Napi Online

IT-téren Kelet-Közép-Európa fejlődik a leggyorsabban

A Microsoft a globális partnertalálkozóján, a "Microsoft Worldwide Partner" konferencián jelentette be, hogy az elkövetkező három évben több mint 400 millió dollárt fektet be közép-kelet-európai partnerhálózatának fejlesztésébe.

A Microsoft Houstonban tartotta a 2008-as globális partnertalálkozóját, a Microsoft Worldwide Partner konferenciát. Az esemény régiónk és egyben Magyarország számára is legfontosabb bejelentése, hogy a Microsoft három év alatt több mint 400 millió dollárt fektet be közép-kelet-európai partnerhálózatának fejlesztésébe. A vállalat ezzel az összeggel szeretné jelentősen kibővíteni partnerhálózatát, fejleszteni a partnerek erőforrásait és javítani az értékesítési mutatókat abban a régióban, amely az IDC független elemzőcég 2007. októberi elemzésének adatai alapján a világ leggyorsabban növekvő informatikai piacává válik 2011-re.

"Hiszünk abban, hogy a közép-kelet-európai régió a közeljövőben továbbra is erős növekedést mutat majd a Microsoft számára" - mondta Tomek Bochenek, a Microsoft közép-kelet-európai értékesítésért, marketingért és szolgáltatásaiért felelős alelnöke. "A régió a Microsoft leggyorsabban növekvő piaca, és egyike azoknak, ahol piaci részesedésünk meghaladja a 40 százalékot. Ez magasabb, mint bármelyik nagy versenytársunké a régióban. Továbbra is befektetéseket eszközölünk a régióban, hogy megtarthassuk a lendületet és tovább bővíthessük a régió gazdasági sikerét, elsősorban a partnereink számára biztosított új lehetőségekkel."

A Microsoft várakozása szerint a bejelentett befektetés egy év alatt 15 százalékos növekedést is jelenthet egy olyan partnerhálózatban, amely már most több mint 47 ezer vállalatból áll. A 2008 júliusától 2009 júniusáig tartó 2009-es pénzügyi évben a 44 millió dolláros támogatás elsődleges célja, hogy fejlessze a partnerek erőforrásait a szolgáltatások és eladások javítása érdekében.

A konferencia középpontjában a Microsoft új üzleti modellje, a "Software+Services" állt. Az internet fejlődésével egyre szélesebb körben jelentkezik igény arra, hogy bizonyos informatikai megoldásokat online, az interneten keresztül is elérhessenek vállalatok, egészen úgy, hogy az üzemeltetést nem is maguk végzik, hanem egy szolgáltató vállalattól, szolgáltatásként veszik igénybe az informatikai funkciókat. Ezt nevezik az informatikai szaknyelvben Software as a Service (SaaS, szoftver mint szolgáltatás) megközelítésnek. A Microsoft víziója az, hogy a meglévő hardver- és szoftverberuházások értékének megőrzése mellett, a vállalatok által működtetett szoftverek lehetőségeit kiterjesztve online-szolgáltatásokat is használnak. Ez a Software+Services (S+S, szoftver plusz szolgáltatás) megközelítés.

Ennek keretében az ügyfelek maguk dönthetnek arról, hogy az informatikai infrastruktúra mely részét szeretnék ők maguk üzemeltetni, mit bíznak partnerek üzemeltetésére és mit a Microsoft saját adatközpontjaira. Az új, többrétegű alkalmazásarchitektúrák számos új szerepkörrel és növekedési lehetőséggel szolgálnak a Microsoft-partnerek számára.

A Microsoft "Software + Services" üzleti modelljének elindítása új bevételi lehetőségeket nyit meg a partnerek előtt. "Elképzelésünk lényege, hogy a helyi telepítésű programok funkcióit online-szolgáltatásainknál is teljeskörűen elérhetővé tegyük. Partnereink számára mindez kettős előnnyel jár: szolgáltatásainkra építve egyrészt többletértéket kínálhatnak a felhasználóknak, másrészt folyamatos és rendszeres bevételekhez juthatnak" - mondta Stephen Elop, a Microsoft üzleti divíziójának elnöke, majd hozzátette: "Hihetetlen lehetőségek állnak partnereink előtt minden területen - az integráció, a migráció, a testreszabás, a tanácsadás és a menedzselt szolgáltatások terén egyaránt. A Microsoft Online szolgáltatásai stabilitást és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok kialakításának lehetőségét kínálják."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #2
    giv döt máni bek, rájt nov. Így heJes.

    Ejha.
  • vajon kiki #1
    Gív döt máni bekk immédietli ! és különbenis mennyél el a te orrszágodba !