Ötvös Tibor

Lezajlott az idei Video Game Awards

Az ígéretekhez híven az idei év utolsó említésre méltó játékos eseménye tartogatott jó pár meglepetést. Itt debütált az új Star Wars játék, a Spec Ops, az újraírt True Crime, a Batman: Arkham Asylum 2 és a Medal of Honor is.

De lássuk szép sorjában. A VGA 2009 első "fellépője" a Rocksteady idei meglepetéssikere, a Batman: Arkham Asylum folytatása volt. A látottakból mindössze annyi derült ki, hogy Joker és kedvese, Harley Quinn ismét visszatérnek és ezúttal nem csak az Arkham elmegyógyintézetet és környékét foglalják el, hanem egész Gotham Cityt.


Batman: Arkham Asylum 2

A bejelentés szerint visszatér Killer Croc is, új ellenfélként pedig Kétarc bukkan majd fel. A rajongók azonban a trailer alapos áttekintése után bizton állítják, hogy visszatér majd Pingvin, Black Mask és a Macskanő is. Legalábbis erre utaló jeleket találtak a fenti videóban. A megjelenés 2010. végére várható.

A második említésre méltó játék a szebb napokat is megélt True Crime remakeje, mely egy szintén látványos videóval mutatta meg magát. A játék egy szimpla GTA-klónnak indult és sajnos mindkét rész az is maradt. Az új rész új fejlesztőket kapott a United Front személyében, a premier 2010. végén várható.


Tron: Evolution

A következő említésre méltó bejelentés a Tron: Evolution nevéhez fűződik. A bejelentés szerint a játék a filmmel azonos időben, 2010. telén érkezik meg a számítógépek monitoraira és konzolokra. Sajnos magáról a történetről semmit nem tudtunk meg, de a videóban látható gameplay jelenetek (főleg a motorozás) nagyon látványosnak hatnak.

Az új Star Wars játék bejelentésére is sokan vártak, ami szerencsére hamar meg is történt. A rajongók közül legtöbben a Knights of the Old Republic harmadik részét látták volna szívesen, de sokan kívánták a Battlefront 3 vagy az Empire at War 2 bejelentését. Az eseményen azonban maga Samuel L. Jackson jelentette be a legkevésbé valószínű folytatást, a Star Wars: The Force Unleashed 2-t.


Star Wars: The Force Unleashed II

A LucasArts természetesen hozott egy rendkívül hangulatos trailert is, melyből ugyan nem sok minden derül ki, de remekül mutatja a jó és a rossz oldal közötti őrlődést (Darth Vader és Yoda mester hangja váltakozik). A hírek szerint online támogatás is lesz benne és elméletileg 2010. végén már meg is érkezik. Remélhetőleg ezúttal nem kell hónapokat várni a PC-s portra.

A Ubisoft a Prince of Persia: The Forgotten Sands-szel érkezett a fesztiválra. Mint ismeretes, az új rész szakít a sokak szerint félresikerült cell-shaded megoldással és a tolvaj hőssel, és visszahozza sokunk kedvenc Hercegét a képbe. Ebben bizonyára komoly szerepe van a hamarosan mozikba kerülő filmnek is és reméljük a félbemaradt sztorit valamikor folytatják.


Prince of Persia: The Forgotten Sands

De maradjuk a The Forgotten Sands-nél. A trailerben sajna gameplay jeleneteket nem találhatunk, de azért így is sokat megtudhattunk róla. Először is visszatér a titokzatos homok, a jelek szerint lehetőség lesz megint az idő visszapörgetésére és a Herceg sötét énje nélkül kezdi meg újabb kalandját. Ráadásul májusban már meg is jelenik, szóval olyan sokat várni sem kell rá. Jó hír, hogy PC-re is megjelenik a program.

