Kruza Richárd

Fotós közösségi oldalt nyitott a Kingston

Egy újfajta és rendhagyó fotós közösségi oldal látott napvilágot a Kingston memóriagyártó támogatásával.

A cég weboldaláról elérhető "Icons of Photography" (A fotográfia ikonjai) látogatói az új interaktív funkcióknak köszönhetően kapcsolatba léphetnek a Kingston által kiemelt fotósokkal, akiknek kérdéseket lehet feltenni, valamint regisztrált tagként véleményt lehet nyilvánítani a látható fotókról és értékelni azokat. A rendszer három új elemből áll: 20 Questions (húsz kérdés), Ask the Icon (kérdezz az ikontól) és Critique My Image (bíráld a fotómat), melyeknek segítségével a fotósokkal személyes kapcsolatot lehet kialakítani. Lehetőség van továbbá saját fotóink közzétételére és ismertetésére is.

Az oldalon folyamatosan látatjuk majd a fotósok legújabb munkáit, valamint megtudhatjuk projektjeiknek, tanfolyamaiknak a menetrendjét és terveiket, és ennek megfelelően a "20 Questions" segítségével tulajdonképpen interjút készíthetünk velük. Megtudhatjuk hogyan kezdték a szakmát, kik a példaképeik és mivel foglalkoznának ha nem lennének fotográfusok. A májusban induló "Ask the Icons" oldal pedig lehetővé teszi a tagoknak, hogy közvetlen, interaktív kapcsolatba kerüljenek kedvenc fotósukkal. A Critique My Photo pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók kikérjék az "ikonok" véleményét fotóikról.


"A Kingston nagyon örül annak, hogy lehetőséget nyújthat a fotósoknak abban, hogy közvetlenül tudjanak kapcsolatot létrehozni az Ikonokkal, kérdéseket tehessenek fel nekik és benyújthassák fotóikat a pozitív és hasznos kritika reményében. Az "Icons of Photography" kezdeményezés azért jött létre, hogy helyszínt biztosítson a fotósoknak az informálódásra, fejlődésre és tanulásra, valamint arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhessenek velük." - mondta Jaja Lin, a Kingston marketingvezetője.

De kik is a "Kingston Icon"-ok? Peter Read Miller sportfotós, Gerd Ludwig a National Geographic fotósa, Harry Benson világhírű sajtófotós és Colin Finlay reklámfotós. A kérdés persze felmerül, hogyan fog négy fotós az interneten a várhatóan hatalmas mennyiségű kiváncsi amatőrrel ilyen kapcsolatot tartani. Majd kiderül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!