Kruza Richárd

Fényképezőgép került az új Garmin eszközökbe

Megjelentek az első, digitális fényképezőgéppel felszerelt Garmin GPS eszközök. Ettől azonban még messze nem nevezhetők valódi fényképezőgépnek.

Az Oregon 500 és Oregon 500t típuszámű készülékek között egyetlen különbség van: utóbbi gyárilag telepített topográfiai térképpel rendelkezik. A készülékekbe épített fényérzékelő szenzorok 3,2 megapixel felbontásúak, optikai helyett pedig 4-szeres digitális zoom teszi lehetővé a nagyítást. Ez nem meglepő, hiszen ezek a készülékek alapvetően nem fényképezőgépek, hanem olyan GPS eszközök, melyekkel fotókat is lehet készíteni. Ennek megfelelően exponáláskor az új Garmin-ok automatikusan rögzítik a GPS koordinátákat.


A Garmin-tól az eddig megszokottakon kívül a mindennapi használatot könnyíti, hogy a készülékek vízállóak, valamint iránytű és más természetjáráshoz szükséges újdonságok is vannak bennük. A megfelelően kialakított érintőképernyős menünek köszönhetően télen kesztyűben is könnyen lehet kezelni a gépeket - nem úgy mint például az iPod esetében.


Az új eszközök ceruzaelemmel működnek, és 850MB belső memóriával rendelkeznek, mely microSD kártyával tetszés szerint bővíthető. Egyes külföldi oldalakról már megrendelhetőek 499,99 és 599,99 dolláros vételáron, de hamarosan a magyar szaküzletek polcain is megjelennek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #6
    Jó az a Garmin.
    Én 3 éve vettem egy Mio Digiwalker PDA-t ugyanennyiért. Hogy a súly esne bele, nem szeretem már.
    Világéletemben Garminra vágytam, amely 2 óra után (túrázáskor, biciklizéskor ugye nincs autóstöltő) nem vágra hanyatt magát.
  • Zro #5
    Itt most kapsz egy ütés és víz álló kamerát.
    Azért ez olyan helyen jól jöhet, ahol a dslr-ed már nem vennéd elő, de szerenéd megörökíteni.
  • AgentKis #4
    "mivel ma nem fogadják el bizonyítékként a digit képalkotásokat?" Azért nem egy biztonsági kamera képe alapján elfogott bűnözőről tudni. Még TV-ben is bemutatják ezeket... Akkor mire fel, ha nem bizonyítékok??
  • BenceYCE #3
    Valószínűleg pont nem lesz ott nála a telefonja amivel ugyan úgy semmit érő fotókat tud majd készíteni, mivel ma nem fogadják el bizonyítékként a digit képalkotásokat? Arról nem is beszélve, hogy ha ottmarad az ellenfél és elismeri a hibáját, akkor nem kell rendőr. Ha ott marad de nem ismeri el, akkor meg kell, de minek a fényképezés? Valszeg van tanú és a féknyomok is árulkodnak. Ha meg nem marad ott, mit fényképezel/kamerázol? Ha lelép, menj utána ha nincs meg a rendszám. Ha meg megvan azonnal rendőrt hívsz cserbenhagyásért. Ha nagyon ki akarsz vele baszni lefejeled a kormányt magadtól és személyi sérülést jelentesz. Ez már börtön ha jól értesültem.
  • Sly9119 #2
    hát, ha baleset történt, vagy valami az úton, azt letudod kapni vele, bizonyítékként, vagy ha van rajta video funkció akkor, lehetséges hogy 2-3 órákat felvegyen és ha baleset, szabálytalanság ér, akkor ott a bizonyíték.És nem kell keresni a felelőst :-) erre is vannak külön eszközök, de szerintem ebben is lesz ilyesmi.
  • Gabe Dearborne #1
    Az új budikba nem szerelnének digitális kamerát? A fészkes fene hogy ott enné meg, már mindenbe beleb@sszák a megapixeleket. Nem vagyok ellensége a haladásnak, sőt. De amit manapság művelnek, az hülyeség a köbön. Mi a tökömet akarnak még???