27
-
kicsizoz #27 Valamelyik hírben az is benne volt, hogy ezekután, sok előfizetőnek érdemes lesz csomagot váltani, mert lehet a vonala nem bírja a jelnlegi emelést kiszolgálni, így egy olcsóbb csomaggal is ki tuja használni a technikai maximumot.
Tehát ezek után az ügyfélen a sor, hogy változtasson....
Ha most azt mondanád, hogy hűségszerződése van, hát azt bizony ki kell várni, de a szolgáltató sem tehet róla, hogy a T-com emel...
Mondjuk azt még megtehetné a szolgáltató, hogy a t-com-tól kisebb sebességet kér, hogy az ügyfelek felé minden változatlan maradjon, de akkor meg azért menne a morgás, szóval sajnos jót, magyar emberrel nem lehet tenni.... -
#26 Jan 15 és feb 28 között történik az emelés, szóval a héten elég kevés embernél lesz emelkedés.
A T-Online-t meg a T-Comot meg megint keverik egyesek, a T-Online-nak semmi köze az emeléshez, a T-Com ad nagyobb sávszélességet az ADSL hálózatán. -
Daniel Ryan #25 Én kb 1.5km-re lehetek a központtól de még semmi de mintha a linksebesség nőtt volna de most visszaállt az is a régire!! -
Hegyikecske #24 fizetett alkalmazott biztos :D Az oké h emelnek, csak neki a szerződésben foglalt áron, az új előfizetőknek pedig sokkal olcsóbban, akár fele annyiért is. -
Hegyikecske #23 Bár a feltöltési sebességet fejlesztenék ilyen ütemben, ez már piszokság h ilyen überbrutál gyors a net és tölthetsz le vele össz vissz 100gigát... Bár ha nagyobb sebességet kapok olcsóbban akkor lehet visszaállok adslre, de nekem a kábeles jobban bevált, mondjuk azt vettem észre h a nagy sebességet úgyse tudom teljesen kihasználni, a feltöltés nekem jobban számít, amit az adslnél pont elhanyagolnak. -
#22 jaj pedig án úgy hittem ebben...án ugyanennyivel töltök most is mint egy nappal ezelőtt,viszont észrevehetően megnőtt a link sebesség vagy micsoda(szal gyorsabban betölti)..de a letöltési sebességem mér nem változik???!!!!! -
klastrom #21 Itt a megoldás:
http://defense.4242.hu/
-
klastrom #20 Nesze neked nagy sávszél...
http://index.hu/tech/jog/proart3634/ -
klastrom #19 Végre egy elégedett t-fos előfizető na ilyet se láttam még... -
HJPOWER #18 Én ezt szeretem a T-onlineban. Megbízhatóak, lehet, hogy nem a legolcsóbbak, de ilyen kis meglepetésket mindig tartogatnak.
Hogy mondjak egy vicceset Én kb az első szerződéskötésem óta nem jártam bennt náluk, volt ez vagy 5 éve :D és 384 -es nettel kezdtem. Most 2Mbit -es.
Nem rossz!
Király meglepi!!!!! -
#17 Szerinted is 0:01 perckor mentek ki felcsavarni a potmétert? :D -
#16 Szal, akkor ez a t-kábeles netre nem lesz? Ejnye. -
pepe003 #15 Én még nem érzékelek semmit pedig itt vok a központtól 100méterre -
qtpman #14 hát én tom h nekem 8096/512kbps netem lecc mert én kevesebb mint 2km re lakok a netosztoközpontol vagy mittomén honan :D szval nekem tuti 4* es gyorsulás :D:D:D mert elvileg 512 es volt de most 2600 as vagy mennyi :D egyszval a holnapi nap szép nap!! -
klastrom #13 Majd holnaptól elválik ki a butus csacsifiú... -
Ronny #12 butus:) -
klastrom #11 Tehát átbaszás az egész meginn.
Oksi nem csalódtam a t-fosba... -
#10 Értem. És miért van az a dolog, hogy az eszközöknél meg az mtu beállítós programoknál mindíg van egy olyan hogy ha 1500, vagy 1492-nél nagyobbra tesszük az mtu-t hibák fordulhatnak elő? Milyen hibák? És miért? -
ssdb #9 helyes, helyes. De a többi szolgáltató ezt mikor követi? -
shabba #8 Az MTU a maximális csomagméretet határozza meg, az egy fix statikus érték. A csomagméret alkalmazástól függően dinamikusan változik. Pl. egy VoIP alkalmazás kisméretű csomagokat küldözget. Egy letöltés során a maximális csomagméret kihasználása a célszerű. Mivel mindenegyes adatcsomagra rákerülnek a különböző protocolok fejlécei amit jellemzően fix méretűek, így az egy adatcsomagra viszonyított hasznos adat hatásfok kisebb csomag esetén is alacsonyabb.
Itt egy cikk részletesebb infókért:
How to Avoid the ATM Cell Tax in the Local Loop -
#7 Szal a beállított MTU-tól függ hogy mennyire tudunk közel menni a linksebességhez valódi sebességben? -
shabba #6 régi 512kbps/96kbps csomag, linksebesség 608/128kbps
új up to 1mbps csomag, linksebesség 1280/128kbps (akár +2.2x/1x)
régi 1024/128kbps csomag, linksebesség 1280/160kbps
új up to 4mbps csomag, linksebesség 4480/256kbps (akár +3.5x/1.6x)
régi 2048/192kbps csomag, linksebesség 2560/224kbps
régi 3008/384kbps csomag, linksebesség 3584/448kbps
új up to 8mbps csomag, linksebesség 8096/512kbps (akár +3.2x/2.3x) vagy (akár +2.3x/1.1x)
régi 6144/512kbps csomag, linksebesség 7168/608kbps
új up to 18mbps csomag, linksebesség 18432/1024kbps (akár +2.6x/1.7x)
A linksebesség az a sebesség amivel a modem és a szolgáltató oldali DSLAM kommunikál. A felhasználó számára a linksebességnek a 100%-a nem hasznosítható, mert az tartalmaz a komminkáció fenntartásához szükséges információkat is(overhead). Ez úgy kb ~13% körül van a legnagyobb csomagméret esetén(ATM , PPPoE, IP fejléc), kisebb csomagméret esetén több. A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a. -
Cat #5 Annyira azért nem kell örülni a dolognak, ugyanis a nyújtható sávszélesség baromira távolságfüggő. Ha te 2 kmnél messzebb vagy, akkor biztosan nem fogod elérni a 8 mbites sávszélességet.
Vízszintesen a telefonközponttól mért távolság, függőlegesen a nyújható sávszélesség nagysága - meredek a zuhanás.
Ráadásul ez egy ideális grafikon, mely a hazai rézkábelek ismeretében elméletinek tekinthető. Ezért is fogalmaz úgy a cég közleménye, hogy "AKÁR" - nagyon sok előfizető SEMMIT nem fog érezni az emelésből, illetve fogalmazhatnék úgy, hogy NAGYON KEVÉS fog valódi duplázást érzékelni. -
Bijesz #4 A feltöltési sebességről sem írnak, vajon arányos nő az is? -
Cat #3 nem irják = nem érinti. A korábbi emelés se érintette. -
KoS #2 A T-Online ajanlataiban az ADSL-t es a Kabelnetet egyutt kezeli (azonos savszelesseg azonos aron). Erinti vajon a savszelesseg noveles a Kabelnetet?? -
#1 Király!