Alex

Gépeket díjaztak a vezető fotós honlapok

A DIWA néven tömörülő szervezet több száz körülmény mérlegelésével határozta meg 2006 legjobb digitális fényképezőgépeit.

A DIWA (Digital Imaging Websites Association) tagjai európai és észak-amerikai fotós honlapok, melyek majd minden bejelentett fényképezőgépet részletes nyúzópróbák alá vetnek. Minden évben több kategóriában meghatározzák az aktuális legjobbakat, de a korábbi év aranyérmeseit is újraértékelik, és azok némelyikét platina logóval jutalmazzák. Idén a Nikon, a Panasonic és a Fujifilm büszkélkedhet ezzel az értékeléssel.


A szervezet szerint a legjobb rendszerkamera a Nikon D200. Véleményük szerint a cég ezzel bebiztosította helyét a vezető DSLR gyártók között, egy olyan piacon, mely ugyan gyorsan bővül, de ahol az árak is meredeken zuhannak. A DIWA szerint a D200 új piaci szabványokat állított fel képminőség és teljesítmény terén, ezeket versenyképes árral párosítva.


A második kategória a legjobb digitális fényképezőgépé, ahol a Panasonic LUMIX DMC-FZ7-et választották a legjobbnak. Kiemelik, hogy a japán cég német lencsegyártóval való összeállásának köszönhetően a teljes LUMIX termékcsalád kiváló gépekkel büszkélkedhet, és ez csak egy a sorozat sikeres tagjai közül. Az óriási nagyításra (12x-es zoom f/2.8-3.3 fényerővel) képes FZ7 minden DIWA tesztelőnél kiváló teljesítményt nyújtott, ami a beépített képstabilizátorral és az 5 cm-es makróképességekkel együtt nézve egyszerűen csodálatosnak tartanak egy kompakt géphez képest.


A harmadik cég aki ilyen logóval büszkélkedhet a Fujifilm, mely a "legjobb amatőr digitális fényképezőgép" címét birtokolhatja a FinePix F30 megalkotásáért. Ebben főként a kiváló ár-érték arány játszik közre, de a szervezet közleménye kitér a magas ISO-nál is kiváló képminőségre, amit a vállalat speciális Super CCD HR VI fényérzékelő lapkájával magyaráznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UnnameD #14
    FZ-7 mint az év gépe????????? Pffffffff. Az összes panasonic egy marha nagy zajgyár. A fujifilm s6500 fele annyiba kerül, és sokszorta szebb képet csinál, nem beszélve a többi funkciójáról. Vagy akár az S3IS.
  • babajaga #13
    Áruld el hogyan akarsz ilyen közelről egy témát megvilágítani? A lencse eltakarja a fényt a tárgy elől. A bogarak mit szólnak ha a seggükbe nyomod az optikát?
  • televana #12
    A Nikon D200 a maga nemében és árkategóriájában is az egyik legjobb gép! A Pentax/Samsung időjárásálló vázaitól eltekintve a legolcsóbb (minőségi!) választás. A Canon 5D 200e-rel kerül többe és a nagyobb érzékelőn kívül semmivel sem jobb, sőt...
  • daveofgod #11
    ja... és S2IS 0 cm es super macro.... volt,hogy a lencsén lévő port fotóztam le, teljesen élesen.
  • daveofgod #10
    S2is et használok 2 éve, sokszor napi szinten. Nagyon szeretem, de beltéren nem vagy csak nehézkesen tud fotózni.. azaz.. össze hasonlítva egy DSLR el. Optika csúcs, zoom tartomány csúcs, iso és zaj: nem csúcs, beépített software csúcs, lcd csúcs... az S3is csak talán a nagyobb felbontásban és az élő hisztogrammal tud többet, aminek szerintem nincs nagy jelentősége.
  • babajaga #9
    Kontrasztérzékelő AF-tól miért várod el hogy kontraszt nélkül neked állítson?
  • Lateralus #8
    F30 - DIWA DIMA, TIPA díjas, elődje (ugyanazzal az érzékelővel) EISA díjas.

    Ebből kábé három dolog következik:
    Vagy mindenki más téved csak te nem
    Vagy mindenkit megkent a Fujifilm
    Vagy tényleg ilyen jó
  • MrPrise #7
    Sokak szerint az S2 IS jobb mint az S3 IS. Olvastam régebben. Nekem S2 IS-em van, S3-ast még nem próbáltam.
  • JoeFromHun #6
    FinePix F30... háááát mit ne mondjak ritka xar képeket csinál... Arról nem is beszélve, h félhomályban nem gyengén bizonytalakodik.
  • DoctorJohnson #5
    oksa