24
  • Anomaly
    #24
    Hát ezt a MS keresőt kb úgy tudom elképzelni hogy az első 2000 találat fixen vmi microsoftos tartalomra vezet majd :)
  • krajcsovszkig
    #23
    Na ez kell nekünk b.szki... Az egyik nagy g.ci átveszi a másik nagy g.ci szerepét. Tiszta haszon, tényleg...
  • Iamzozo
    #22
    Szerintem oda-vissza igaz. Mindkét félnek vannak olyan területei, ami konkrétan az övék. A keresőben a google ok, de pl attól hogy van docs, még nem nyomja le az office-t. Itt nem az egyéni felhasználói élményekre gondolok, hanem az olyan vállalatokra, akik kilóra veszik a dell-t, és nyomják rá az officet, de mondjuk google-el keresnek. Ha az ms még jobban akar nyomulni, nyomuljon. De a "hamarosan" szerintem két számjegyes években mérhető, amit Balmer meg nem biztos hogy vezetői pozicióból fog nézni. Ott fog kezdődni, hogy többet tud az egyik a másiknál. (több = használt, igényelt több)
  • NEXUS6
    #21
    ;)))

    Hát te valami ifjú versenyző lehetsz. Bakter ilyet kérdezni? ;D
    Elárulom a jegesmaci eredeti élőhelyén, amikor nem az állatkertben majszolja az emberek által beszórt zizit, meg ropit, akkor akár az embereket is elmajszolja, ha arra van kedve!;)

    Microszopsz NSA kulcs

    Ja bocs leesett az irónia!;D
  • floatr
    #20
    Számomra csupán az a felfoghatatlan, hogy hogyan merül fel bennük az, hogy nekik aztán feltétlenül ki kell kezdeniük
  • Gabe Dearborne
    #19
    Idő kell nekik... És mit gondolnak, addig a Google vakarózni fog?
  • passatgt
    #18
    esetleg lehetne egy összehasonlítás oprendszer tekintetében, elég magasan vezet a microsoft

    tőlük is óvakodni kell?:)
  • sbela
    #17
    "Kikezdené a Google keresőjét a Microsoft" - Ha tudná !
    Habár nem ártana meg a Google-nek egy szorongatás.
  • lck
    #16
    A cikkben említett PolyMeta kereső tényleg jó.
    A többi meg nem igazán érdekel. Én is a 99%-ot erősítem.
  • Major
    #15
    Óvakodj a Google-től! A Cikk mindenki számára kötelező, aki szeretne egy kicsit a rózsaszín felhő mögé látni. http://keresomarketing.fpn.hu/
  • Exi
    #14
    "A win98ból eladtak (em valós számok)1 milliót az első évben. XPből 10 milliót vistából meg 20 milliót."

    Valami hivatalos linkkel ezt alá tudod támasztani? Tom nem valós számok, csak az arányokat. Csak mert mindenhol azt olvasni hogy a Vista még mindig nem fogy. Legalábbis céges környezetben nagyon nem. Na meg nem véletlenül vezették be a downgrade opciót... "Vedd már meg a Vistát, b*zmeg kapsz XP-t is vele csak vedd már meg..."
  • passatgt
    #13
    sok sikert
  • Gascan #12
    Igen, ezekről mind tudtam. Gondolom, hogy nem én vagyok a legfelvilágosultabb.. dehát holtig tanul az ember :) ..vagyis úgy kéne.

    A GoogleEarth -öt valóban kifelejtettem, de a Youtube amennyire tudom nem Google szerzemény, csak tulajdon!

    A Chrome szerintem egyáltalán nem tartalmaz mérföldkövet, szerinted talán igen? A kritikák sem dicsérik, és én sem.

  • gabeone
    #11
    Majd ugyanilyen lendülettel (no és fejjel) hazament az asszonyhoz..
  • ziipp
    #10
    Nekem speciel a google egy valóban jól működő, de semleges cég, valami olyan mint a Mercedes C osztály.

    Jézusom...

    Nem tudtam, hogy már a programok terén is megjelent a sznobizmus. :)

    Szerintem a google a keresőn kivül nem sok mérföldkövet lépet idáig átt, a googleads, meg a gmail még belefér... de más területeket még csak kóstolgatnak.

    Kicsit félre vagy tájolva szerintem. Macc már említette a Earth-öt, de ott van példáűul az új böngésző, a Chrome, a Google Docs, Gears - amik mind-mind nagyon jövőbe mutatóak.

    Szerintem ha új piaci szegmensbe való betörésről van szó, a Google sokkal tapasztaltabb, és véleményem szerint sikeresebb is.

    De ha ez még nem volt elég.

    A Google olyan hatalmas céggé nőtte ki magát, hogy értéksebb, mint a General Motors, ami azért nem kis pályás vállalat. YouTube, DoubleClick - ezek mind a Google-höz tartoznak.

