JohnnyCage

Belép a digitális nyomtatási piacra a Kodak

Az Eastman Kodak Co. csütörtökön jelentette be, hogy a társaság egy közeljövőbeli átszervezés keretében be kíván lépni a digitális fotónyomtatók piacára.

A lépés várhatóan a Hewlett-Packard, Xerox, Canon, és Seiko Epson társaságok közvetlen riválisává változtatja a rochesteri (New York) székhelyű óriáscéget. Az Eastman Kodak három éven belül mintegy 3 milliárd dollárt kíván különböző beruházásokra, és kisebb cégek felvásárlására fordítani egy erőfeszítés keretében, amelynek elsődleges célja a társaság termékpalettájának kibővítése, új piaci területek meghódítása. A társaság ezzel egyidőben nem kíván további, jelentősebb beruházásokat végrehajtani a hagyományos analóg filmek, illetve az azokra épülő fényképezőgépek piacán.

A társaság az innovatív, digitális technológiákra való összpontosítással, és a termékskála kiszélesítésével mintegy 16 milliárd dolláros éves árbevételt szeretne elérni 2006-ra. Ez az összeg a társaság várakozásai szerint 2010-ben azonban már 20 milliárd dollár lesz.

A Kodak gyorsan követte a felhasználók átváltását a hagyományos analóg filmekről a digitális fotózásra, és egy ideje saját internetes fotószolgáltatást is biztosít a digitális kamerák felhasználói számára. A társaság a digitális fényképezők gyártásának megkezdését követően felbontotta a Hewlett-Packarddal létesített, Phogenix Imaging LLC elnevezésű közösvállalkozását, amely digitális minilaboratóriumokat gyártott a fotószaküzletek számára.

A társaság 2008-ig olyan üzletágakra is be kíván lépni, mint a mobil képrögzítés, illetve a lapos- és hajlékony kijelzők szegmense.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!