Hunter

Telefonhívás az idegeneknek

Egy mérnök csoport megoldást kínál azon embertársainknak, akik közvetlen vonalat szeretnének a földönkívüliekhez, ugyanis a www.TalkToAliens.com weboldalon keresztül lebonyolított amerikai emelt díjas hívásokat egyenesen a világűrbe közvetítik egy 3,2 méter átmérőjű antenna segítségével.

A két hete elindított szolgáltatás a hívó számára percenként 3,99 dollárba kerül, ismertette a tarifát Eric Knight, a connecticuti cég elnöke. Elmondása szerint egy távoli bolygón elhelyezett jókora rádióvevő - mint például a Puerto Ricóban felállított Arecibo rádióteleszkóp - képes a hívások fogására. A cég nem olyan meghatározott bolygórendszerekre irányítja antennáját, ahol életet sejtenek, hanem végigpásztázza a galaxist, hogy lefedje a közeli csillagok seregét.

Christopher Rose, a Rutgers Egyetem szakértője a New Scientist magazin felkérésére megbecsülte a kisugárzott rádiójelek hatótávolságát. Számításai szerint a telefonhívásokat átjátszó adó jelei legfeljebb két fényév távolságban vehetők megfelelően, miközben a Naprendszerhez legközelebb eső csillag is megközelítőleg négy fényévnyire található. "Attól tartok, hogy a szolgáltatást igénybevevőknek nem sok esélyük van, hogy üzeneteik bárhova is eljussanak" - összegzett Rose.


A csoport 3,2 méteres antennája

Mindazonáltal az idegenekhez vezető forródrótot beindítása óta több százan hívták. Egy-egy beszélgetés átlagosan három percig tartott, tehát a legutóbbi halotthívó kezdeményezéshez hasonlóan ennek is akad közönsége, és ha a földönkívüli civilizációkkal nem is sikerülne kapcsolatot teremteni, a www.TalkToAliens.com üzemeltetői legalább megélnek belőle.

A szolgáltatást egy mérnökökből álló csoport, a Civilian Space Exploration Team működteti. A cég nem moderálja az űrbe kisugárzott hívásokat, weboldalukon csak arra kérik az embereket, hogy legyenek jó követei a Földnek. A vállalat a jövőben e-mailek, digitális fotók és videó felvételek felküldését is vállalja majd. A bejelentést egy héttel azt követően tették meg, hogy a Craigslist vezetője, Jim Buckmaster egy eBay árverésen 1225 dollárt ajánlott fel a floridai Deep Space Communication Networknek egy üzenet világűrbe juttatásáért.

Az emberiség egy ideje már próbálkozik rádióhullámok segítségével felvenni a kapcsolatot egy esetleges idegen civilizációval. "Bármit ki lehet sugározni" - mondta Fred Walter, a Stony Brooks Egyetem csillagásza. "Hozzáadódik a zajhoz és az összevisszasághoz."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #38
    :))))))))))))))99
  • Mice #37
    ember! te zseni vagy! köszi az ötletet! holnaptól kezdve minden nap kapsz egy hamburgerre való manit tőlem mert milliomos leszek!! :D:D
  • Foxy85 #36
    Hmmmm!
    Szóval ezek aszongyák hogy lehet telozni a batyáknak,de rögtön meg is cáfolják és még buzditják az embereket a hivásokra.És presze fejlett a világ mint annakarendeje.PEEEERSZE!
    Ufo,telefon , hogyaza...
  • TheZsenyka #35
    Akkor lesz pofára esés (persze nem emiatt a vacak miatt amiről a cikkben is szó van) ha olyan élienekbe ütközünk, akik lelkiismeretfurdalás nélkül szimplán eltipornak mint a szart.
  • Nudlisz #34
    Végülis biztos hogy pénzkeresési oldalról tekintve a dolgot be kell vallanunk nem rossz ötlet...
  • Muhomak #33
    MZ/X MZ/X jelentkezz jelentkezz!
    Mi van Aladár?
    Küldöm nyisd az ablakot!
  • Slartibartfast #32
    Fel kéne hívni a legközelebbi ürvidékfejlesztési hivatalt, hogy nem kaphatnánk-e valami kis támogatást. Meg jó volna tájékozódni a helyi ügyekröl, mielött véletlenül le találnák bontani a bolygónkat, hogy a helyére építsenek valami plázát. (Naprendszer-Ház, Föld End)
  • Tetsuo #31
    Készítem is a honlapot. :)
  • mittu #30
    röhögnék valaki visszaszólna:)
    nekem is kell a szám :)
  • jefferson83 #29
    Félreértés ne essék akik ezt kitalálták nem hiszem,hogy hülyék és akik ezt felhívják hát...