változatával, állításuk szerint az utolsó simításokra kerül most sor. A megjelenésre igencsak nagy hangsúlyt helyeznek, nem véletlenül, hiszen nagyjából azt várják attól, hogy komolyan meglódul a cég forgalma és piaci részesedése a mobil operációs rendszerek szegmensében. Steve Ballmer beszéde Londonban hangzik majd el október első napjaiban, ezt követően jönne a New York-i rendezvény, majd pedig az első okostelefonok hivatalos debütálása, a hónap vége felé.

A szoftvercég részéről nem voltak hajlandóak kommentálni a hírt, egyelőre hallgatnak a részletekről és a pontos menetrendről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #4
    Azért az Omnia szoftveresen sajnos távol van a jótól, Androidot sem egy T-mobile Pulse alapján kell megítélni:)

    Én is kíváncsi vagyok a WP7S sikerére, de van egy olyan érzésem, hogy kezdetben nem lesz nagyon sikeres - de MS-nél első iterációk ritkán aratnak osztatlan sikert (WM-et nem tekintem közvetlen elődnek, mivel teljesen más a célcsoport, valamint az alapkoncepció).
  • Spaceghost #3
    Nekem Omniám van, de szeretném már lecserélni rengeteg problémám van vele soha többet Winmobile-t :(
  • Gerygrey #2
    Kiváncsi leszek, mekkora karriert futhat be.

    Szerintem én az utolsó WinMo hívők egyike vagyok, a végsőkig kitartottam a platform mellett, még az iPhone is hidegen hagyott - egészen idén áprilisig, amikor jött a HTC Desire és az Android... Soha többé nem akarok Microsoft mobil oprendszert.
  • roliika #1
    Há! Má ideje vót!