Ötvös Tibor

E3: Microsoft konferencia percről percre

Épp most ért véget az idei E3 első komolyabb konferenciája, a Microsoft bemutatója, ahol bizony nagyon feladták a labdát a konkurens Sonynak.

A bemutató elég keményen kezdődött. Az Xbox logó eltűnése után a világsikerű Rock Band legújabb része, a Beatles bemutatója kezdődött, amin Yoko Ono mellett Paul McCartney és Ringo Starr is részt vett. A rajongóknak örömhír lehet, hogy a játékban lesz pár olyan szám, ami eddig soha nem jelent meg semmilyen más formátumban. Ováció és taps fogadja a bejelentést.

Ezután érkezett Tony Hawk, aki a Ride-ot mutatta be az új kontrollerrel. Érdekes lesz, szeretettel várjuk. Ám ezután jött a show első valódi durranása, a Modern Warfare 2 gameplay. A játékosok egy jeges pályán nyomulnak, ami valami elképesztően jól néz ki. Robbanás, mozgásérzékelős fegyver, hósiklós menekülés... ezt látni kell! A bemutató után bejelentésre került kettő darab X360 exkuzív map-pack a Modern Warfare folytatásához.


Ezután a Square - Enix képviselői léptek a színpadra és pár percig a Final Fantasy XIII-mal játszanak. Hatalmas főellenfél, megidézett istenség... a JRPG fanoknak csoroghat a nyála. Majd következett az EPIC legújabb bejelentése, ami sajnos nem a Gears of War 3, hanem egy Live Arcade akcióprogram, a Shadow Complex, mely a hagyományos oldalscrollozós metódust követi valami eszméletlen grafikával.

A következő pár perc a trailereké. Először jön a Joy Ride, melyet letöltve autóversenyezhetünk avatarjainkkal. Idétlen, de jó mókának tűnik. Ezután jön a Crackdown 2, mely egy elég látványos filmecske formájában vált ki nagy csendet a nézőkből. Már közel két hete megy a pletyka, miszerint a Valve nagysikerű lövöldéje, a Left 4 Dead még idén folytatást kap, ám a show-n ezt hivatalosan is bejelentették. Újabb pofon a Sonynak: a játék X360 exkluzív (PC-re természetesen jön - november 17-én).



Az igazi csapás most jön. Megérkezik az új és minden eddiginél brutálisabb Sam Fisher. A Splinter Cell: Conviction trailer után besétál a Ubisoft két fejlesztője és egy olyan gameplayt nyomnak le, hogy minden száj tátva marad. Szintén a látni kell kategória. Ja, és X360 exkluzív - ősszel érkezik.

Ezután Forza Motorsport 3 bemutató következik. Látványos, közel 400 autó van benne és hangulatos versenyt nyom le az egyik srác is - igaz, pár méter után felbukik. Tuti siker lesz. A következő a Bungie készítette Halo 3 ODST, melyet szintén bemutatnak mozgás közben. Rajongóknak kötelező lesz. Ezután leleplezik a Halo-univerzum következő címét, mely a Halo Reach nevet kapta. Ennél többet nem tudni róla.

Újabb pofaszakadás: Alan Wake mozgásban! A sokak által elveszettnek hitt programot a Max Payne írója, Sam Lake és egy szerencsés kiválasztott mutatja be. Büntetős grafika, iszonyatos megoldások - mondanom sem kell, hogy a Must See kategória. 2010 tavaszán érkezik - X360 exkluzív.



Ezután kicsit "unalmasabb" rész jött. A Live!-on ezentúl lehet tévézni a SkyTv-vel, jön a Last.Fm, Facebook és Twitter kapcsolat is elérhető lesz. Giga-szúrás a Sonynak: Kojima besétál és szép nyugodtan bejelenti az X360 exkluzív Metal Gear Solid játékot, melyben Solid Snake helyett Raident irányíthatjuk majd. A címe Metal Gear Solid: Rising. Állakat összeszedni, ez még nem a show legkeményebb bejelentése!

Az rögtön ezután jött a Project Natal bemutatásával. A Microsoft ezután olyat tett, amire valószínű senki nem számított. Bejelentették a Motion Controllert, hivatalos nevén Natalt, mely röviden annyit jelent, hogy egyetlen programhoz sem kell kontroller, mindent a testünkkel irányíthatunk. És ehhez mindösszesen egy EyeToy-szerű kamera kell. Többi a videón!



Peter Molyneux lép a színpadra és bejelentette az első, valóban interaktív programot. Az első olyan programot, mely valóban kihasználja az új vezérlő nyújtotta lehetőségeket. A kisfilmben egy nő beszélget egy Milo nevezetű karakterrel. A Natalnak köszönhetően a fiú felismeri a hangot, a mozdulatokat, a reakciókat. Ráadásul a nő rajzolt valamit egy papírra a való világban, amit a Natal beszekennelt, Milo pedig átvette odabent, és elmondta, mi van rajta. Döbbenetes! A jövő elkezdődött!

És ezzel véget is ért a konferencia. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy a Microsoft alaposan feladta a leckét mind a Sonynak, mind pedig a Nintendónak. A következő nagyobb esemény a Nintendo bemutató lesz, ami ottani idő szerint kedden reggel 9-kor kezdődik el. Természetesen arról is beszámolunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #26
    tudjátok hogyan lehet Natallal FPS-t játszani? a hüvelykujjat fel, mutató ujjat előre, és mondogatjuk, hogy puff-puff, és a kézfejet magunk felé döntjük. tuti siker.
  • Hoz_Hun #25
    De előtte jön a Final Fantasy XIII, amit Xbox 360-ra is kiadnak!! Az FF XIV, ami tisztán on-lány lesz meg megy pc-re is tudtommal.
  • brodix #24
    *de általában próbálom
  • brodix #23
    Hát lehet,hogy igazad van,de nem tudom...
    Én valahogy akkor is Sanyi párti vagyok :D
    Bár végül is tudom,hogy ez nem nagyon látszik,általában nem utálni nyíltan egyik konzolt/konzol gyártó céget sem.
  • cateran #22
    Az amelyik majd valamikor 2010-ben talán megjelenik?Az amelyik PS3 és MS Windows only? upsz,lelöttem a poént?
  • ffxi #21
    pl: Fainal Fantasy 14 csak PS3 :)
  • cateran #20
    Hmmm mindent elkalapál a Sony ami miatt érdemes lenne PS3-at venni?:S Olyan érzésem van,mint az Erik a vikingben,mikor süllyedni kezdett a sziget és a szigetlakók az uralkodójukkal együtt csak ennyit tudtak szajkózni:"ezek rémhirek,nem süllyedünk...ez aljas hazugság,bluggy-bluggy"
    Sony meg: Nyerni fog a PS3 és a többi...igy?:S
  • jeti00 #19
    bocs, elszámoztam :P
  • Seth #18
    "Metal Gear Solid 3" ??? Mi van?
  • jeti00 #17
    most először vagyok boldog h nem ps3at vettem anno hanem xbox 360at. Metal Gear Solid 3, Natal... csöpög a nyálam :D