Kruza Richárd

Szupervékony Praktica digitális kompakt

A Pentacon bemutatta a Luxmedia 7403-at, mely különleges lencsekialakításának köszönhetően az átlagosnál sokkal vékonyabb.

A Pentacon a Luxmedia 7403-at, első olyan digitális gépét, melynek 3-szoros zoom optikája tükrös kialakítású. Az ilyen jellegű lencséknél a szenzorhoz a fény egy prizmán vagy tükrön keresztül jut el, és ezzel a kialakítással sokkal vékonyabb fényképezőgépeket lehet tervezni. A sajtóközlemény szerint a Practica Luxmedia 7403-ban 3 collos kijelzőt helyeztek el, mérete 97 x 61 x 18,5 mm, súlya pedig csupán 114 gramm.

A 3-szoros optika és a 7 megapixeles CCD szenzor együttese sokoldalú felhasználást ígér. A lencserendszer - ahogy ez a kompaktoknál elég gyakori - tükrös rendszerű, így kívülről a lencse használat közben nem végez semmilyen mozgást. A 3-szoros zoomoptika 37-113 mm ekvivalens, az exponálási időt 2-1/1000 másodperc intervallumban állíthatjuk. A cég szerint a lencserendszer különlegesen kifinomult kidolgozása miatt az autofókusz rendkívül pontosan működik az új kisgépben.

A Luxmedia 7403 32 MB belső memóriával rendelkezik és SD kártyával bővíthető. A sötétebb helyeken való sikeres fotózás érrdekében az ISO értéket 100-tól egészen 800-ig lehet állítani. A manapság sokat hangoztatott magas képzaj kezelésével kapcsolatban a sajtóközleményben nem olvashatunk semmit. A mai igényeknek megfelelően videorögzítési lehetőséget is biztosít az új gép, méghozzá 320 x 240 és 640 x 480 pixeles felbontásban, és 15 vagy 30 FPS-es minőségben, AVI formátumban. A fejlesztők igyekeztek könnyen kezelhető menürendszert kialakítani. A géphez tartozó szoftverrel videóinkat meg is szerkeszthetjük, CD-re vagy DVD-re írhatjuk, illetve DVD filmet készíthetünk vele.

A nyomtatást könnyíti, hogy a készülékkel és egy PictBridge nyomtatóval számítógép nélkül is lehet nyomtatni. A fényképezőgép márciustó lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aradi13 #13
    Szerintem az se jó ha 1 gép baszom nagy meg az se ha túl kicsi.
  • rumos #12
    erről van szó. Tool kedvelő barátom tudja mi a dörgés.
  • Lateralus #11
    Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Praktica digitális fényképezők legtöbbje (ha nem mind) a taiwani Tekxon OEM gyártó olcsó termékei Paktica "cégérrel" szitáztatva. Ez a taiwani cég gyárt többek között a híres Yakumo-nak és a magyar Impresscam is köszönhet neki pár modellt.
    Ha valaki elég nagy tételt rendel, azt ír rá, amit akar.
  • babajaga #10
    Annyiban tartozunk az igazságnak hogy a Praktica márkanév, gyártó a Web Kamera und Kinowerke Drezdában Jénában voltak az üzemek.

    A Praktica gép készült a világon legtöbb fajtában (természetesen a filmes) 88 típusa volt, a Nikonnak 85.
  • rjudit #9
    Azért arra kiváncsi lennék, hogy ezek az új praktikák vannak e olyan minőségűek és strapabírók, mint a 2.8/135-ös praktikám!
  • JimKirk #8
    Praktica noname...:OOOO

    Amihez nem ertesz ahoz inkabb ne kommentelj!

  • GregSB #7
    Praktica noname gyártó? Hány éves vagy te?
  • babajaga #6
    Mit ér a nagy kijelző. Csak nem nézegetni akarják mert akkor erőművet kell magukkal vinni. Én megnézném hogy ha napsütés van mit lehet azon látni.
  • rumos #5
    én nemtom, hogy egy noname márka trendinek szánt, de vszleg nem kategóriaelső fényképezőjéről miért kell egy ilyen marketingszöveget megjelentetni az sg-n.
  • Basic #4
    Én meg abban reménykedem, hogy eljön az idő, amikor az emberek többsége nem csak azt fogja nézni egy fényképezőgépen, hogy milyenek a méretei, hányszoros a zoomja, hány megapixeles, és hogy mekkora a kijelzője.