Ötvös Tibor

Csak 2011-ben jön a RAGE

Az id Software eddigi munkásságát szerintem senkinek nem kell bemutatni, hiszen az olyan címek, min Doom vagy Quake még az újszülötteknek is ismerősen cseng. Mindenesetre a fejlesztőcsapat már évek óta dolgozik a RAGE címen futó projektjén, melyet most bemutattak a sajtó munkatársainak is.

A RAGE egy Mad Max által erősen inspirált világban játszódik csak itt a világvégét egy, a Földbe becsapódó üstökös hozza el. A túlélők természetesen a kormány által épített bunkerekben vészelték át a katasztrófát és mint minden esetben, így itt is egyszer ki kell nyitni az ajtókat és visszatérni a szabad világba.

Ám az új világban mutánsok vadásznak a megmaradt emberekre és számos, a Fallout 3-ban is látott roncsokból és fákból összetákolt épületeket tartalmazó városok jöttek létre, melyek vezetői többnyire diktatórikus eszméket követnek. Hősünk egy ilyen világba csöppenve kénytelen harcolni az életéért.



A RAGE pazarul fest, a Las Vegasban bemutatott demó akadás nélkül futott és a prezentáció során nem volt semmi komolyabb hiba. Az id által kifejlesztett Tech5 motor érti a dolgát és jól vizsgázott. A csapat ugyanezt a grafikus motort használja majd a Doom negyedik részéhez, szóval azt már leszögezhetjük, hogy grafikai problémáink nem lesznek majd a kultikus FPS új részével.

A Bethesda szintén nagy reményeket fűz a RAGE-hez és úgy vélik, hogy ezzel a programmal az id Software megmutatja, hogy mekkora potenciál rejtőzik a csapatukban. És, bár a fejlesztők lezárják hősünk történetét, de számos szál marad elvarratlanul, melyeken tovább folytatódhat majd a sorozat. Sajnos azonban az újabb, legalább fél éves halasztás okát nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gilgamesh #5
    Tegyük hozzá, hogy míg a Rage-dzsel a fix 60 fps sebességet célozzák be, addig a Doom IV előreláthatóan "csak" 30-cal fog menni (eddig ez a terv), mégpedig az embertelen részletesség miatt, amit ez utóbbiba kívánnak implementálni. Némileg (nekem amúgy is észrevehetetlenül) lassabb lesz, de szebb és kidolgozottabb.

    Én reménytelenül, ujjongva örülök minden új id játék (hát még új franchise!) bejelentésénél, de őszintén szólva a Doom 4 nagyságrendekkel jobban izgatja a fantáziámat, érzelmi okokból. :) Még ma is rendszeresen előszedem az előző Doomokat, főleg a kettest, Doom Builder 2-vel együtt. Sajnos ez még nagyon a jövő zenéje, de bizos vagyok benne, hogy addig jól elleszünk a Rage-dzsel is, többek között.
  • Loverman #4
    a JÓ posztapokaliptikus FPS-ből nem lesz sok. a Borderlands-ot nem említeném egy lapon ezzel
  • InterFoxSOFT #3
    Ez a játék egyre jobban csúnyul, ahogy közeledik a megjelenés.
  • Lowosan #2
    Nem hiszem hogy olyan sok lenne, különösen a modern harcolósokhoz vagy világháborúsokhoz hozzámérve. Mellesleg, az eddig kiadott összes eddig asztalra letett posztap-fps remekül sikerült: Stalker, Metro2033, Fallout (na jó, ez annyira nem fps), Left 4 Dead, meg a fenti Rage. Biztos hogy van más is, de én ezeket ismerem, és mind jók a számomra.
  • magyarszurke #1
    Hajrá,csinálj az id,tetszenek a játékaik,de nem lesz már sok poszt-apokaliptikus FPS?