MTI

Visszatér Los Angelesbe az E3

Teljes pompájában tér vissza idén az Egyesült Államokban évente megrendezett Electronic Entertainment Expo: szinte mindegyik játékkiállító cég jelen lesz - ígérik a rendezők.

Az Electronic Entertainment Expo - vagy rövidebben csak "E3" - elnevezésű kiállítást és vásárt 1995 óta rendezik meg minden évben Los Angelesben, a Convention Center hatalmas épületkomplexumában. A rendkívüli látványosságokban bővelkedő és dollármilliókba kerülő rendezvénynek az a célja, hogy a számítógépes és videojátékokat kiadó cégek bemutassák az újságírók és szakmai látogatók előtt a legfrissebb kiadásra váró vagy még csak készülőfélben lévő játékaikat.

Az elmúlt két év E3-as rendezvényei szomorú és halovány árnyékai voltak csupán a korábbi látványos kiállításoknak. A hanyatlás azzal kezdődött, hogy még 2006-ban, a Bush-korszak kellős közepén, a feminista mozgalmak és bizonyos politikusok nyomására a hosztesszeket kitiltották a kiállítás helyszínéről, mondván kihívó viselkedésük "degradálta a női nemet".

A következő évben, 2007-ben már ezt szinte észre sem vették a látogatók, ugyanis a Santa Monicába átkerült kiállítás költségvetését alaposan csökkentették, és pusztán a szűk szakma vehetett részt rajta. A rendezvény semmilyen látványosságot nem nyújtott, szállodákban mutatták be a játékokat. 2008-ban kísérletet tettek arra, hogy felújítsák az E3-at, azonban olyan sok nagynevű cég nem képviseltette magát, hogy a kiállítás tavaly is megbukott.

A szervezők közlése szerint idén a rendezvény visszakerül a Convention Centerbe, és területe majdnem akkora lesz, mint a régi szép időkben. Ha hinni lehet a rendezőknek, a nagynevű cégek ismét ki fognak állítani: az Activision például már most bejelentette, hogy részt kívánnak venni a show-n. "A 2009-es E3 Expo a legjelentősebb észak-amerikai számítógépes és videojátékos kiállítás lesz" - nyilatkozta Michael D. Gallagher, a kiállítás főszervezője. "Már most rengeteg standot eladtunk a cégeknek, az érdeklődők száma rendkívül magas, és a játékipar mindenféle szegmenséből komoly támogatásokról kaptunk ígéreteket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jozing #6
    a VALVe eleve alig mutat be vaélamit, vagy ha azt ígérik hogy lesz ep3 jövőre, akkor az 2 évet csúszik. szóval ha egy fotosopp képpel kimennek, tőlük má az is nagy teljesítmény :D
  • Ravkin #5
    Remélem a valve is kidugja majd a képét, és ezúttal nem fake promo cuccokkal kábítanak majd minket, bár ha az eddigi tendenciát nézzük...
  • ldavid #4
    "a rendezvény visszakerül a Convention Centerbe, és területe majdnem akkora lesz, mint a régi szép időkben"
    tavaly is a CC-ben volt, az más kérdés, hogy hogy volt megrendezve
  • xNoodlex #3
    "degradálta a női nemet": inkább nem is írok erre semmit, úgyis elég sokat szidják a politikusokat, a feminista mozgalmak pedig...greenpeacesek atomerőmű bejáratához láncolják magukat, na és? Miért kell az ilyeneknek bármit is adni a szavára?
    Az ilyen kiállítások inkább kiemelik a nő(i test) szépségeit! :-)
  • ffxi #2
    Akkor lesznek nők az idén: Yeeeah! :)
  • Omega #1
    Hogy mekkora barmok egyes politikusok. Meg mostmár tudom hogy miért/honnan jöttek a nőket fikázó agyhalott kommentek néhány évvel ezelőtt. LOL.