Gyurkity Péter

Kikezdené a Google keresőjét a Microsoft

Steve Ballmer vezérigazgató szerint egyedül ők szállhatnak szembe valós esélyekkel a Google jelenlegi fölényével, és ezt meg is fogják tenni, csak némi időre van szükségük. A Windows fejlesztésével kapcsolatban nem lát nagy gondokat.

Ballmer a Churchill Club rendezvénye alatt megtartott beszédében említette meg a keresőpiacot, ahol egyelőre megkérdőjelezhetetlen a Google fölénye. Véleménye szerint azonban ez nem lesz mindig így - amennyiben kellő idő és erőforrás áll majd a szoftvercég rendelkezésére meglévő terveik végrehajtásához, akkor megváltozhatnak az erőviszonyok. Addig azonban keményen kell dolgozniuk, hogy egyáltalán életben tartsák ezen terveket.

Érdekes módon a vezérigazgató arról is beszélt, hogy körültekintően, óvatosan kell eljárni, hiszen nem lehet puszta erővel betörni minden területre - márpedig a Microsoft sok esetben nem éppen finomságával vált ismertté. A sikerhez mindazonáltal meg kell változtatniuk a kereséssel kapcsolatos felhasználói élményt és a szegmens viszonyait. Ehhez kapcsolódóan már sor került néhány lépésre, ez azonban hosszú távú elképzelés és már 2006-ban is arról beszélt, hogy legalább 5 évre van szükségük - így még mindig nem futottak ki az időből, legalábbis ami az eredeti elképzelést illeti.

Ami a telefonos üzletágat illeti, itt Ballmer szerint 5-10 éven belül a 12 hónap alatt értékesített 1 milliárd készülék mindegyike okostelefon lesz, ez pedig a hardver és a szoftver egyértelmű szétválását eredményezi majd. Szerinte ezen a piacon a nagyobb versenyzők közül (Windows Mobile, Symbian, Linux mobile és az Android) a Microsofté az igazán kiforrott megoldás, míg a RIM és az Apple továbbra is kicsik maradnak majd a piac egészét nézve - ami persze nem jelenti azt, hogy bevételeiket lebecsülik. Ezt a növekedést a szoftvercég nyilván ki akarja használni, kérdés, hogy az Android megjelenése mennyiben befolyásolja majd terveiket.

A Windows fejlesztésével kapcsolatban Ballmer elmondta, hogy az operációs rendszer minden egyes újabb verziója jobban szerepel statisztikailag elődjeinél. A Vista esetében dönteniük kellett, ami hátrányosan befolyásolta a kompatibilitást, igyekeznek azonban továbbra is olyan operációs rendszert fejleszteni, ami mindenkinek megfelel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anomaly #24
    Hát ezt a MS keresőt kb úgy tudom elképzelni hogy az első 2000 találat fixen vmi microsoftos tartalomra vezet majd :)
  • krajcsovszkig #23
    Na ez kell nekünk b.szki... Az egyik nagy g.ci átveszi a másik nagy g.ci szerepét. Tiszta haszon, tényleg...
  • Iamzozo #22
    Szerintem oda-vissza igaz. Mindkét félnek vannak olyan területei, ami konkrétan az övék. A keresőben a google ok, de pl attól hogy van docs, még nem nyomja le az office-t. Itt nem az egyéni felhasználói élményekre gondolok, hanem az olyan vállalatokra, akik kilóra veszik a dell-t, és nyomják rá az officet, de mondjuk google-el keresnek. Ha az ms még jobban akar nyomulni, nyomuljon. De a "hamarosan" szerintem két számjegyes években mérhető, amit Balmer meg nem biztos hogy vezetői pozicióból fog nézni. Ott fog kezdődni, hogy többet tud az egyik a másiknál. (több = használt, igényelt több)
  • NEXUS6 #21
    ;)))

    Hát te valami ifjú versenyző lehetsz. Bakter ilyet kérdezni? ;D
    Elárulom a jegesmaci eredeti élőhelyén, amikor nem az állatkertben majszolja az emberek által beszórt zizit, meg ropit, akkor akár az embereket is elmajszolja, ha arra van kedve!;)

    Microszopsz NSA kulcs

    Ja bocs leesett az irónia!;D
  • floatr #20
    Számomra csupán az a felfoghatatlan, hogy hogyan merül fel bennük az, hogy nekik aztán feltétlenül ki kell kezdeniük
  • Gabe Dearborne #19
    Idő kell nekik... És mit gondolnak, addig a Google vakarózni fog?
  • passatgt #18
    esetleg lehetne egy összehasonlítás oprendszer tekintetében, elég magasan vezet a microsoft

    tőlük is óvakodni kell?:)
  • sbela #17
    "Kikezdené a Google keresőjét a Microsoft" - Ha tudná !
    Habár nem ártana meg a Google-nek egy szorongatás.
  • lck #16
    A cikkben említett PolyMeta kereső tényleg jó.
    A többi meg nem igazán érdekel. Én is a 99%-ot erősítem.
  • Major #15
    Óvakodj a Google-től! A Cikk mindenki számára kötelező, aki szeretne egy kicsit a rózsaszín felhő mögé látni. http://keresomarketing.fpn.hu/