SG.hu

Január 15-től emel sávszélességet a T-Com

Átfogó sávszélesség-bővítésbe kezd január 15-étől a T-Online Magyarország Zrt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a "felpörgetés" eredményeként az előfizetők az általuk korábban fizetett díjért akár négyszer gyorsabb internet-szolgáltatást is igénybe vehetnek. A napokban megkezdődnek az ADSL hozzáférés átállításának munkálatai a Magyar Telekom területén. A DSL technológiát érintő bővítésnek köszönhetően a cég területén lévő ADSL előfizetők internetes letöltési sebessége jelentősen javul. A sávszélesség-növelés díjmentes, és a technikai adottságoktól függően szinte a teljes előfizetői tábort érinti: változatlan áron lényegesen nagyobb sávszélességet kapnak. A sávszélesség emelése minden előfizetőnél automatikusan megtörténik, külön igénybejelentésre nincsen szükség.

A felhasználói hozzáféréseken elérhető aktuális sebességértékeket az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg. A sávszélesség-növelés mellett egyszerűsödik a T-Online Magyarország ADSL sávszélesség portfoliója, megkönnyítve a felhasználók számára a választási lehetőséget: az új előfizetők az eddigi hétféle sávszélességű csomag helyett négyből válogathatnak.

Az átalakítási folyamat eredményeképpen így a jelenleg 512 kbps sávszélességű szolgáltatás maximális letöltési sebessége akár az 1 Mbps-ot is elérheti. A mostani 1 Mbps letöltési sávszélességű csomaggal akár 4 Mbps sebességgel, a jelenlegi 2 Mbps és 3 Mbps sávszelességű csomagokkal pedig akár 8 Mbps sebességgel is lehet internetezni. Ehhez hasonlóan a korábban 6 Mbps, 12 Mbps és 18 Mbps sávszélességű csomagok előfizetői akár 18 Mbps sebességű letöltést is igénybe vehetnek a műszaki adottságoktól függően.

A sávszélesség emelést követően a T-Online Magyarország meglévő előfizetőinek havidíjai változatlanok maradnak. Az új sebességek bevezetésével a 8 Mbps gyorsaságú csomagra a korábbi 2 Mbps csomag havidíjain, míg a 18 Mbps csomagra a korábbi 6 Mbps csomag díjain lehet a jövőben előfizetni. Az átalakítási munkálatok január 15-étől folyamatosan zajlanak, ami az előfizetőknél néhány perces leállást okozhat. A sávszélesség emelése várhatóan február 28-ig befejeződik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsizoz #27
    Valamelyik hírben az is benne volt, hogy ezekután, sok előfizetőnek érdemes lesz csomagot váltani, mert lehet a vonala nem bírja a jelnlegi emelést kiszolgálni, így egy olcsóbb csomaggal is ki tuja használni a technikai maximumot.
    Tehát ezek után az ügyfélen a sor, hogy változtasson....
    Ha most azt mondanád, hogy hűségszerződése van, hát azt bizony ki kell várni, de a szolgáltató sem tehet róla, hogy a T-com emel...
    Mondjuk azt még megtehetné a szolgáltató, hogy a t-com-tól kisebb sebességet kér, hogy az ügyfelek felé minden változatlan maradjon, de akkor meg azért menne a morgás, szóval sajnos jót, magyar emberrel nem lehet tenni....
  • Cobra. #26
    Jan 15 és feb 28 között történik az emelés, szóval a héten elég kevés embernél lesz emelkedés.
    A T-Online-t meg a T-Comot meg megint keverik egyesek, a T-Online-nak semmi köze az emeléshez, a T-Com ad nagyobb sávszélességet az ADSL hálózatán.
  • Daniel Ryan #25
    Én kb 1.5km-re lehetek a központtól de még semmi de mintha a linksebesség nőtt volna de most visszaállt az is a régire!!
  • Hegyikecske #24
    fizetett alkalmazott biztos :D Az oké h emelnek, csak neki a szerződésben foglalt áron, az új előfizetőknek pedig sokkal olcsóbban, akár fele annyiért is.
  • Hegyikecske #23
    Bár a feltöltési sebességet fejlesztenék ilyen ütemben, ez már piszokság h ilyen überbrutál gyors a net és tölthetsz le vele össz vissz 100gigát... Bár ha nagyobb sebességet kapok olcsóbban akkor lehet visszaállok adslre, de nekem a kábeles jobban bevált, mondjuk azt vettem észre h a nagy sebességet úgyse tudom teljesen kihasználni, a feltöltés nekem jobban számít, amit az adslnél pont elhanyagolnak.
  • Picizöldfül #22
    jaj pedig án úgy hittem ebben...án ugyanennyivel töltök most is mint egy nappal ezelőtt,viszont észrevehetően megnőtt a link sebesség vagy micsoda(szal gyorsabban betölti)..de a letöltési sebességem mér nem változik???!!!!!
  • klastrom #21
    Itt a megoldás:
    http://defense.4242.hu/
  • klastrom #20
    Nesze neked nagy sávszél...
    http://index.hu/tech/jog/proart3634/
  • klastrom #19
    Végre egy elégedett t-fos előfizető na ilyet se láttam még...
  • HJPOWER #18
    Én ezt szeretem a T-onlineban. Megbízhatóak, lehet, hogy nem a legolcsóbbak, de ilyen kis meglepetésket mindig tartogatnak.
    Hogy mondjak egy vicceset Én kb az első szerződéskötésem óta nem jártam bennt náluk, volt ez vagy 5 éve :D és 384 -es nettel kezdtem. Most 2Mbit -es.
    Nem rossz!
    Király meglepi!!!!!