Budai Péter

Olcsó Kodak fényképezőgépek

Elsősorban a kezdő digitális fényképezőgép tulajdonosokat célozta meg három új modelljével az amerikai Kodak cég.

Kodak EasyShare C310

Az EasyShare C család legújabb tagjai leginkább felbontásukban és a mostanában divatos, megnövelt LCD méretben térnek el a korábbi típusoktól. Az EasyShare C310 lekerekített vázában 4 millió képpontos CCD érzékelő dolgozik, melyet egy fix fókuszos, 35 mm-nek megfelelő látószöget adó optika szolgál ki. Aki zoomot akar, annak meg kell elégednie az 5x-ös digitális zoommal. Mindezen tulajdonságok már sejtetik, hogy egy "végtelenül" egyszerű gépet kap kézbe a vásárló. Minden funkciója automatikus, kivéve az expozíció korrekciót és néhány vakumódot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Persze ez a gép is rendelkezik olyan tulajdonságokkal, mint az önkioldó, a TV/video kimenet, vagy a mozgóképfelvétel, mely 320x240-es méretben, 20 fps sebességű, hangtalan .MOV formátumú videó formájában lehetséges. A C310 átnézeti, optikai keresővel, 1,6" átmérőjű LCD-vel szerelt, és 16 MB beépített memóriával rendelkezik, amit SD/MMC kártyával egészíthetünk ki. Az áramellátás 2 db AA méretű elem, vagy akkumulátor segítségével, vagy egy 100 dollárért külön megvásárolható dokkolóegység használhatával oldható meg.
* A fényképezőgép augusztustól lesz kapható világszerte és képességeihez mérten mindössze 139 dollárt kérnek érte.



Kodak EasyShare C330 Zoom

Egy lépéssel feljebb találjuk az EasyShare C330 Zoom modellt, mely mint a neve is mutatja már optikai zoommal is felszerelt, méghozzá 3x-os, 34-102 mm-es Kodak Retinar lencsével. Felbontási maximuma ugyanúgy 4 megapixel, mint az előzőleg bemutatott gépé, és egyéb tulajdonságai is sok tekintetben megegyeznek a C310-al.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Főbb különbséget a választható fehéregyensúly és érzékenység értékek, a témamódok, a szélesebb körű záridő/rekeszértékek (automatikusan a gép választja), valamint a 13 cm-ről beálló fókusz és a némileg erősebb vaku jelentenek. A számítógépes kommunikációs USB v2.0 port látja el.

A C330 megjelenését júliusra ígérik, 179 dolláros nyitóáron.



Kodak EasyShare C360 Zoom

A trió legkomolyabb tagja a C360 Zoom névre hallgat és tulajdonságai alapján ugyanazt a 34-102 mm ekvivalens optikát kapta, mint a C330, viszont egy nagyobb, 5 megapixeles felbontásra képes érzékelővel és 2" átmérőjű, 110 000 képpontos LCD monitorral szerelték fel. Az optika már 5 cm-ről képes éles képes produkálni, a hobbi makrófotósok nagy örömére. Ennél a gépnél lehetőség van az ISO 800 érzékenység választására is, bár ezt csak 1,8 megapixel felbontás mellett tudja.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az expozíciós beállítások persze még itt is a gép kezében vannak, de az alap funkciókat tekintve néhány érték állítható manuálisan is. A C330-hoz képest továbblépés, hogy 640x480 méretű, MPEG-4-ben kódolt videót is rögzíthetünk, hanggal és mindezt 24 képkocka/mp sebességgel, illetve 32 MB beépített memóriát kapunk, ami szintén SD/MMC kártyákkal bővíthető. Érdekes módon a hasonló típusjelzés ellenére külalakban mindhárom gép eléggé eltérő képet mutat és a C360 modell a legkisebb közülük 84,7 x 64,7 x 34,9 mm-es méretével.

Világpremierje május végére várható 280 dollár alatti kezdőáron. Az opcionálisan megvásárolható dokkolóegység (a többi típushoz hasonlóan) 100 dollárért szerezhető majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabber_saviola #6
    én egy ilyet használok, olcsó és nekem nagyon bejön
    kodak easy share c530

  • daniboyle #5
    A Kodak gagyi...
    A Nikon a király! Nekem Nikon CoolPix 5600-am van, nagyon jó képeket csinál, profi gép!
  • babajaga #4
    " Ennél a gépnél lehetőség van az ISO 800 érzékenység választására is, bár ezt csak 1,8 megapixel felbontás mellett tudja. "

    Ezt meg úgy hívják nesze semmi fogd meg jól!
  • babajaga #3
    "4 millió képpontos CCD érzékelő dolgozik, melyet egy fix fókuszos, 35 mm-nek megfelelő látószöget adó optika szolgál ki. "

    Íme egy márkás gagyi gép! Kár volt az alkatrészért azokból jobb gépet lehetett volna össze állítani!
  • concrete #2
    "ISO 800 érzékenység választására is, bár ezt csak 1,8 megapixel felbontás mellett tudja" - akkor most tudja vagy nem? ilyen felbontás mellett minek tudja, és egyébként is minek van szüksége erre egy ilyen kategóriájú gépnél
  • concrete #1
    nyomul a KODAK keményen, de lehet már késő