Kruza Richárd

A GE is belép a digitális fényképezőgép piacra

A General Electric az egyik legismertebb vállalat a világon, nyereségét mégis azzal szeretné tovább növelni, hogy belép a digitális fényképezőgépek gyártói közé. A GE és az újonnan alakult General Imaging Co. közös szervezete keretein belül vadonatúj, csúcsminőségű és korszerű digitális fényképezőgépeket fog gyártani és forgalmazni a GE márkanév alatt.

A kaliforniai General Imaging tervei végrehajtásához és a fejlesztéshez összetoborzott egy fényképezőgép-ipari veteránokból álló csoportot, melynek egyik tagja például Komiya, az Olympus volt elnökhelyettese. Az észak amerikai eladásért és forgalmazásért Rene Buhay, a Global Sales for ArcSoft korábbi elnökhelyettese lesz felelős, aki eddig a Samsung és a Ricoh forgalmazásáért felelt Észak-Amerikában. Takeyoshi Kawano pedig a dizájnkérdések felett fog uralkodni - Takeyoshi méltán szerzett hírnevet a Sony Walkman, a Vaio és az Olympus Stylus megtervezéséért.

Kawano szerint minden új GE fényképezőgépben alapfelszereltség lesz a képstabilizálás, a magas ISO érzékenység és a panoráma fotó készítésének lehetősége. "Új gépeinkkel a bennük lévő fejlett funkciók miatt nagyon nehéz lesz rossz képet csinálni. A GE fényképezőgépek szó szerint meg fogják változtatni a felhasználók által készített fotók képminőségét" -mondta Kawano.

A új GE alapmodellek 7 megapixeles szenzorral és 2,5 hüvelykes kijelzővel indítanak, a nagyobb modellek pedig elmennek egészen 12 megapixelig és 3 hüvelykes kijelzőig. A termékek között találunk majd fotónyomtatót is. A vadonatúj gépek március 8-tól 11-ig a Las Vegas-I PMA (Photo Marketing Association) szakmai bemutatóján fognak debütálni, és az USA-ban április közepén kerülnek majd kereskedelmi forgalomba. Európába és Ázsiába az első szállítmányok ez év második felében várhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #12
    azért az 1D kategóriát nem hinném, hogy 2 dollár/óra munkabéres rízstermelőkre bíznák a japók...
  • babajaga #11
    "ez tévedés "

    Azt hiszed hogy ha te nem láttál több országban gyártott ugyanolyan típust, akkor az nincs is?
  • babajaga #10
    Ugyanabból a fényképezőgép típusból van Japánban, Taiwanon Szingapúrban gyártott is.( kihelyezett gyártás). És ez nagyon sok márkánál van így.
  • G_ArchAngel #9
    sorry, az enyém Japánban készült...
  • babajaga #8
    Nem Taiwanon gyártották? Nekem is van Pentax géphez Taiwani és Vietnami gyártású optikám, a ház meg Fülöp-szigeteki.
  • szacsi #7
    ez tévedés -.-
  • xnorbix #6
    Mindegyik made in taiwan. Csak most már GE felirattal is tudunk majd fényképezőt vásárolni.
  • babajaga #5
    Az meg teljesen fals feltételezés hogyha jő elektromos berendezéseket gyárt akkor jó fényképezőgépeketis fog.
  • Tetsuo #4
    A GE gyárt kommersz villanykörtét és 1szerű szobai villanykapcsolót, amik közelében sincsenek a "csúcsnak".
  • babajaga #3
    "Új gépeinkkel a bennük lévő fejlett funkciók miatt nagyon nehéz lesz rossz képet csinálni. A GE fényképezőgépek szó szerint meg fogják változtatni a felhasználók által készített fotók képminőségét" -mondta Kawan"

    Duma. Nehogy már kapásból lekörözze az összes másik gyártót. Üres duma.