Ötvös Tibor

E3: EA konferencia

A Microsoft konferencia után nem sokkal kezdetét vette az Electronic Arts saját bemutatója. A több, mint egy órás (72 perces) előadás azonban kisebb csalódást okozott, hiszen mindössze egy olyan játékot jelentettek be, amiről eddig hivatalosan nem tudhattunk. De nézzük sorjában.

Az egész előadást egy brutálisan hangulatos Dante's Inferno trailer nyitotta meg, ám játékbeli jeleneteket továbbra sem láthattunk. Ezután John Riccitiello lép a színpadra, aki a The Sims 3-ról kezd beszélni, majd egy rövidke videót is bemutatnak a programból. Majd a kislányok ideje jön: az EA létrehozott egy Hasbro-csoportot, akik csak Wii-re készítenek családias programokat.


Bejelentették a Littlest Petshop Friends (PC-n Littlest Petshop Online címen fut majd) és a Charm Girls Club nevezetű, kifejezetten lányoknak szóló játékokat. Videó, halk taps. Majd fellép a színpadra Patrick Söderlund, aki a Need for Speed: Shiftről tart rövid előadást. A játék látványos lesz, de a Forza Motorsport 3 szebben mutatott. Végre volt egy kis gameplay is, ám ennek is bukás lett a vége.

Patrick a végén meghirdetett egy versenyt, melyről részletesen ugyan nem beszélt, de a nyertes szerdán egy valódi BMW M3-sal távozhat az E3-ról. Következik az egyik legjobban várt rész, a BioWare bemutató. A két fejlesztő először a Dragon Age: Originsről beszél. Állításuk szerint ez lesz az eddigi legvéresebb és legösszetettebb játékuk. És ezt egy iszonyatosan hangulatos, gameplay jelenetekből álló trailerrel rögtön be is bizonyítják. Megjelenés októberben, PC-n, PS3-on és X360-on.



Ezután következik a Mass Effect 2 rész, ahol ismét egy gameplay jeleneteket tartalmazó videót mutatnak be a fejlesztők. Mit mondjak, a hangulat überel minden eddigit. És az eddigi pletykákkal ellentétben mégis Sheppard lesz a folytatás főszereplője is.

Az EA egyik aranytojást tojó tyúkja a sportrészleg, melynek kínálatában Peter Moore kalauzolja el a jelenlévőket. Bemutatkozik a Fight Night Round 4, melyben egy Mike Tyson meccset láthatnak az érdeklődők. A grafika odaverős, június 25-én már elérhető lesz a boltokban. Ezután bejelentik az MMA-t, melyben a manapság divatos ketrecharc játsza a főszerepet. Sajnos ennél többet nem tudunk meg róla.

Kis online bemutató, melyben a Tiger Woods és NCCA Football 10 Teambuilder alkalmazások kerülnek a reflektorfénybe. A nagysikerű Madden NFL is megkapja a 10-es számú részét, ám ezúttal is csak konzolokon lesz elérhető. Ezután a Wii percei jönnek - ismét. A Wii Active egy virtuális fitnesz program, a Grand Slam Tennis pedig - na micsoda? Úgy van, egy Wii-exkluzív tenisz program. Pete Sampras is nyom egy kört vele.



Vissza az akcióhoz. Tom French jön és bemutatja a The Saboteur című programot, melyről korábban már szintén láthattunk videókat. A játék szép, a hangulat ötös, ráadásul teljes szabadságot kapunk. Figyelem, a sok viszontagságot megélt Brütal Legend bemutató következik, melyet maga Tim Schafer tart. Gameplay videó itt is van, ám a koronát Jack Black bejelentkezése teszi fel a bemutatóra.

Crysis 2 hivatalos bejelentés, alig egy perc az egész. Ezután egy online akciójáték, az All Points Bulletin - APB bemutató következik. A játékban minden játékos csatlakozhat egy bandához, majd FPS-módban írthatja az ellenséges banda tagjait illetve a hatóságot. A trailer alapján elég érdekesnek tűnik.



Felcsendülnek George Lucas kultikus mozijának jól ismert dallamai, ám a várakozásokkal ellentétben nem a Battlefront III hivatalos bejelentés történik meg, hanem egy Star Wars: Knights of the Old Republic bemutató jön. Sok érdekességet nem tudunk meg, hiszen az itt elmondottakat már mind hallottuk/olvastuk. Ezzel véget is ért az Electronic Arts konferenciája.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RecoPhile #4
    Reméllem EA befogja majd a pofáját és nem sietetik az SW:TOR-t, mert nem akarom hogy egy sz*r kupacal kelljen megvennem ;S

  • cateran #3
    jaja igaz, lehagytam a The-t:)
  • Cat 02 #2
    SW: TOR
  • cateran #1
    Errm az a SW:KotOR civilben nem csak SW:OR? Knights nélkül?