A 2K titokzatos trailere valóban az új Spec Ops játékot mutatta, ám a VGA-n egy ennél sokkal látványosabb és valódi játékmenetet is tartalmazó trailert hoztak el. A játék a Spec Ops: The Line címet kapta és a jelek szerint az arab világba, pontosan Dubaiba helyezi át a történéseket.

Spec Ops: The Line

A kiadó mindössze annyit árult el a programról, hogy "a játék során olyan kimondhatatlan helyzetekbe keveredünk, ahol döntéseinkkel számos emberi életet befolyásolunk". A Spec Ops: The Line szintén érkezik konzolok mellett PC-re is, ám a megjelenési dátum még nincs kitűzve.

Az utolsó, említésre érdemes játék az új Medal of Honor volt, melyből egy remekül összevágott, számos gameplay jelenetet tartalmazó trailert mutatott be az Electronic Arts. A kiadó nagyon bízik a sikerben, hiszen 2010. végén, az új Call of Duty ellenében küldi hadba az Afganisztánban harcoló katonáit. A látottak alapján jogos a bizakodás.


Medal of Honor

És akkor lássuk az idei VGA díjazottait:

Az Év játéka: Uncharted 2: Among Thieves
Az Év fejlesztője: Rocksteady Studios (Batman: Arkham Asylum)
A legjobb független játék: Flower
A legjobb X360 játék: Left 4 Dead 2
A legjobb PS3 játék: Uncharted 2: Among Thieves
A legjobb Wii játék: New Super Marion Bros
A legjobb PC játék: Dragon Age: Vérvonalak
A legjobb kézikonzol játék: GTA: Chinatown Wars
A legjobb FPS: Call of Duty: Modern Warfare 2
A legjobb verekedős játék: Street Fighter IV
A legjobb akció-kalandjáték: Assassin's Creed 2
A legjobb RPG: Dragon Age: Vérvonalak
A legjobb multi-játék: Call of Duty: Modern Warfare 2
A legjobb egyéni sportjáték: UFC 2009 Undisputed
A legjobb csapat-sportjáték: NHL '10
A legjobb autóverseny: Forza Motorsport 3
A legjobb zenés játék: The Beatles: Rock Band
A legjobb zene: DJ Hero
A legjobb eredeti zene: Halo 3 ODST
A legjobb grafika: Uncharted 2: Among Thieves
A legjobb film vagy sorozat alapján készült játék: South Park Let's go Tower Defence Play!
A legjobb női szereplő: Megan Fox (Transformers 2)
A legjobb férfi szereplő: Hugh Jackman (X-Men Origins: Wolverine)
A legjobb szereposztás: X-Men Origins: Wolverine Uncaged Edition
A legjobb hang: Jack Black (Brutal Legend)
A legjobb letölthető játék: Shadow Complex
A legjobb DLC: GTA IV: The Ballad of Gay Tony
A legjobban várt játék: God of War 3

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #6
    a játékosok agymosott marhák ha azt mondják nekik hogy a WOW a tuti akkor arra fognak szavazni, mert maj ha az lessz a tuti akkó rászavazok vazze
  • Atkamon #5
    Nekem is nagyon tetszett a legújabb PoP.

    #4: Játékosok szerint, lehetett szavazni elég sokáig.
  • sathinel #4
    Kik szerint ezek voltak a legjobbak? A kiadók vagy a játékosok szerint?
  • Celeborn #3
    Tudom, hogy nem sokan osztják a véleményemet, de nekem bejött az új Prince. Eleve szeretem a Cell shader-es játékokat, és a Prince grafikája és világa is magával ragadt. Úgyhogy én ellentétben sokakkal, bánom, hogy nem folytatják ezt az új irányt. Mondjuk sokan hiányolták belőle az akciót, de lehet, hogy én öregszem, nekem ez így pont jó volt.
  • Narxis #2
    Nem is lesz, úgyhogy vegyél konzolt.
  • tomcsa4 #1
    Kár, hogy NHL 2010 nincs PC-re.