Gyurkity Péter

Októberben jön a Windows Phone 7

A Microsoft egy rövid előadás keretében elkottyantotta, hogy októberben jelennek meg az első ilyen készülékek, Európában pedig valószínűleg novemberben ismerkedhetünk meg a fejlesztéssel.

A fenti információk a YouTube oldalára feltöltött videókban szerepelnek, ezekről elsőként a WMPoweruser.com oldalán olvashattunk. Az elsősorban a különböző hirdetési rendszerekben és megoldásokban érdekelt cégek számára megtartott Cannes Lions rendezvényen ugyanis a Microsoft is megjelent, illetékeseik pedig több beszámolóban ismertették a fontosabb tudnivalókat - a dátumokon kívül néhány egyéb érdekességről is szó esett.

Először az hangzott el, hogy október folyamán érkeznek majd az első Windows Phone 7 telefonok az Egyesült Államokban, ami azért érdekes, mert a szoftvercég korábban csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy az ünnepi szezon tájékán jelenik majd meg az operációs rendszer. Az előadás alatt három jelentős funkció ismertetésére koncentráltak, ezek sorrendben az alkalmazásokon belül megjelenő hirdetések, az egyes alkalmazások "kitűzése" az asztalra (ezzel pedig egyszerűsített frissítést biztosítva), valamint a "toast", amelyen keresztül a fejlesztők (avagy a hirdetők) küldhetnek üzeneteket a felhasználóknak az alkalmazásokon keresztül.


A találkozón emellett az is kiderült, hogy Hollandiában novemberben számíthatunk az első telefonok megjelenésére, mégpedig valószínűleg a Coolblue nevű forgalmazó kínálatában. Az LG Panther, valamint tágabb értelemben a Windows Phone 7 működéséről egy újabb videó látott napvilágot a találkozón részt vett újságírók jóvoltából, amelyen többek között a naptár működését figyelhetjük meg közelebbről. Ezzel egy időben a külső fejlesztőknek szánt tutorial anyagok is felbukkantak, a végfelhasználók pedig belekóstolhatnak az első játékokba, amelyek egyelőre Silverlight alatt futnak.

Az MSDN oldalára feltöltött interjúból azt is megtudhatjuk, hogy a külső fejlesztők várhatóan a nyár végétől kezdhetik majd saját alkotásaik beküldését - ahogy arról korábban beszámoltunk, a szexualitást mellőzve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Barny #11
    Ezt komolyan gondoljak?:S
    eleg szar az egesz...en megorulnek ha ilyen telefonom lenne...nekem nem jon be ez a csilli villi menu tele idetlen animaciokkal.
    Megnyitok valamit es most gorgessek addig ameddig nem talalom? raadasul nemis tudom mi jon a kovetkezo gorgetesre,pff.szivbol remelem megbukik 1 eletre a windows Mboile.
  • levente68 #10
    Esetleg a multitouch az, amire mondhatta, ami persze marhaság, mert nem rossz dolog az, attól eltekintve, hogy olyan nagyon sokra nem is jó, ráadásul kiváltható funkció.

    Én arra vagyok kíváncsi, végül tényleg olyan korlátozott oprendszer lesz-e, mint az iFos-é, meg ahogy korábbi hírek jövendölték, mert akkor k.rja egymást s.ggbe Apple és MS felváltva.
  • willcox #9
    Ne beszélj hülyeséget! Az ifos előtt is voltak már érintős wm-os mobilok, és persze PDA-k, amiknek szintén nem volt külön nyomógombos billentyűzete. Vagyis ilyet a majomember (bármennyire is hülye) nem mondhatott.
  • lenox01 #8
    "én egy android vagyok"
    "én egy iphone"
    "engem bárhogy foghatsz telefonálás közben"
    "nos, nekem több mint 150.000...shhh...shhh....klikk"
    :D
  • Alwares #7
    És ha csak annyit mondok nem lehet majd témát csinálni a telefonhoz...
  • Kovász #6
    Szépek az animációk, nade az a főmenü vagy mi... azt komolyan gondolták??
  • Ferrer #5
    Amikor az Iphone megjelent, Ballmer azt mondta, hogy az érintős telefon koncepciója hülyeség, mivel billentyűzet híján nem lehet vele jól e-mailezni. Aztán nem sokkal mi történt? Érintőképernyős telefonokat kezdett forgalmazni az MS. Sajna azóta is fapados maradt a rendszerük a halhatatlan, gyönyörű Androiddal együtt :)
  • sanyicks #4
    foscsi, wm halott android a király :)
  • aronvirginas #3
    A rendszer maga korrektnek tűnik, de a GUI túl egyszínű és sivár. Még dolgozhattak volna rajta.
  • darkhill #2
    En vagyok az egyetlen akinek nem tetszik a WM7 ??