Gyurkity Péter

E3 2009: csak a sajtónak?

A rendezvényért felelős szervezet bejelentette a 2009-es kiállítás időpontját, hozzátéve, hogy jóval nagyobb eseményt terveznek - nyilvános napokról azonban eddig nem esett szó.

Az Entertainment Software Association hivatalos közleményben adta hírül, hogy az E3 2009 rendezvényre június 2. és 4. között kerül majd sor Los Angeles városában. Ezzel megerősítették a korábban megjelent híreszteléseket, ám sokakban aggodalmat váltott ki a nyilvános, a nagyközönség számára is elérhető napok mellőzése, amely arra utal, hogy a teljes kiállítás egyedül a szakmának, illetve a sajtónak szól.



A félelmeket erősítette Mike Gallagher, az ESA elnök-vezérigazgatójának a Joystiq magazinnak adott interjúja, amelyben több érdekes kijelentés is elhangzott. A vezető először kiemelte (ahogy az a közleményben is nagy hangsúlyt kapott), hogy a jövő évben esedékes kiállítás jóval nagyobb lesz az eddigieknél. Gallagher a 2006-os találkozót nevezte az utolsó igazinak, ezt azonban jövőre kétszeresen is meg szeretnék haladni, legalábbis a méreteket illetően. Ez nyilván több kiállítót és még több meghívottat jelent a szakma és a sajtó részéről, emellett pedig az egyes résztvevő cégek standjai is kibővülhetnek.

Arról azonban mélyen hallgatnak a szervezet háza táján, hogy pontosan mit kell értenünk a megnövelt méretek alatt. Ugyanígy mély csend övezi az úgynevezett nyilvános napokat (public day), amelyekre egyes korábbi híresztelések szerint június 5-én és 6-án került volna sor. E két nap alatt a nagyközönség is bejuthatott volna a kiállításra, közelebbről szemügyre véve a gyártók és egyéb meghívottak által bemutatott új kütyüket és további érdekességeket. Könnyen előfordulhat, hogy az ESA ezúttal külön rendezvényként kezeli a nyilvános napokat, illetve hogy egyáltalán nem is tervezik ezek megtartását.

Utóbbi természetesen azt jelenti, hogy a nagyobb nyilvánosság mellőzésével, kizárólag a szakma és a sajtó részvételével tartanák meg a teljes rendezvényt - nyilván a játékosok nagy bánatára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sam23 #13
    Szerintem a Neten is Lehetne az E3 Tartani.Aztán senkisem sírna a pénzéért hogy ennyibe meg ennyibe került a helyed.És ott legalább egy magam fajta kisember is meg nézheti a készülő játékokat.Nem kellene videókat letölteni és a Pc Gurunak cikket írnia róla :) és a reklám is bejönne mert sokan néznék az oldalt.Na... ezt add össze.Plussz élő adás is lehetne.
  • Molnibalage #12
    Ezt E3 nékül is meg lehet tenni...
  • VRSDM #11
    en spec szeretem mikor E3 időszak van és GT-re pakolják a vidiket félóránként, és nézem a netet hogy húú miféle hír jöhetett ki? húú miféle vidi? demo? kép? és linkelni haveroknak egyből, nézdnézdnézdnézdnézd! :)
  • Schabee #10
    Azért a diablo3 bejelentésének volt egy feelingje...
  • feamatar #9
    mikor pöttömebb voltam mindig el akartam menni, meg most is elszeretnék menni egy E3ra. minden nyavajának van kiállítás, show: kocsiknak, filmeknek, animecon is van. kell egy igazán fasza gamer party. Ha az egész a gamerekről szólna a gamereknek akkor lenne fasza. Így újságíróknak nincs semmi értelme.
  • Molnibalage #8
    De ha egyszerűen nem éri meg nekik? A semmire elkölteni cirka 100'000 dollárt? Igen, kb. ilyen nagyságrenbe kerül oda, hogy egy pöttöm kis helyed legyen. Házilag is lehet ilyen bemutatót tartani. Meghívnak x érdeklődőt a fejlesztő cégek a saját előadójukba és ott prezentálnak. Ugyanaz a sötét szoba és ugyanaz a kivetítő, mint E3-on.

    1. Nem kell elutazniuk sehova a kiállítóknak az újságíró amúgy is utazik. Nem tökmidegy, hogy hova? Persze nem tud így elmenni mindehova, de mivel maga az egész kiállítás felesleges ez nem szempont. Ha valakit érdekel az prez. akkro küldjön oda saját újságírót az exluzív infóért. Ha nem, akkro elégdjen meg azzal amit a web ad.

    2. Otthon a demo úgyszólván ingyér van.

    3. A bejelentés meg nekem annyi, hogy van egy link egy honlapon. Nem érdekel, hogy E3-ról vagy a cég székházából teszik meg.

    4. A cég székhelyéről is lehet élő képet adni és legalább látod, hogy hol készült (mintha egy olyan fontos lenne....)

    Tudomásul kell venni, hogy változnak az idők. Szerinem semmiféle hangulata nincs ennek csak ha ott vagy, de szerintem te sem jártál még E3-on. Ja és a belépő is elég sokba fáj amennyire tudom.

    Szóval és nem siratom meg. Anekdotázni lehet róla ahogy a Ford T-mobilról is.
  • rudymester #7
    Sajnálnám, ha megszűnne az E3. Volt sok nagybejelentés, amikre itt került sor. Igenis kellenek ezek a "műsorok". Élőben közvetítsék normális minőségben a bemutatókat, a videók meg hamar fel szoktak kerülni. Van ennek egy hangulata szerintem.
  • Molnibalage #6
    Tökmindegy. Kivetítő képének minősége a béka segge alatt van. És igen, E3 hírek esetén ilyen szarokat töltöttek fel és nem az eredeti digitális videót amit ott adtak le. Miért? Akkor miről is beszélsz? Meg tudnák, nem tették pont. Gratulálok az értelmes posztodhoz.
  • Zoleeca #5
    Bamm...nehogy már azt mond, hogy te tényleg azt hiszed, hogy azért nézünk kiállításokon felvett kézikamerás felváteleket mert nem tudják technikailag megoldani. És te most hű de jó ötlettel megoldod...
  • Molnibalage #4
    Ja. Ami pént erre elmegy az költsék fejlesztésre. Tök felesleges egy ilyen helyszínén feltett atomszar kézkamerás felvételt nézni. Kell pár erős szerver azt jócakka. Lehet töltetni a demó videókat.