Berta Sándor

Bájtok brilliánsokkal körítve

Napjainkban egyre több luxusterméket dobnak piacra a gyártók. Ennek oka egyszerű: fokozatosan nő a különböző egyedi, drága készülékekre vágyók tábora.

A luxustermékeknél a használhatóság a második helyre szorul. Fontosabb az, hogy milyen különlegességeket, díszeket, gyémántokat vagy nyersanyagokat tartalmaz az adott eszköz. A gyorsaság helyett fontosabb például, hogy egy mobiltelefon háza aranyból készüljön és gyémántok díszítsék. Az Otazu Ego Diamond nevű laptop a luxustermékek táborát gyarapítja. Amennyiben valaki kézbe fogja, vigyázni kell arra, nehogy elvakítsa a díszítéshez felhasznált 470 brilliáns.

A fekete lakkozott borítású ház, a kijelző alatti drágakövek, a 18 karátos gyémántokból kirakott "Creativity is a gift to keep" felirat mind azt bizonyítják, ez az árucikk nem az átlagos vásárló számára készült. Az egész notebookból árad az igényesség és a luxus érzete. A beépített markolat krómból és titánból készült, a külső bőrborításon egy gyémántokból kirakott tulipán látható, ami a gyártó Ego Lifestyle holland cég logója.



Az új laptop is azt bizonyítja: egyre többen vágynak egyedi készítésű számítógépekre, mobiltelefonokra, laptopokra, amelyeknél nemcsak a belbecs, a technikai tudás számít, hanem legalább ugyanennyire, ha nem jobban, a kinézet is. "A legtöbb notebook szürke és szögletes. A mi készülékünk viszont egy ékszer. Itt nem a bitekről és a bájtokról van szó, hanem egy életérzésről. A mi vásárlóink egy olyan laptopot akarnak, ami után mások megfordulnak, ha meglátják" - nyilatkozta Diderik van de Biggelaar, az Ego Lifestyle németországi megrendelésekért felelős vezetője. Az Otazu Ego Diamond ára - felszereltségtől, díszítéstől függően - elérheti akár az 50 000 eurót is. A hagyományos, szürke változat csupán 3950 euróba kerül.

A dizájn azonban napjainkban nemcsak a luxustermékek gyártóinak egyre fontosabb, hanem a Sonynak, a Toshibának, az Asusnak vagy éppen a Samsungnak is. Ma már egy árucikktől elvárják az emberek, hogy ne csak nagytudású legyen, de jól is nézzen ki. A dizájn a korábbi években megszokottnál fontosabb szempont lett. Az emberek szeretnek leülni a laptopjukkal a kávézókban vagy használni őket egy tárgyaláson és egyáltalán nem mindegy, hogy egy üzletember egy ütött-kopott, jellegtelen notebookkal, vagy egy csillogó készülékkel jelenik-e meg.

Persze vannak olyanok is, akik az egész számítógépet megújítanák. Hartmut Esslinger, a Forg Design cég tulajdonosa szerint például tíz éven belül eltűnhetnek az életünkből a mai átlagos PC-k és laptopok. "Ki akar egy több kilós készüléket magával cipelni, amikor csak néhány funkcióra van szüksége? Miért ne lehetne használni például egy akár a nyakban is hordható készüléket?" - tette fel a kérdést a szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lazsi #7
    Hogy ez szép? Ez undorító! Mint egy csészealj úgy néz ki. Hogy miért szögletesek a notebookok? Talán azért mert a kijelzők meg billentyűzetek, alaplapok winyók stb szögletesek, valamint az aktatáska is amibe a notebookot rakni szokták. Valamint szerintem attól hogy valami szögletes, még lehet elegens. A telefonom meg édesanyám notija is szögletes enyhén lekerekített élekkel és szerintem szép is meg elegáns is mind2. Ellenben erről a képen látható notiról ugyanez nem mondható el. Egyébként ezé vegyetek eredeti cdt, hogy a hülye britney féle ribancoknak ilyen gyémántos szutykuk legyen. Egyébként soha a büdös életembe nem értettem mire jók az ékszerek főleg a gyémántok (azon kívül h iparba felhasználják fúrófejekhez :D), mitől jobb nekem ha ilyen szarokkal teliaggatom magam? Mert se boldogabb se szebb nem leszek tőle... Ha már miliárdos lennék akkor inkább vennék valami értelmeset pl hayabusa, ferrari, stb..., de ezeket sem a márka miatt hanem mert motor/autó stb mániás vok.
    Nyilvánvalóan ezzel akarnak ezek a hülyék felvágni. No hát akkor ha fel akarnak vágni a nemtomhány milliárdjukkal akkor javaslom nekik, hogy ebből a pénzből inkább teremtsenek munkahelyeket, vagy vegyenek belőle az oktatásnak vagy egészségügynek eszközöket.
  • archkoven #6
    Szerintem ez e notebook nem néz ki rosszul, el tudnám képzelni egy nőnek, a gyémántokat viszont utálom, főleg elektronikai berendezéseken mutatnak nagyon gusztustalanul mint pl. egy mobiltelefon.
  • jasszka #5
    hát igen....
    valahol dübörög a gazdaság...
  • cadeyrn #4
    hogy idézzek egy klasszikusból: "eszem-f*szom megáll"...
    gyémánt egy notebookba, amit köztudottan nem túl nehéz ellopni.
  • cr3ativ3 #3
    "A legtöbb notebook szürke és szögletes. A mi készülékünk viszont egy ékszer."
    Én szeretem a szürke szögletes laptopokat, főleg akkor, ha nagyon jól működnek. Az már nem ékszer, hanem kincs... :)
  • cr3ativ3 #2
    jéézus isten...
    maradok az eddigi számítógépemnél, nem szép, de jó :)

    Ugytűnik sok embernek sok pénze van...
  • AranyKéz #1
    "A luxustermékeknél a használhatóság a második helyre szorul."
    Talán inkább az utolsóra.

    "Miért ne lehetne használni például egy akár a nyakban is hordható készüléket?"
    Mondjuk kapásból azért mert a vinyó adatsűrűsége nem teszi lehetővé. És kétlem hogy ez a jövőben másként lenne.