Ötvös Tibor

Shogun 2: Total War információk

Alig pár napja számoltunk be az akkor még pletykának tűnő értesülésről, miszerint a Creative Assembly visszatér a kezdetekhez és a Napoleon után elkészíti a Shogun: Total War második részét.

Ami akkor még csak pletykának tűnt, az mára már ténnyé vált. A fejlesztők hivatalosan is elismerték a játék készültét és pár részletet is megosztottak az újságírókkal. Először is a Shogun 2: Total War a 16. századi Japánban játszódik. Az egykoron egy uralkodó által vezetett ország mostanra több kisebb klán fennhatósága alá került, akik folyamatos harcban állnak egymással.

A játékos egy ilyen Daimyo – klán vezér – bőrébe bújhat bele, hogy serege, gazdasági ereje és diplomáciai képességei segítségével újraegyesítse Japánt és ő legyen a Sógun, az ország egyetlen ura. Persze ehhez a többieknek is lesz egy-két szava, ráadásul a külföldiek sem biztos, hogy támogatják eme törekvéseinket.



A Shogun 2: Total War nem változtat a már bevált szisztémán, inkább finomítja és kijavítja a kényes részeket. Ebbe beletartozik a Mesterséges Intelligencia fejlesztése, a grafikai tuning és az online lehetőségek kibővítése. A játékban 9 Daimyo közül választhatjuk ki a legszimpatikusabbat, akinek pozitív és negatív tulajdonságai is lesznek.

Változnak a harcokon is. Ezúttal nagyban befolyásolja egy-egy csata kimenetelét az időjárás és a terep, ráadásul a kastélyok elfoglalását is több lépésben kell megtennünk. Újdonság, hogy az épületeket fel is gyújthatjuk és így megölhetjük vagy kizavarhatjuk mondjuk az őrtoronyban tartózkodó őröket.

Lesznek tengeri csaták is, melyek újdonságot jelentenek a Shogun: Total War sorozatban. Érdekesség, hogy a kisebb szigeteket fedezékként is használhatjuk egy-egy csatában, de hogy ez pontosan mit is jelent, az majd csak az E3-as prezentáción derül ki. Mindenesetre öröm erről a kifejezetten jó hírről beszámolni és remélhetőleg újabb klasszikust kap a Total War sorozat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)