    Félreértés ne essék, nem vagyok elvakult Google párti, de a tények, azok tények.
  • Macc
    #9
    Azert a google earth se semmi peldaul.
  • gam87
    #8
    Ebbe a mondatba, hogy "az operációs rendszer minden egyes újabb verziója jobban szerepel statisztikailag elődjeinél" másképp is bele lehet kötni. A win98ból eladtak (em valós számok)1 milliót az első évben. XPből 10 milliót vistából meg 20 milliót. Csakhogy 10 éve nem volt ennyi pc, mint ma. És a számítógép/laptop gyártók se voltak rákényszerítva, hogy windowsal árulják a gépüket.
  • fourgee
    #7
    Ehh, még idő kell... Embereik vannak bőven, pénzük van sok, akkor mire kell idő? :)
    Az meg hogy a WM kiforrott megoldás lenne... A szét-warezolt 1000 éves Symbian-os telefonom mai napig gyors, nem fagy, nincs "szétcsúszva", miközben az 1-2 éves WM telefonom, amin nincs warez, tehát nem "túrtam szét" rajta az OS-t, az meg csak úgy magától fagy... Ha lenne végre olyan Symbian-os érintőfelület, amire lenne iGo is, akkor örökre búcsút inthetnék a WM-nek, ami egy kalap sz.....
  • Gascan #6
    Szerintem a google a keresőn kivül nem sok mérföldkövet lépet idáig átt, a googleads, meg a gmail még belefér... de más területeket még csak kóstolgatnak.

    A microsoftnak viszont már más területeken is van tapasztalatuk.

    Nekem speciel a google egy valóban jól működő, de semleges cég, valami olyan mint a Mercedes C osztály.
  • Exi
    #5
    Balmer - jó microsoftos szokás szerint - hazudik mint a vízfolyás. A cikk szinte minden mondatát meg tudja cáfolni egy átlagosan tájékozott ember. Mire jó ez? Ez tartja az emberekben a lelket? Ha XY cég gyárt pl vasalót és qrva sokat ad el belőle, másnap megjelenik az MS Vasaló(tm) ami szép, világít is, Midit is tud lejátszani, csak vasalni nem lehet vele, jön Balmer és azt mondja: A mi termékünk jobb. Miazhogy, mi találtuk fel a vasalót, csak eddig nem gyártottuk.

    Na de hogy a cikkről is beszéljünk: Szerintem a MS soha nem fogja beérni a Google-t semmilyen tekintetben. Szerintem ők is tudják. A Google nem dumál, nem hiteget, hanem működőképes, csicsától mentes megoldásokat gyárt, tömegével.
    Nézzétek meg a keresőt... 10 éve ugyanúgy néz ki. Egy darab box + search gomb. Kész b*zmeg, fejlessz egyszerűbbet, hatékonyabbat. És nekem ez tetszik bennük, ez a filozófia ott van minden termékükben. Nem istenítem őket, komolyan lehet aggódni amiatt hogy mekkora hatalom van a kezükben, de a irány tetszik amerre mennek, kellene még 4-5 hasonló cég a piacra és nem lenne olyan gondunk hogy egy triviális feladatra, amit 5 éve egy 2 megás programmal meg lehetett oldani ma egy 700 megás cuccot kelljen telepíteni ami 3x lassabb mint az 5 éves elődje volt. Ebben nem csak az MS a hibás, más nagy cégek szoftverei is egyre szarabbak minden egyes új verzióval.
    "A sikerhez mindazonáltal meg kell változtatniuk a kereséssel kapcsolatos felhasználói élményt" - Ennél nagyobb baromságot elképzelni is nehéz...
    Beírom a keresőbe hogy "lószar" és nem csak képet kapok róla hanem a szagát is elém rakja az MS kereső? Esetleg egy adagot a CD meghajtóba?
    Telefonok... szerintem a Symbiant nem kellene még temetni, de ebben a témában nem nagyon vagyok otthon.
    "A Windows fejlesztésével kapcsolatban Ballmer elmondta, hogy az operációs rendszer minden egyes újabb verziója jobban szerepel statisztikailag elődjeinél." 98-->Me katasztrófa, XP-->Vista, kisebb, de szintén. Duplán hazudik a kopasz. Jöjjön már egy oprendszer (jó tudom, linux) ami 1. nem 4x annyi helyet foglal mint az előző 2. nem érzem 486-osnak a zsír új gépemet 3. nem csinál 20 különböző dolgot a háttérben amit nem kértem. A windows 7 nem ez lesz. Borítékolom. Talán a következő.
  • Narxis
    #4
    Ennek örülök, gyepálja csak a két mamut egymást, ez csak nekünk felhasználóknak lesz jó.
  • DjDano
    #3
    Ez se kutya :D



    Én csípem az "öreget"
  • Alexease
    #2
    Ha mar Ballmer, akkor a szokasos Ballmer klasszik:)))
    http://es.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk
  • 5c0rp330n
    #1
    nem fog sikerülni.