Alex

A világ gyerekünk szemén át

Azt mondják, egy kép többet ér ezer szónál. Sok szülő ezt a mondást még tovább gondolja, véleményük szerint gyerekük képe nem csak egy történetet mesél el, de egyenesen felbecsülhetetlen értékű.

A technológiai fejlődés ma már annyira egyszerűvé tette a fényképezést, és olyan olcsóvá, hogy bátran gyerekünk kezébe adhatunk egy digitális gépet. Nem kell foglalkoznunk vele, hogy esetleg béna képeket csinál, hiszen egyszerűen törölhetjük a nem sikerült "alkotásokat", és megtehetjük, hogy csak az igazán értékeseket tároljuk el későbbre. Erre a speciális célcsoportra épül rá egy új iparág, lassan kialakul a gyerekeknek szánt fényképezőgépek piaca. "Leguríthatod a lépcsőről, vagy a vízbe ejtheted" - mondta az új gépével büszkélkedő három éves Jimmy Herringtonnak nagyapja, Dwayne Walker.

"Nagyon megbízható és szinte törhetetlen. Ugyan nem a készített felvételek nem legjobb minőségűek, de mégiscsak képek." A nagyapa fotós, és abban a reményben vette ajándékát, hogy azzal unokája sok értékes dolgot tanul meg. "Úgy gondolom, a fotózás rányíthatja a szemét a világ szépségeire" - nyilatkozta Walker az NBC-nek. "Megtaníthatja hogyan kapja azokat lencsevégre, kipróbálhat különböző beállításokat, és megmutathatja neki, hogyan viheti át világképét egy aprócska mezőre. Úgy vélem, művészeti érzékét is fejleszti."

Dwayne kiemelte, hogy azért is örül a gépnek, mert így unokája szemével láthatja a világot. "Teljesen más szemmel nézi a dolgokat, mint mi. Ugyan a kompozicíók nem annyira jók, de az általa készített képek által megsejthetjük mi megy végbe aprócska fejében." Az anyuka, Heidi Herrington szintén egyetért ezzel. "Számtalan fej nélküli ember, rengeteg láb, sok ég, és az autó hátsó ülésén ülve készített számtalan kép." Persze attól függetlenül, milyen jók vagy rosszak a képek, a lencse javította Jimmy önbizalmát, és fotózási tudása is fejlődött. Anyja szerint néha nagyszerű felvételeket készít, és ezeket a családi számítógépen tárolják. Mindegyikhez külön történet tartozik, és ezek értéke felbecsülhetetlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drizzt1666 #8
    touché :D
    amúgy szerintem is jó ötlet. Ebben a cuccban meg nem a felbontásra megy ki a játék, hanem az élményre, ami nem lenne nagyobb ha a felbontás is nagyobb lenne. Sőt, pici korunkban történik meg velünk a legtöbb "grandiózus" dolog, tehát így mindjárt több értelmet nyer. Ha lesz gyermekem, veszek egy ilyet neki :)
  • Zero Albedo #7

    Kedves kecskeszeme!
    Hozzászólásod azért is kötözködés, mert annak ellenére, hogy a tiéd lényegesen rövidebb, mint a cikk írójáé, mégis követtél el helyesírási hibát. Te miért nem ellenőrizted írásodat, mielőtt közzétetted? Ez már tényleg "zujanórepülésbe viszi" a színvonalat. :))
  • gyuri12 #6
    ez jó dolog, hugomnak kéne egy.
  • sirGalahad #5
    Ha lenne gyermekem,biztosan vennék neki egy ilyen gépet.
    Egészen "más" perspektívából tudnám megítélni Őt is és a világot is a képei láttán.
    /tényleg: kéne már egy gyerek nekem is;talán végre én is "felnőnék".../
  • mikloss #4
    Ahhoz képest hogy csak 640*480-at tud elég drága bármilyen cseppálló "ütésálló" gyerekbiztos.
  • Cat #3
    Betűhibát bármely lapon találsz. Index hírek pl. híresen tele vannak elütésekkel, pedig nekik aztán van pénzük külön olvasószerkesztőre és korrektorra is. Ezt nem lehet kivédeni.
  • kecskeszeme #2
    Folyamatos problémám az SG-s cikkekkel, hogy látszólag nincsenek leellenőrizve, össze vannak csapva. Gondolok itt elírásokra, nyelvhelyességre például. Ebben a cikkben is van hiba, pedig nem túl hosszú...
    "Persze attól függetlenül, milyen jó vagy rosszak a képek..."
    Nem inkább 'jóK vagy rosszak'...?
    Persze mondhatjátok, hogy ez csak kötözködés, de vannak cikkek, melyekben 5-6 ilyen (vagy durvább) hiba is előfordul és szerintem ez már egyfajta igénytelenségbe viszi az SG-t. Nem kéne ilyen hanyagul kezelni - az amúgy jó - cikkeket, mert érzésem szerint a színvonalat zujanórepülésbe viszi...
    Csak ennyi.
  • lipike008 #1
    Jó ötlet. Ha én gyerekkoromban kapok egy gépet, akkor a fotozás iránti szerelmem, nem csak az elmult években alakult volna ki